X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Freestyle libre 2 - cukrzyca ciążowa DZIWNE WYNIKI
Odpowiedz

Freestyle libre 2 - cukrzyca ciążowa DZIWNE WYNIKI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Po ciąży pozamacicznej Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zakładam wątek poświęcony sensorom do ciągłego monitorowania glukozy - freestyle libre 2. Czy któraś ze słodkich mam używa i ma przypadek zepsutego sensora/ calej partii? Ja odkąd zmieniłam na nowy z nowej dostawy (18 tydzień ze zdiagnozowaną cukrzyca ciążowa ) mam jakieś absurdalne spadki cukru w nocy. Przy poprzednich sensorach tego nie było i teraz pytanie - czy seria może być wadliwa czy ciąża rośnie i coraz trudniej organizm znosi cc?

14.03.2021 👧
    05.05.2024 ciąża pozamaciczna na prawym jajowodzie z jego usunięciem😥
    Po 3 miesiącach zielone światło na kolejne starania 👩‍❤️‍👨
    06.01.2025 dwie kreski 🤫
    Aktualnie 18 tydzień ciąży ❤️
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciąży pozamacicznej wrote:
    Hej. Zakładam wątek poświęcony sensorom do ciągłego monitorowania glukozy - freestyle libre 2. Czy któraś ze słodkich mam używa i ma przypadek zepsutego sensora/ calej partii? Ja odkąd zmieniłam na nowy z nowej dostawy (18 tydzień ze zdiagnozowaną cukrzyca ciążowa ) mam jakieś absurdalne spadki cukru w nocy. Przy poprzednich sensorach tego nie było i teraz pytanie - czy seria może być wadliwa czy ciąża rośnie i coraz trudniej organizm znosi cc?

Czytałam, że tak może być. Jak śpisz na ręce z sensorem to on jakos gorzej mierzy i pokazuje się wtedy spadek. Spróbuj zmierzyć glukometrem w nocy.
    A jak cukry w dzień? I rano?

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Sunday92 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja dwa reklamowałam (ale u mnie one się nie skanowaly), uznali reklamację i przysłali nowe w ciągu dwóch dni. Co do wyniku w nocy, nie ma rady, musisz raz się obudzić i zmierzyć na glukometrze i porównać. Jeśli będzie rozbieżności to jak najbardziej można reklamować. Moja diabetolog mówiła, że miała pacjentkę z całą wadliwa partia i 5 reklamowała

preg.png
    👶2023

Wysłany: 7 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Czytałam, że tak może być. Jak śpisz na ręce z sensorem to on jakos gorzej mierzy i pokazuje się wtedy spadek. Spróbuj zmierzyć glukometrem w nocy.
    A jak cukry w dzień? I rano?

W ciągu dnia ok - reguluje dieta bez insuliny. W nocy dzisiaj spadały jak szalone - załączam zdjęcie. Wcześniej nie było takich spadków, dopiero po wymianie sensora na nowy, dlatego zastanawiam się czy to problem z cukrem u mnie czy z sensorem.

Załączam zdjęcia z nocy sprzed wymiany i zdjęcia po wymianie - jakiś absurdy…

14.03.2021 👧
    06.01.2025 dwie kreski 🤫

Wysłany: 7 kwietnia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mogę dodać zdjęć ale ewidentnie problem się zaczął po wymianie sensora na nowy. Przy wcześniejszych dwóch nie było problemu (jakiejś krótkie pojedyncze epizody raz na jakiś czas ale krótkie) a teraz całą noc w dole 40-50.

14.03.2021 👧
    06.01.2025 dwie kreski 🤫

Wysłany: 7 kwietnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    Tak, ja dwa reklamowałam (ale u mnie one się nie skanowaly), uznali reklamację i przysłali nowe w ciągu dwóch dni. Co do wyniku w nocy, nie ma rady, musisz raz się obudzić i zmierzyć na glukometrze i porównać. Jeśli będzie rozbieżności to jak najbardziej można reklamować. Moja diabetolog mówiła, że miała pacjentkę z całą wadliwa partia i 5 reklamowała

Tylko to też będzie średnio adekwatne bo od momentu snu do wybudzenia się może gwałtownie wzrosnąć i problemu nie będzie widać. W tych sytuacjach pozostaje sensor…

14.03.2021 👧
    06.01.2025 dwie kreski 🤫
  • Sunday92 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to też będzie średnio adekwatne bo od momentu snu do wybudzenia się może gwałtownie wzrosnąć i problemu nie będzie widać. W tych sytuacjach pozostaje sensor…
    No nie do końca, jak Ci się włącza alarm na sensorze to zmierz na glukometrze w tym samym momencie, wiadomo, że nie będzie identyczny wynik, ale jeśli faktycznie masz hipoglikemie rzędu 40 to glukometr też pokaże (no nie urosnie Ci nagle do 70 czy 80). Mnie tak instruowała diabetolog, że jak sensor pokazuje przekroczenie (czy to w dół czy w górę żeby sprawdzać na glukometrze). Ale na pewno sensor potrafi przekłamywać jeśli śpisz na tym boku. Plus u mnie zawsze pierwsze i ostatnie 24h to dziwne wyniki. No nie jest to urządzenie idealne.
    U mnie jak zasnę jakoś mocno na sensorze czasem to tak wyglada:
    https://zapodaj.net/plik-IH21xp1sqe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 19:18

preg.png
    👶2023

Wysłany: 7 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    No nie do końca, jak Ci się włącza alarm na sensorze to zmierz na glukometrze w tym samym momencie, wiadomo, że nie będzie identyczny wynik, ale jeśli faktycznie masz hipoglikemie rzędu 40 to glukometr też pokaże (no nie urosnie Ci nagle do 70 czy 80). Mnie tak instruowała diabetolog, że jak sensor pokazuje przekroczenie (czy to w dół czy w górę żeby sprawdzać na glukometrze). Ale na pewno sensor potrafi przekłamywać jeśli śpisz na tym boku. Plus u mnie zawsze pierwsze i ostatnie 24h to dziwne wyniki. No nie jest to urządzenie idealne.
    U mnie jak zasnę jakoś mocno na sensorze czasem to tak wyglada:
    https://zapodaj.net/plik-IH21xp1sqe

U mnie tak - poprzedni sensor i wyniki mocne vs ten który mam teraz od doby
    https://zapodaj.net/plik-xVDUEhkyC9
    https://zapodaj.net/plik-raZU5LLm1C

14.03.2021 👧
    06.01.2025 dwie kreski 🤫

Wysłany: 7 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak - poprzedni sensor i wyniki mocne vs ten który mam teraz od doby
    https://zapodaj.net/plik-xVDUEhkyC9
    https://zapodaj.net/plik-raZU5LLm1C

Także nie wiem w co wierzyć czy w ciągu kilku dni tak drastycznie by te cukry się zepsuły czy ma to jednak związek ze zmianą sensora. Jutro mam diabetologa więc zobaczymy. A u Ciebie @sunday92 który tydzień ciąży?

14.03.2021 👧
    06.01.2025 dwie kreski 🤫
  • Sunday92 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także nie wiem w co wierzyć czy w ciągu kilku dni tak drastycznie by te cukry się zepsuły czy ma to jednak związek ze zmianą sensora. Jutro mam diabetologa więc zobaczymy. A u Ciebie @sunday92 który tydzień ciąży?
    No inaczej niż na glukometrze nie zweryfikujesz, ja obstawiam, że masz wadliwy sensor, ale podstawa reklamacji jest też właśnie porównanie wyniku na glukometrze. Reklamacja naprawdę sprawna, także pod tym względem nie ma problemu.
    U mnie tak jak w stopce, 22+3, sensor mam od 7 tygodni.

preg.png
    👶2023

Wysłany: 8 kwietnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    No inaczej niż na glukometrze nie zweryfikujesz, ja obstawiam, że masz wadliwy sensor, ale podstawa reklamacji jest też właśnie porównanie wyniku na glukometrze. Reklamacja naprawdę sprawna, także pod tym względem nie ma problemu.
    U mnie tak jak w stopce, 22+3, sensor mam od 7 tygodni.

Dziękuję za odpowiedź :) dzisiaj mam diabetologa także zobaczymy co powie na te wyniki bo ja mam dużą zagwozdkę czy to ciąża się rozwija i organizm jakoś słabiej sobie radzi czy raczej problem z czujnikiem bo mówię - przy poprzednich nie miałam takich problemów z ciągłą hipoglikemia w nocy, tylko jakieś pojedyncze epizody.

14.03.2021 👧
    06.01.2025 dwie kreski 🤫
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ