X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gdzie rodzić w Bydgoszczy ?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Bydgoszczy ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się i zastanawiam i już nie wiem, Prawdopodobnie wybiorę MSWiA jakoś najbardziej mnie przekonuje. Może są jakieś mamy z Bydgoszczy które już rodziły albo będą rodzić i mogą polecić jakis szpital ?

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • EyeliN Nowa

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam rodzić w MSW. Rano odeszły mi wody płodowe, jechałam tam na pewniaka, bo przecież po odejściu wód nie powinni mnie odesłać... I się pomyliłam. 40 minut zwijając się z bólu czekałam na dokument, że mnie nie przyjmą (pan doktor ma przecież czas), bo są przepełnieni. Pojechałam do szpitala miejskiego i zrobili mi szybko cc, bo syn zaczął się dusić. Nigdy więcej nic wspólnego z MSW. Szpital Miejski bardzo fajny, położne na porodówce miłe, pomocne, dość szybko wyszłam, tylko nie nauczyli mnie karmić piersią :(

Paulix lubi tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze... właśnie slyszalam ze w miejskim porod super ale opieka po porodzie już gorsza. A jak było z dzieckiem ? Kazali Ci samej przebierać tzn czy byłas sama sobie pozostawiona ?
    Kolezanka rodzila niedawno w miejskim i wlasnie narzekala na opieke po porodzie...

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • EyeliN Nowa

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miejskim niestety byłam pozostawiona trochę sama sobie. Mąż przewijał małego i się nim zajmował podczas odwiedzin, ja nie byłam w stanie z łóżka się zwlec, czego położne chyba nie rozumiały. Kazały mi chodzić mimo bólu, a po powrocie do domu od tego, że nie odpoczywałam zaczęła mi się rana po cc rozchodzić i babrać. Dziękuję im za to, że przyjęli poród mojego syna i jest zdrowym dzieckiem, ale opieka nad świeżo upieczonymi matkami pozostawia wiele do życzenia... No i brak pomocy przy karmieniu piersią. Prosiłam położne, a one że mi nie pomogą, bo są zajęte i mają wizytację szpitala (notabene z powodu takiego, że szpital został uznany jako...przyjazny karmieniu piersią). Nonsens, nie wiem kto im taki tytuł nadał, bo ja bym go chętnie odebrała.

• EyeliN Nowa

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe widzę, że chyba już urodziłaś, więc pochwal się gdzie rodziłaś i jak wrażenia? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ