GENOM-Ruda śląska, bad.prenatalne
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam!
Czy jest tu jakaś kobietka, która właśnie w tej klinice wykonywała badanie prenatalne?
Ja wybieram się za tydzień, natomiast na ich stronie jest bardzo mało informacji na ten temat.
Wiem, ze koszt to 230 zł, ale czy to będzie tylko 2d, czy 3d? Za płytkę trzeba dopłacić i czy w ogóle jest możliwość nagrania?
Poza tym, chciałabym poznać opinię na temat lekarzy wykonujących badanie, bo różnie słyszałam, natomiast mój gin (chodzę prywatnie) polecił mi właśnie to miejsce..
Z góry dziękuję za wszystkie opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 12:18
14 cykli starań
-
nick nieaktualnyja byłam. Płaciłam 230 nie chciałam 3d bo na 12 tyg niepotrzebne. Ja nie jestem zadowolona moze nie z lekarki a ze sprzętu. Moj gin ma lepszy.... w żorach mialam badania z 1 dzieckiem i jakoś mam lepsze odczucia.... nie oceniam kompetencji dr bo nie wiem czy miala rację
po porodzie się okaże.
pappa tez robiłam tam.
niestety dodzwonić się tam to masakra. Próbowałam 3dni
na połówkowe ide do żorWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 12:33
-
Amus87 wrote:ja byłam. Płaciłam 230 nie chciałam 3d bo na 12 tyg niepotrzebne. Ja nie jestem zadowolona moze nie z lekarki a ze sprzętu. Moj gin ma lepszy.... w żorach mialam badania z 1 dzieckiem i jakoś mam lepsze odczucia.... nie oceniam kompetencji dr bo nie wiem czy miala rację
po porodzie się okaże.
pappa tez robiłam tam.
niestety dodzwonić się tam to masakra. Próbowałam 3dni
na połówkowe ide do żor
Dzięki za odpowiedź
Mój gin też ma bardzo dobry sprzęt, nie chce się rozczarować, mam nadzieje, że zobaczą wszystko co mają wyraźnie
Jeśli chodzi o same umowienie się na wizyte - chyba miałam szczęście, bo odebrali za pierwszym razem14 cykli starań
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja nie miałam tam prenatalnych bo robił/robi mi je mój lekarz prowadzący. Natomiast sporo koleżanek tam robiło i były zadowolone. Nie wiem czy odpłatnie czy na NFZ. Dużo miłych słów i dobrych opini słyszałam o dr Bogusława Piela - podobno cudna kobieta.
Jesteś ze Śląska rozumiem, masz szpital gdzie chcesz rodzić?szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Amus - ja pierwszy dzien, rano zadzwoniłam i pierwszy telefon odebrany
Bardzo fajnie postąpiły, z tym testem, czyli plus ten ze mozna sie dogadać
Didi - wlasnie martwi mnie to na kogo trafie.. to moja pierwsza ciaza i chciałabym kompetentnego lekarza przy tym badaniu, żałuje ze moj ginekolog nie moze go wykonać
Tak jestem z Zabrza dokładnie, a rodzic mam zamiar w Pyskowicach - teściowa i szwagierka tam rodziły, bardzo chwalą, podobno to 2 szpital na Śląsku jesli chodzi o opiekę. Ale wiadomo, trafisz na gorszy dzien położnej i moze nie byc tak kolorowoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 12:59
14 cykli starań
-
Gdybyś sobie zobaczyła wszystkie kliniki w okolicach Rudy Śląskiej/Katowic itp to większość ma tych samych lekarzy i podobny sprzęt. Zależy do kogo się umówisz. Przestudiowałam sobie kadrę i widzę, że są właściwie Ci sami lekarze co w klinice, do której ja chodziłam/chodzę. Jak chcesz to na priv mogę Ci napisać do kogo warto iść, a kogo omijać szerokim łukiem
P.S. Rodziłam w GliwicachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 13:52
-
Karolina@ wrote:Gdybyś sobie zobaczyła wszystkie kliniki w okolicach Rudy Śląskiej/Katowic itp to większość ma tych samych lekarzy i podobny sprzęt. Zależy do kogo się umówisz. Przestudiowałam sobie kadrę i widzę, że są właściwie Ci sami lekarze co w klinice, do której ja chodziłam/chodzę. Jak chcesz to na priv mogę Ci napisać do kogo warto iść, a kogo omijać szerokim łukiem
P.S. Rodziłam w Gliwicach
Wizytę mam umówioną na 25.07 czyli za tydzień, żadnego pytania nie dostałam do kogo chciałabym się umówić.. niestety bo słyszałam, ze doktor Cnota jest bardzo dobrym lekarzemPóki co, nie mam pojęcia o tym kto mnie będzie badał.
Ale oczywiście możesz napisać na kogo lepiej nie trafić, przynajmniej jak pójdę na wizytę i usłyszę nazwisko, to będę miała chwilę, żeby się ustosunkować psychicznie14 cykli starań
-
Myśmy się zastanawiali nad prenatalnymi w Rudzie, ale w końcu stanęło na Sodowski Clinic w Katowicach - ze względu na sprzęt, bo specjaliści ci sami. Co do szpitala, w którym decydujemy się na poród to będzie CSK Katowice, bo gin, która przeprowadziła nas przez ivf i obecnie prowadzi jest tam zatrudniona. Pyskowice odpadły u nas w przedbiegach - kadra bawiąca się w naprotechnologię i z uporem maniaka unikająca cc to nie moja bajka.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Inffinito22 wrote:Wizytę mam umówioną na 25.07 czyli za tydzień, żadnego pytania nie dostałam do kogo chciałabym się umówić.. niestety bo słyszałam, ze doktor Cnota jest bardzo dobrym lekarzem
Póki co, nie mam pojęcia o tym kto mnie będzie badał.
Ale oczywiście możesz napisać na kogo lepiej nie trafić, przynajmniej jak pójdę na wizytę i usłyszę nazwisko, to będę miała chwilę, żeby się ustosunkować psychicznie
Nie mogłaś sobie wybrać lekarza przeprowadzającego USG? Porażka...
Wiesz co, generalnie dr Cnota ma dobre opinie na necie. Mi robił pierwsze badania prenatalne (bo zapisałam się za późno i do innych już nie było miejsca) i byłam bardzo niezadowolona. USG trwało może pół minuty - zmierzył przezierność karkową i do widzenia. Nawet nie miałam możliwości zobaczyć sobie mojego bąbla. Potraktował mnie i męża jak kolejny numerek na liście... -
Karolina@ wrote:Nie mogłaś sobie wybrać lekarza przeprowadzającego USG? Porażka...
Wiesz co, generalnie dr Cnota ma dobre opinie na necie. Mi robił pierwsze badania prenatalne (bo zapisałam się za późno i do innych już nie było miejsca) i byłam bardzo niezadowolona. USG trwało może pół minuty - zmierzył przezierność karkową i do widzenia. Nawet nie miałam możliwości zobaczyć sobie mojego bąbla. Potraktował mnie i męża jak kolejny numerek na liście...
Nie, nikt mnie nie zapytał do kogo chciałabym iść...
To faktycznie okropne traktowanie, na tym badaniu powinno się wyczerpać temat. No nic, jestem ciekawa kto mi się trafi14 cykli starań
-
Wiecie, że JA MEDICO na Nowym Bytomiu robi badania prenatalne? Czyli dr Cnota i Piela. Ja mam tam lekarza prowadzącego, ale na prenatalne zostałam jeszcze skierowana do GynCentrum w Katowicach. Teraz JA Medico uruchamia swoje badania, słyszałam jak tam siedziałam ostatnio w poczekalni.
-
ja słyszałam od znajomych bardzo dobre opinie o dr Cnocie, on właśnie pracuje w Genomie w rudzie śląskiej.
sama dziś miałam badania połówkowe, ale w ramach pakietu w medicover u dr Staniczka - świetny lekarz, 30 minut wszystko mierzył. wcześniej też byłam u niego ale w zięba clinic (katowice) w 12tc na pierwszym usg prenatalnym i również wszystko dokładnie wymierzył, wytłumaczył po co mierzy. I ogólnie jest miły i kulturalny. on pracuje w wielu miejscach i jeśli bym miała iść prywatnie na takie usg to tylko do niego
Karolina@ wrote:
P.S. Rodziłam w Gliwicach
i jak jest teraz w Gliwicach? fajnie? ja rodziłam tam w 2011 roku pierwszą córkę i poród był ok, cały czas czułam że jestem pod opieką. ale jak już urodziłam to tak trochę mnie olewali, położne na oddziale mamy z noworodkiem były średnio przyjazne i pomocne.
Teraz chyba zdecyduję się na poród w szpitalu klinicznym w katowicach, bo moja lekarka tam pracuje i jest codziennie w szpitalu więc liczę że na nią trafimy ;>Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl wrote:ja słyszałam od znajomych bardzo dobre opinie o dr Cnocie, on właśnie pracuje w Genomie w rudzie śląskiej.
sama dziś miałam badania połówkowe, ale w ramach pakietu w medicover u dr Staniczka - świetny lekarz, 30 minut wszystko mierzył. wcześniej też byłam u niego ale w zięba clinic (katowice) w 12tc na pierwszym usg prenatalnym i również wszystko dokładnie wymierzył, wytłumaczył po co mierzy. I ogólnie jest miły i kulturalny. on pracuje w wielu miejscach i jeśli bym miała iść prywatnie na takie usg to tylko do niego
i jak jest teraz w Gliwicach? fajnie? ja rodziłam tam w 2011 roku pierwszą córkę i poród był ok, cały czas czułam że jestem pod opieką. ale jak już urodziłam to tak trochę mnie olewali, położne na oddziale mamy z noworodkiem były średnio przyjazne i pomocne.
Teraz chyba zdecyduję się na poród w szpitalu klinicznym w katowicach, bo moja lekarka tam pracuje i jest codziennie w szpitalu więc liczę że na nią trafimy ;>Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 11:50
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
ja chodzę do dr Sarnik do Katowic. to moja trzecia ciaza i żałuję że tak późno do niej trafiłam. jest przesympatyczna, bardzo dokładnie bada na każdej wizycie, umie rozmawiać z pacjentem i nie jest to dla niej problem ze na wizyty wchodzi ze mną mąż- nawet mówi że powinniśmy chodzić razem
ona pracuje w szpitalu klinicznym na ligocie , w tygodniu codziennie jest więc jest duża szansa że na nią trafimy;)Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Ogólnie mój ginekolog jest wspaniały - nie zamieniłabym go na żadnego innego! Dzięki niemu udało mi się zajść w ciążęPewne dlatego tak świruje na samą myśl, że mogę trafić na olewczego lekarza, no ale nic, wizyta umówiona, więc co ma być to będzie.
Będę myśleć optymistycznie, może akurat trafi mi się fajny lekarz przy prenatalnych14 cykli starań