Ginekolog w Opolu
-
Ja polecam dr Glowackiego, choć nie prowadzę u niego ciąży, tylko jeżdżę raz w miesiącu na kontrole prywatnie (ciąże prowadze na NFZ w Oleśnie). Spotkałam się tez z dr Chowańcem w szpitalu, wydał mi się profesjonalny i sympatyczny, ale widziałam się z nim bardzo krótko (USG).
-
Ja serdecznie polecam dr Ośko. Przyjmuje w przychodni na Chabrach (Megamed), pracuje również w szpitalu na Reymonta. Prowadził moją ciążę, bardzo dokładnie badał podczas każdej wizyty, zlecał dużo badań, odpowiadał na każde moje pytanie. Jest bardzo miły i delikatny, a podczas wizyty stwarza bardzo miłą atmosferę. Kiedy leżałam w szpitalu przeszedł do mnie na salę spytać jak się czuję i co słychać
Mimo, że nie mieszkam już w Opolu to jeżdżę do niego na kontrolę. W internecie może nie znajdziesz zbyt wielu opinii na jego temat ale ja go polecam z całego serca.
-
Ja mogę jedynie jednego NIE polecić: dr Maciej Reichel. Wizyta u niego to była porażka. Poszłam na wizytę 12 dpo, bo zobaczyłam dwie kreski, a od mojej ginekolog z Zabrza miałam powiedziane, że jeśli jakimś cudem się uda to mam od razu przyjść, bo muszę dostać Duphaston/Luteine (niestety nie mogłam wtedy do Zabrza pojechać - ciężki okres w pracy, no i gin miała akurat urlop). Pan dr uparł się na cytologię, którą pobrał wacikiem a nie szczoteczką, uparł się na usg, mimo że mówiłam, że to dopiero 12 dpo, a on stwierdził, że to prawie na pewno pozamaciczna. Odmówił wypisania recepty nawet jak mu powiedziałam, że poprzednią ciążę poroniłam. Nie dał też skierowania na beta hcg (które zrobiłam sama i beta była w tym dniu po południu 700, więc nie wiem jak on chciał coś zobaczyć na tym usg).
Pan dr dużo się uśmiechał i ogólnie był miły. Mówił BARDZO cicho, momentami nie mogłam go zrozumieć. Jego wiedza medyczna wydała mi się wątpliwa, wizytę uważam za porażkę.
Tydzień później trafiłam do szpitala z krwawieniem i natychmiast dostałam Dyphaston.
Tak więc przynajmniej mogę Ci napisać kogo unikaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 22:02
Jastin76 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam,
jestem własnie w drugiej ciązy, kórą prowadzi Dr Maciej Reichel. I moge z czystym sercem poleci tego specjaliste. Po pierwszej ciazy szukalam kogos kompetentengo. Moja pierwsza ciaze prowadzil inny lekarz w innym miescie, z ktorym nie mialam dobrych doswiadczen. Bardzo sie ciesze, ze teraz trafilam wlasnie na Dr Reichela. Poniewaz od niedawna mieszkam w Opolu nie wiedzialam do kogo sie udac, a polecila mi go kolezanka, ktora mowila, ze jest nie tylko dobrym specjalista, ale tez ma bardzo ludzkie podejscie do swoich pacjentek. Jestem jej bardzo wdzieczna, gdyz widze duze zaangazowanie Pana doktora i to co mowila moja koleznka, potiwerdzilo sie w 100%. Mimo mlodego wieku Doktora uwazam, ze ma bardzo duza wiedze i doswiadczenie. Dopytuje sie o wiele rzeczy, jest bardzo staranny i uwazny na to, co mowie. Pod jego opieka jestem o wile bardziej spokojna, a czego innego potrzeba w tak pieknym stanie, jak nie poczucie bezpieczensta. Latwo moge sie znim skontaktowac, gdy mam jakies pytania, nawet na te najbanalniejsze pytania odpisuje bardzo profesionalnie a do tego serdecznie.
Takze z calego serca polecam -
No to ja odbijam piłeczkę i polecam Reichela. Doceniam lekarzy, którym jeszcze się chce pracować. Ciężarówce naprawdę trudno jest się podnieść z leżanki czy zejść z fotela, a taka pierdoła jak podanie ręki robi różnicę.
Nie zleca niepotrzebnych badań, ale dokładnie śledzi kalendarz ciąży pod tym względem (są lekarze, którzy tego nie robią).
Może mówi cicho, ale co to za problem, żeby poprosić o powtórzenie?
Dla odmiany odradzam Pakuło, Fima i Skuzę. Im przydałaby się już emerytura. Skuza powiedział mi, że nie jestem w ciąży, a w karcie (w systemie) wpisał, że jestem
A co do Ośko - rewelacja! Chodziłam do niego dopóki miałam opłacony abonament w LUXMEDZIE. -
nick nieaktualnyTYLKO I WYŁĄCZNIE Dr ANETA RUSEK!!!
Ginekolog idealna
Zajrzałam do Niej przy problemach z polipami, bo chciałam mieć HSK w Krapkowicach. Poszłam najpierw do Niej na konsultację z nadzieją na skierowanie.
Wszystko było zgodnie z planem. HSK udane.
Po 2 cyklach się udało i teraz obserwujemy Fasolka na usg -
Z czystym sumieniem polecam Dra Macieja Reichela. Choć na każdą pacjentkę ma kilka minut, nigdy nie dało się odczuć że wizyta jest automatyczna, pacjentka odbębniona jedna po drugiej. Nie spotkałam się z tym by lekarz miał chwilę na to by odprowadzić pacjentkę do drzwi, pożegnać z uśmiechem, znaleźć czas nawet przed swoim dyżurem w szpitalu albo pomiędzy dyżurami (no chyba że prywatnie za opłatą
Gdy miałam słabsze wyniki polecił mi wysłać do siebie maila i w sobotę dostałam odpowiedź.
Gdy leżałam w szpitalu, przyszedł na chwilę by zapytać o samopoczucie, a gdy urodziłam Córeczkę, również nas odwiedził. Cieszę się że młodzi lekarze mają jeszcze zapał do tego zawodu, oby lata doświadczenia nie zmieniły tego:) Wróżka nie jestem ale jestem pewna że z takim podejściem będzie nadal wspaniałym lekarzem. -