X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne gorąca kąpiel i farbowanie włosów
Odpowiedz

gorąca kąpiel i farbowanie włosów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • fifi Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej założyłam ten wątek ponieważ już sama nie wiem jak to jest, mozna w końcu brać ciepłe kąpiele w wannie, czy jednak bardziej wskazany jest prysznic, no i co z tym farbowaniem włosów, wstrzymać się prze te 3-4 miesiące, czy nie ma to żadnego wpływu na nasze maluchy??? Piszcie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi, obydwa te wątki już były, może skorzystaj z wyszukiwania? :)

• Agnieszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo, to można robić obydwie te czynności, na swoim przykładzie mogę powiedzieć, ze od farbowania włosów wstrzymałam się przez pierwsze 3 miesiące, z gorących kąpieli tez nie zrezygnowałam, bo idealnie działają na obolałe plecy etc. jedynie przy kąpielach w wannie szczególnie z większym brzuszkiem trzeba uważać żeby nie stracić równowagi przy wchodzeniu i wychodzeniu

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowania włosów nie unikałam od początku ciąży. natomiast gorących kąpieli jak najbardziej - a zawsze lubiłam naprawdę wrzątek w wannie. teraz jak kąpię się w wannie to po prostu woda jest ciepła, ale nie gorąca.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 8 marca 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisalam- farbowalam po 3 miesiacu. Z tym ze u mnie nie bylo za bardzo widac roznicy, bo mam ciemny braz ( naturalny kolor) a farbuje na czarny z odcieniem granatu.
    Co do kapieli- lekarka zabronila mi goracych i lezenia dluzej niz 15 min ( od samego poczatku), teraz niby moge na rwe kulszowa i ogolnie plecy ale tez woda tylko lekko ciepla i max 15 min.

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • fifi Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkie dzięki :-)

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Anka-Skakanka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ostatnio na wizycie lekarz na do widzenia powiedział, zeby unikać gorących kąpieli, jazdy na rowerze i dźwigania. Myślę ze w ciepłej wodzie, nie za gorącej mozna sie kąpać-ja i tak preferuję prysznic.

A włosy farbowałam w dzien kiedy test wyszedł mi pozytywny (czyli 2 dni przed spodziewanym okresem):)
    W poprzedniej ciąży regularnie co 3 miesiace robiłam balejage i wszystko było ok.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie wybieram do fryzjera przed swietam na farbe ale w pierwszym trymestrze sie nie farbowalam.ze wzgledu na poczatkowe zagrozenie nie kapalam sie w wannie tylko prysznic i tak mi pozostalo.rach ciach prysznic,smarowanko i wyrko:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • monia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbowanie tak. Gorące kąpiele nie.

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ