gorąca kąpiel i farbowanie włosów
-
Hej założyłam ten wątek ponieważ już sama nie wiem jak to jest, mozna w końcu brać ciepłe kąpiele w wannie, czy jednak bardziej wskazany jest prysznic, no i co z tym farbowaniem włosów, wstrzymać się prze te 3-4 miesiące, czy nie ma to żadnego wpływu na nasze maluchy??? Piszcie
-
nick nieaktualny
-
jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo, to można robić obydwie te czynności, na swoim przykładzie mogę powiedzieć, ze od farbowania włosów wstrzymałam się przez pierwsze 3 miesiące, z gorących kąpieli tez nie zrezygnowałam, bo idealnie działają na obolałe plecy etc. jedynie przy kąpielach w wannie szczególnie z większym brzuszkiem trzeba uważać żeby nie stracić równowagi przy wchodzeniu i wychodzeniu
-
Ja juz pisalam- farbowalam po 3 miesiacu. Z tym ze u mnie nie bylo za bardzo widac roznicy, bo mam ciemny braz ( naturalny kolor) a farbuje na czarny z odcieniem granatu.
Co do kapieli- lekarka zabronila mi goracych i lezenia dluzej niz 15 min ( od samego poczatku), teraz niby moge na rwe kulszowa i ogolnie plecy ale tez woda tylko lekko ciepla i max 15 min.Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
mi ostatnio na wizycie lekarz na do widzenia powiedział, zeby unikać gorących kąpieli, jazdy na rowerze i dźwigania. Myślę ze w ciepłej wodzie, nie za gorącej mozna sie kąpać-ja i tak preferuję prysznic.
A włosy farbowałam w dzien kiedy test wyszedł mi pozytywny (czyli 2 dni przed spodziewanym okresem)
W poprzedniej ciąży regularnie co 3 miesiace robiłam balejage i wszystko było ok.
-