Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Ja dzis znowu rano w rozjazdach bylam z Lena, kupilam krzeslo dla Laury nowe do biurka i jestem zadowolona. Fotel na kolkach juz oddalam dla Taty) Chce zamowic dziewczynom jeszcze na sciane z 3-5 plakatow skandi na sciane z cegla ale wybor taki,ze nie wiem co wybrac
hahaha Zostanie mi tylko lustro z czasem im kupic i powiesic. Tak bardziej o Laurze mysle,zeby miala w pokoju gdzie sie przegladac.
Justyna czekamy czekamy na owulke,dzis blada krecha narazie znouw na tescie takze negatywpodejrzewam,ze moze we wtorek owu bedzie. Nie wiem jakies takie mam przeczucie
-
justyna14 wrote:No dokładnie
tak u mnie było, człowiek się stara, kilka cykli, nie wychodzi a jak wyjdzie to jest w szoku jakby to wpadka była z zaskoczenia
ale ja tak naprawdę uwierzyłam w ciążę jak zaczęła mieć konkretne objawy czyli właśnie tak w połowie drugiego miesiąca
U mnie to już trzecie, a przygotowania jak do pierwszego prawie ale bez takiego stresuczekam tylko na wszystkie zamówione meble żeby móc wszystko poukładać jak powinno być o będę odpoczywać
i juz chce zaczac znowu malowac i meble nowe zamawiac.. mimo,ze nawet w ciazy nie jestem
-
to ja tam planuje przed pojawieniem się trzeciego dziecka znowu malować i urządzać pokoje
to znaczy wiadomo meble by u
już zostały, ale jakoś inaczej poukładać to wszystko i zamienić u Bartusia i Maciusia łóżeczko na łóżkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:42
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:to ja tam planuje przed pojawieniem się trzeciego dziecka znowu malować i urządzać pokoje
to znaczy wiadomo meble by u
już zostały, ale jakoś inaczej poukładać to wszystko i zamienić u Bartusia i Maciusia łóżeczko na łóżkoale ten mniejszy po Laurze teraz mnie wkurza;D tam jest powiedzmy,ze moja i Malza sypialnia no i mialo byc tak,ze jak 3 sie pojawi to poprostu dokupi sie lozeczko dla dzidzi i tyle. Zadnych zmian do conajmniej 2roku zycia trzeciego dziecka..ale cos mi jakos juz nie po drodze bez zmiany
hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:10
-
kasiakasia11 wrote:No to nie stresuj się. Jak bedziesz w ciaży wszystko sie naturalnie ułoży.
A co do leżenia w szpitalu to też mam ten strach, bo w ciąży z Szymkiem dwa razy mbie wysyłali. Nie poszłam ze względu, że Natalia w domu. A teraz jak dwoje w domu to już w ogole masakra byłaby ich zostawić
Ja z Szymkiem leżałam chyba 5-6 razy w szpitalu. Całe szczęście że teraz jest ok. Mimo to poproszę lekarza żeby dał mi skierowanie do szpitala tak 30-32tydz na podanie sterydów. Raz urodziłam wcześniaka ale dzięki temu było wszystko ok i wolę zapobiegawczo wziąć sterydy
-
justyna14 wrote:Pola dostała gorączki 38,2
na pewno po szczepienii bo zdrowa jest. Oby wszystko było dobrze bo już się martwię
Ja leżaki dzis z Lena w domu. Wstała przed 14 zjadła zupę i teraz sie bawi. Nie mam dzis ochoty wychodzić jakos. Z reszta w moim aucie jest hulajnoga i rowerek..a Malz pojechał do drugiej pracy tym autem i du pa:p nie wiem nawet o której wróci....
Kurde ostatnio mam fazę na bulki słodkie...i caly czas zjadam taki 3pak buleczek mlecznych z Dan Cake...masakra:| nadrobię kg jak nic.. -
Justyna jak tam Pola? Zeszła jej gorączką? Ja chciałam synka zaszczepić na ospe, póki jeszcze jesr w żłobku, a malej zostały ostatnie szczepienia na roczek i nie wiem czemu, ale przy jej obniżonym napięciu zalecają odroczenie. Muszę się zorientowac dlaczego tak.
U mas upały wrocily, ja padlam kwadrans temu w fotelu, dzieci śpią, nie mam siły sie ruszyć. Spacerki, rowerki, dziś znow lekarz kontrola i zakupy, a jeszcze się wzielam na sprzątanie balkonu zeby maly mial basen i podłogi musze umyć w całym mieszkaniu bo mala jak pełza po chacie to wieczorem wyglada jak Górnik po zmianie, mimo że kilka razy dziennie zamiatam i zmywam jak trzeba. -
Julia - Konieczne jest odroczenie. Dziecko przy kazdym szczepieniu powinno być dokladnie przebadane, zdrowe (najlepiej badanie z krwi) a jak dziecko ma napięcie to lepiej nie ryzykować.
Nie jestem zwolenniczką szczepień ale jeśli juz dziecko ma przyjąć jakąkolwiek szxzepionkę to MUSI byc zdrowe03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Hej!
Ja dzis chyba baaaardzo płodna bo dziś rano zobaczyłam na papierze full śluzu i wlasnie nie wiem czy to rozciagliwy czy wodnisty? Był rozciagliwy i przezroczysty.. Nie pamiętam czym one się różnią.
Kurde mam nadzieję, że owulka będzie wcześniej niż miesiąc temu. Dzis mam 10dc i myślę, że za 2-3dni powinno coś być. Hm... -
iNso - brak przeczuć. Chociaż nie, czuje ze dostane okres
Ostatnio jestem bardzo rozdrazniona i ciagle jem. Czyli normalne przed okresem. Troche mnie pobolewają (.)(.)
No i czasem mi niedobrze ale ja tak mam jak soe zdenerwuje i mi ktoś cisnienie podniesie. Więc w sumie nie wydaje mi sie ze cos bedzie w tym cyklu.
W nastepnym cyklu sprobuje z testamo owulacyjnymiiNso87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Julia2015 wrote:Justyna jak tam Pola? Zeszła jej gorączką? Ja chciałam synka zaszczepić na ospe, póki jeszcze jesr w żłobku, a malej zostały ostatnie szczepienia na roczek i nie wiem czemu, ale przy jej obniżonym napięciu zalecają odroczenie. Muszę się zorientowac dlaczego tak.
U mas upały wrocily, ja padlam kwadrans temu w fotelu, dzieci śpią, nie mam siły sie ruszyć. Spacerki, rowerki, dziś znow lekarz kontrola i zakupy, a jeszcze się wzielam na sprzątanie balkonu zeby maly mial basen i podłogi musze umyć w całym mieszkaniu bo mala jak pełza po chacie to wieczorem wyglada jak Górnik po zmianie, mimo że kilka razy dziennie zamiatam i zmywam jak trzeba.7w3d 💔 -
Ola kciuki żeby skończyło się takim pięknym testem jak u Aneczka.
Aneczka późno ta wizyta, to już będzie jakiś 8 tydzień ciąży? To już na USG serduszko będzie widać na bank. Cierpliwa jesteś, ja bym tyle nie wytrzymala.
Inso rozciągliwy śluz to płodny , rób dziś test po godzinie 15 i zobacz czy kreska ciemnieje. Bo może to już jutro u Ciebie będzie skoro śluz taki ładny.Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Justyna umówiłam się na wizytę przez internet, bo lekarz nie odbierał telefonu wczoraj. Będę jeszcze dzwonić w poniedziałek. Planowałam wizytę ok. 7 tyg, bo chciałam już jak będzie serduszko widać. Zobaczymy czy się uda w poniedziałek.
Inso ufasz tym testom ovu? Ja jakoś nie jestem do nich przekonana..
Justyna dobrze, że już nie ma gorączki i oby to było jednorazowo.
U nas dziś upał.. Rano pojechałam na ciuszki A tu zmienili dostawy dziecięcych z soboty na środęWogole mi to nie pasuje..bo tak to w sobotę mąż w domu, więc nie było problemu.. szkoda. Teraz mąż z Lena u jej prababaci A ja w tym czasie miałam sprzątać.. haha Po 12 mamy fryzjera A późnym wieczorem pojedziemy do teściowej . A jutro wylegujemy się już nad wodą
-
Dziewczyny pasuje ta sukienka na wesele? 30 czerwca idziemy do meza znajomego z pracy i dzis chcialam cos kupic. Sukienek na chudziutkie dziewczyny full, no a na moja dupe cos znalezc to problem. A kurcze wolalabym cos luzniejszego, zeby jeszcze moc ja gdzies zalozyc a nie na jeden raz.
Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Sabina, jasne że pasuje. Mi się mega podoba. Ja sama niedlugo ide na dwa wesela o mialam uszykowaną taką prostą kieckę olowkową w jakies pasy, ale teraz pogoda taka że jednak chyba zmienię na sukienki które już mialam w szafie. Jedna jest wlasnie w kwiaty i liście zielone, taka luźna, z przodu do kolan A tył dłuższy.