Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dzis znowu rano w rozjazdach bylam z Lena, kupilam krzeslo dla Laury nowe do biurka i jestem zadowolona. Fotel na kolkach juz oddalam dla Taty :)) Chce zamowic dziewczynom jeszcze na sciane z 3-5 plakatow skandi na sciane z cegla ale wybor taki,ze nie wiem co wybrac :D hahaha Zostanie mi tylko lustro z czasem im kupic i powiesic. Tak bardziej o Laurze mysle,zeby miala w pokoju gdzie sie przegladac. ;)

Justyna czekamy czekamy na owulke,dzis blada krecha narazie znouw na tescie takze negatyw :) podejrzewam,ze moze we wtorek owu bedzie. Nie wiem jakies takie mam przeczucie :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    No dokładnie :-) tak u mnie było, człowiek się stara, kilka cykli, nie wychodzi a jak wyjdzie to jest w szoku jakby to wpadka była z zaskoczenia :-) ale ja tak naprawdę uwierzyłam w ciążę jak zaczęła mieć konkretne objawy czyli właśnie tak w połowie drugiego miesiąca :-)

U mnie to już trzecie, a przygotowania jak do pierwszego prawie ale bez takiego stresu :-) czekam tylko na wszystkie zamówione meble żeby móc wszystko poukładać jak powinno być o będę odpoczywać :-)
    Tak,ja sobie tlumacze,ze pewnie pokoiku robic dla trzeciego nie bedziemy narazie. Jest jak jest i juz...tak samo meble jakies tam aby byly i wogole odstrajac narazie nie bede...tiaaaaa jasne ;P wlasnie do mnie doszlo jak bardzo mi sie nie podoba ten pokoj obok..:P i juz chce zaczac znowu malowac i meble nowe zamawiac.. mimo,ze nawet w ciazy nie jestem :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tam planuje przed pojawieniem się trzeciego dziecka znowu malować i urządzać pokoje :P to znaczy wiadomo meble by u
    już zostały, ale jakoś inaczej poukładać to wszystko i zamienić u Bartusia i Maciusia łóżeczko na łóżko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 12:42

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    💜 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to ja tam planuje przed pojawieniem się trzeciego dziecka znowu malować i urządzać pokoje :P to znaczy wiadomo meble by u
    już zostały, ale jakoś inaczej poukładać to wszystko i zamienić u Bartusia i Maciusia łóżeczko na łóżko :P
    Espoir ja juz w marcu mam za soba zrobiony wspolny pokoj Laury i Leny :P ale ten mniejszy po Laurze teraz mnie wkurza;D tam jest powiedzmy,ze moja i Malza sypialnia no i mialo byc tak,ze jak 3 sie pojawi to poprostu dokupi sie lozeczko dla dzidzi i tyle. Zadnych zmian do conajmniej 2roku zycia trzeciego dziecka..ale cos mi jakos juz nie po drodze bez zmiany :D hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:10

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    No to nie stresuj się. Jak bedziesz w ciaży wszystko sie naturalnie ułoży.

A co do leżenia w szpitalu to też mam ten strach, bo w ciąży z Szymkiem dwa razy mbie wysyłali. Nie poszłam ze względu, że Natalia w domu. A teraz jak dwoje w domu to już w ogole masakra byłaby ich zostawić

Ja z Szymkiem leżałam chyba 5-6 razy w szpitalu. Całe szczęście że teraz jest ok. Mimo to poproszę lekarza żeby dał mi skierowanie do szpitala tak 30-32tydz na podanie sterydów. Raz urodziłam wcześniaka ale dzięki temu było wszystko ok i wolę zapobiegawczo wziąć sterydy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dostała gorączki 38,2 :-( na pewno po szczepienii bo zdrowa jest. Oby wszystko było dobrze bo już się martwię

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pola dostała gorączki 38,2 :-( na pewno po szczepienii bo zdrowa jest. Oby wszystko było dobrze bo już się martwię
    Na pewno po szczepieniu. Pewnie skończy sie tylko goraczka:) jutro juz bedzie ok.

Ja leżaki dzis z Lena w domu. Wstała przed 14 zjadła zupę i teraz sie bawi. Nie mam dzis ochoty wychodzić jakos. Z reszta w moim aucie jest hulajnoga i rowerek..a Malz pojechał do drugiej pracy tym autem i du pa:p nie wiem nawet o której wróci....
    Kurde ostatnio mam fazę na bulki słodkie...i caly czas zjadam taki 3pak buleczek mlecznych z Dan Cake...masakra:| nadrobię kg jak nic..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak tam Pola? Zeszła jej gorączką? Ja chciałam synka zaszczepić na ospe, póki jeszcze jesr w żłobku, a malej zostały ostatnie szczepienia na roczek i nie wiem czemu, ale przy jej obniżonym napięciu zalecają odroczenie. Muszę się zorientowac dlaczego tak.

U mas upały wrocily, ja padlam kwadrans temu w fotelu, dzieci śpią, nie mam siły sie ruszyć. Spacerki, rowerki, dziś znow lekarz kontrola i zakupy, a jeszcze się wzielam na sprzątanie balkonu zeby maly mial basen i podłogi musze umyć w całym mieszkaniu bo mala jak pełza po chacie to wieczorem wyglada jak Górnik po zmianie, mimo że kilka razy dziennie zamiatam i zmywam jak trzeba.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia - Konieczne jest odroczenie. Dziecko przy kazdym szczepieniu powinno być dokladnie przebadane, zdrowe (najlepiej badanie z krwi) a jak dziecko ma napięcie to lepiej nie ryzykować.

Nie jestem zwolenniczką szczepień ale jeśli juz dziecko ma przyjąć jakąkolwiek szxzepionkę to MUSI byc zdrowe

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dzis chyba baaaardzo płodna bo dziś rano zobaczyłam na papierze full śluzu i wlasnie nie wiem czy to rozciagliwy czy wodnisty? Był rozciagliwy i przezroczysty.. Nie pamiętam czym one się różnią.

Kurde mam nadzieję, że owulka będzie wcześniej niż miesiąc temu. Dzis mam 10dc i myślę, że za 2-3dni powinno coś być. Hm...

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola zaraz Twoja kolej testowania. Jakieś przeczucia? :))

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso - brak przeczuć. Chociaż nie, czuje ze dostane okres :)
    Ostatnio jestem bardzo rozdrazniona i ciagle jem. Czyli normalne przed okresem. Troche mnie pobolewają (.)(.)
    No i czasem mi niedobrze ale ja tak mam jak soe zdenerwuje i mi ktoś cisnienie podniesie. Więc w sumie nie wydaje mi sie ze cos bedzie w tym cyklu.
    W nastepnym cyklu sprobuje z testamo owulacyjnymi

iNso87 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Justyna jak tam Pola? Zeszła jej gorączką? Ja chciałam synka zaszczepić na ospe, póki jeszcze jesr w żłobku, a malej zostały ostatnie szczepienia na roczek i nie wiem czemu, ale przy jej obniżonym napięciu zalecają odroczenie. Muszę się zorientowac dlaczego tak.

U mas upały wrocily, ja padlam kwadrans temu w fotelu, dzieci śpią, nie mam siły sie ruszyć. Spacerki, rowerki, dziś znow lekarz kontrola i zakupy, a jeszcze się wzielam na sprzątanie balkonu zeby maly mial basen i podłogi musze umyć w całym mieszkaniu bo mala jak pełza po chacie to wieczorem wyglada jak Górnik po zmianie, mimo że kilka razy dziennie zamiatam i zmywam jak trzeba.
    Dzięki, już dobrze. Wczoraj miała gorączkę tylko raz, trochę marudna była, ale gorączka szybko po leku zeszła i dziś na razie wszystko ok choć mam wrażenie że apetyt słabszy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kciuki żeby skończyło się takim pięknym testem jak u Aneczka.

Aneczka późno ta wizyta, to już będzie jakiś 8 tydzień ciąży? To już na USG serduszko będzie widać na bank. Cierpliwa jesteś, ja bym tyle nie wytrzymala.

Inso rozciągliwy śluz to płodny , rób dziś test po godzinie 15 i zobacz czy kreska ciemnieje. Bo może to już jutro u Ciebie będzie skoro śluz taki ładny.

Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna umówiłam się na wizytę przez internet, bo lekarz nie odbierał telefonu wczoraj. Będę jeszcze dzwonić w poniedziałek. Planowałam wizytę ok. 7 tyg, bo chciałam już jak będzie serduszko widać. Zobaczymy czy się uda w poniedziałek.

Inso ufasz tym testom ovu? Ja jakoś nie jestem do nich przekonana..

Justyna dobrze, że już nie ma gorączki i oby to było jednorazowo.

U nas dziś upał.. Rano pojechałam na ciuszki A tu zmienili dostawy dziecięcych z soboty na środę :( Wogole mi to nie pasuje..bo tak to w sobotę mąż w domu, więc nie było problemu.. szkoda. Teraz mąż z Lena u jej prababaci A ja w tym czasie miałam sprzątać.. haha Po 12 mamy fryzjera A późnym wieczorem pojedziemy do teściowej . A jutro wylegujemy się już nad wodą ;)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pasuje ta sukienka na wesele? 30 czerwca idziemy do meza znajomego z pracy i dzis chcialam cos kupic. Sukienek na chudziutkie dziewczyny full, no a na moja dupe cos znalezc to problem. A kurcze wolalabym cos luzniejszego, zeby jeszcze moc ja gdzies zalozyc a nie na jeden raz.

cbd28b1de3ececc5med.jpg

Kava, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, jasne że pasuje. Mi się mega podoba. Ja sama niedlugo ide na dwa wesela o mialam uszykowaną taką prostą kieckę olowkową w jakies pasy, ale teraz pogoda taka że jednak chyba zmienię na sukienki które już mialam w szafie. Jedna jest wlasnie w kwiaty i liście zielone, taka luźna, z przodu do kolan A tył dłuższy.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina jak najbardziej może być taka sukienka ;) Ja też nie lubię sukienek na jeden raz.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina a to ty jestes?

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Sabina a to ty jestes?
    Nie, to modelka, ktora prezentuje sukienke, ale figury mamy podobne...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3139 3140 3141 3142 3143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ