Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A mojemu jak powiem Nie tak stanowczo i głośno to podkowa i płacz. Ale są tez takie dni ze na słowo nie faktycznie się cieszy. Reaguje na ton głosu. Oby tak zostało heheh
Kamcia przesłodka dziewczynka ❤️kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Karolajnos, na stanowcze głośne nie czasem zdarza się Szymkowi reagować. Jeśli nie reaguje to przerywam to co robi zabierając go z miejsca akcji i jeszcze raz dosadnie mówię nie wolno. Wtedy już kojarzy że coś jest nie tak bo głośno manifestuje swoje niezadowolenie 😂
Co do postępów Szymona to: nadal namiętnie ćwiczy stanie przy wszystkim co się da, zdarza mu się zrobić dwa kroczki przy meblu, pełza jak szalony, czasem uda mu się przyjąć pozycję czworaczą, co do siadania to zdarza mu się to wykonać ale ze stania. Nie jest to upadek tylko najpierw klęka a potem siada. Potrafi wejść na kanapę jeśli ma wysuniętą tą część co się rozkłada do spania. A wczoraj pokonał po swojemu dwa schody. Muszę kupić bramkę 🤦♀️08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
O tak, dekoder to super zabawka 🤦♀️ oprócz tego na topie są lampki przy schodach które można wyjąć 🙈 kontakty przestały być atrakcyjne od czasu gdy są w nich zaślepki 😂08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
U nas największym hitem jest odkurzacz i telefon, potem amplituner i piloty. Żadnych serwetek, kwiatków, ozdób na meblach w zasięgu ręki być nie może bo wszystko ściąga w dół. Córka była zupełnie inna, nie interesowalo ją nic z powyższych rzeczy.
Tak więc najprawdopodobniej mieszkania na święta za bardzo nie udekoruję bo wszystko będzie zaraz na podłodze 🙄 muszę pomyśleć jak ustawić choinkę 🤔 -
U nas telefon w ręce i w nogi 😅 jak jej zabieram to krzyk i placz tak samo jak zakazuje odkręcania wody w wannie. Z synem wydzierają sobie zabawki popychają się a jak coś się jej mowi ze nie wolno podniesionym głosem to pyskuje po swojemu🤣 charakterek to ona ma 😆 druga jedynka u gory wychodzi juz ja widac dziąsło opuchniete ale druga noc jesc nie chce dostanie smoczek i spij dalej byle tak zostalo choc to pewnie przez zęba.
Choinkę mieliśmy duza stojąca ale byla stara więc ja wyrzuciliśmy teraz kupuje mniejsza na szafkę bo inaczej by nie postala. Syn ściągał ozdoby ale ona wszystko je i myślę że była by 5 min 😅😬Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
U nas też żadne zakazy nie działają. Gdzieś tam wyczytałam, że dzieci nie rozumieją słowa "nie" więc próbowałam ją uczyć "przestań, zostaw", gdzie tam, jak grochem o ścianę 😉 Większość rzeczy usuwam z zasięgu, wkurza mnie tylko jak grzebie łapką w kuwecie kotów i zżera żwirek i jak maca kółka wózka, zwłaszcza że ja mam jakiś wyjątkowy talent wjeżdżania wózkiem w psie kupy, które u mnie na osiedlu wyjątkowo często walają się po chodnikach 😭
U nas drugi ząbek jest od ponad tygodnia pod dziąsłem i na razie nie chce wyjść, a widać że ją boli 😪
Czy Wasze dzieci też mają jakiś renesans noszenia na rękach? Moja Ania jak zaczęła raczkować to prawie już nie chciała być noszona, a od kilku dni znowu cały czas chce na ręce, jak nie wezmę to płacz, jak odłożę płacz. Już było naprawdę nieźle a teraz znowu nie mogę nic zrobić w domu...Może to ten ząbek, biedactwo -
Nickky ja swoja usypiam na rekach na stojąco przez zęby bo tylko tak sie uspakaja. Ogólnie jak wyjdę z pokoju i wrócę to zaraz rece wyciaga przedtem byl placz jak jej nie bralam ale teraz kucam do niej przytulam caluje i jest okSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Moje dziecko reaguje na ton głosu. Takie nie, nie wolno, zostaw... To tylko znaczy a super zabawa. 🤪 Natomiast u nas jest nunu to wtedy tylko obserwuję mnie kiedy się odwrócę 😀 lub często jak go karmię to lubi mnie ciągnąć za włosy dłubać oko lub nos jak się zezłoszczę i krzyknę nunu to płaczę wtedy przytulę i ma ubaw bo dalej będzie mi dokuczac🤷♀️ lub foch i idzie spać 🙂
U nas syn lubi ładowarki wyciąga z kontaktu obslini a mężowi później telefon pika alarmem ze za duża wilgoc i nie laduje🤪🤣
Kiedyś wyciągnął mi wtyczkę od żelazka myślałam że nie zdążył wziąć do buzi i włożyłam do kontaktu i wyrzuciło mi korki😀 wyobraźcie sobie męża nie ma w domu, ciemno bo to już wieczo, córka gdzieś nie wiem gdzie, syn przy desce do prasowania i ja z żelazkiem w ręku telefonu w zasięgu ręki brak🤪 pierwsze co syn na ręce, później otwierałam żaluzje żeby światło z dworu wpadło, jak odnalazłam telefon okazało się że mąż wraca i włączył korki. Sama z dziećmi bym tego nie zrobiła. Po pierwsze nie wiem jak po drugie musiała bym złożyć deskę do prasowania iść do kuchni po krzesło i na korytarzu w szafce gdzie trzymamy narzędzia jest skrzynka od włączenia korków. Dobrze że mąz zraz był bo często wraca 21-22.
U nas są jakieś zabezpieczenia w kontaktach i o wywalenie korków nie trudno. Kiedyś chlapnęłam farbą na kontakt to tak wywaliło korki że musiałam dzwonić do ochrony żeby włączyli mi w skrzynce głównej 🤷♀️🤣
A co do choinek polecam świerk srebrzysty to chyba najbardziej kująca choinka😀 dziecko nie ruszy😉
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Deliah ja daje już wszystko, nie wiem czy kupujesz słoiki bo w nich tych od 9 mc tez jest juz sól. jak robiłam zupki ala słoiki gerber to Tadzik pluł tym wiec daje już wszystko jak leci to co gotuje dla wszystkich. Tadzik jest fanem curry moze dlatego że w ciazy jadlam tego dużo.
Wykłócilam się wczoraj o teleporade i dziś już miałam test. Ciekawe kiedy wyniki. kolejki ustawiają się godzinę przed także troszkę sobie poczekałam.
Co do zarcia wszystkiego co się rusza i nie to córka nie miała akcji że wszystko brała do buzi a Tadzio niestety tak, kwiatki pochowałam bo raz się nażarł Beniaminka który ponoć trujący. Doniczki zwala regularnie, wszystko to co w zasięgu ręki zwala na podłogę. Próbuje wszystkiego ustami, niestety bardzo mu smakuje karma dla psa... biedny pies je tylko jak Tadzio śpi bo inaczej miski stoją wysoko.
Dziś dziad miały wstał o 8 i zasnął o 15 ogarniacie...