Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z drzewek to ja lubię jodłę kaukazka., ale to drogie świąteczne drzewko. Kupuję jodłę lub świerk tylko z tego względu że dostaję w cenie hurtowej po znajomosci😀 uwielbiam zapach choinki w domu 😀
Ja jak gotuję rosół czy inną zupę to robię delikatny specjalnie dla dzieci. Ziemniaki z zasady nie solę lub minimalnie. Ale sól jest nieunikniona wszędzie jej dużo i chociaż staram się ją ograniczać i kupuję tylko himalajską to i tak wiele produktów już zawiera sól.
Ja w ciąży jadłam duzo czosnku i dzieci lubią. Ostatnio robiłam polędwiczki na masalku w czosnku to syn zjadł bez oporu a córka doprawiła jeszcze dipem czosnkowym. Na specjalne zamówienie musisiałam jej szybko zrobić przed podaniem obiadu😀 a po przedszkolu stała się trochę taka wybredna i nie bardzo je mięso czy marchew które zawsze były nr 1🤷♀️
Magda daj znać jak test trzymam kciuki oby było ok. 💪
Ja całą noc dyżur bo dzieci podziebione a syn dostał lekkiej gorączki 😩 poza tym idzie kolejny ząb dwójka na górze.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Magda nie spal od 8 do 15? Chyba by mnie w kaftanie wywiezli 😁
Mój o tej porze jest już po 2 drzemkach.
Karolajnos gratulacje:) Tak szybko planowaliscie? Czy uznalas że macierzyństwo jest takie przyjemne że im szybciej tym lepi3j:)03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mali zawsze planowałam mieć mała przerwę między dziećmi, żeby razem się dobrze wychowywali. Sama mam młodsza siostrę o 14 lat i wiem jaka to przepaść 😄
U nas już 3 ząbki u góry i dwa na dole, ale idzie teraz całe mnóstwo na raz.. dwie czwórki na dole, u góry kły.. masakra haha
Co do jedzenia to mój Borys uwielbia wszystko co ostre. Nie ma szans na jakieś słoiczki lub coś w tym stylu, daje mu wszystko co my jemy chociaż i tak tylko skubnie i to na tyle. Ale jak trafi się coś ostrego (ostatnio przesadziłam z przyprawą😂) to wciągnął wszystko co mu dałam 😄
A macie jakiś pomysł jak nauczyć dziecko zasnąć samemu w łóżeczku? U nas to zazwyczaj wyglądało tak, ze dawałam cyca, przy nim zasypiał i odkładałam do łóżeczka ale teraz lekarz kazał odstawić małego od cyca bo jak on będzie jadł mleczko i dziecko w brzuchu to będzie ze mną krucho, no i to jest pierwszy temat rzeka, ze nie mam pojęcia jak to zrobić bo on nie chce żadnego innego mleczka ani nic, no a po drugie to jak nauczyć go samemu zasnąć w łóżeczku .. 😫 od razu mówię, ze wszystko oprócz daj się wypłakaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 11:22
-
Karolajnos ja odstawiałam stopniowo mieszając pierś z butlą. Poszło jak z płatka. A około 5mca ciąży sam odstawił się całkowicie, chyba mleczko przestało mu smakować bo sam zrezygnował z piersi.
Co do usypiania u nas tez ciężko było odzwyczaić od usypiania przy piersi. Podobnie jak Tobie pediatra powiedziała że powinnam oduczyć (sugerując metodę 5-10-15) i takim sposobem udało nam się oduczyc małego usypiać przy piersi i spać w swoim łóżeczku .
Pierwszy tydzień było ciężko ale się udało. Usypia sam w łóżeczku przy zgaszonym świetle bez problemu i manifestu już od kilku miesiecy 👌🏻
Co do przypraw my nie solimy wogole jedzonka naszego szkraba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 13:19
-
Karolajnos gratulacje.
Kamcia ja nie kosze bo za mokro ale tez niezla trawa u nas .
Niech bedzie sobie cieplo jak najsluzej ,mniej opalu pojdzie,mogloby na swieta chociaz troche sniegu popadac, w lutym chwile przymrozic zeby wymrozic wirusy i insekty a tak to mi cieplo nie przeszkadza nawet jak bedzie trzeba kosiake odpalic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:53
-
Judi a mały od razu załapał butelkę? Bo my się trzeci dzień męczymy i jest straszny płacz.. nie chce zassac.
Co to za metoda usypiania? W sensie spania w swoim łóżeczku 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 22:36
-
Ale dziwna nocka...
Małgosia w nocy jadła dwa razy, z jednej strony super
Ale mlodszy syn budzil się 2-3razy
A to już niespotykane
Na siusiu w sumie
I tata za nim wychodzil. Ale właśnie przed 4 wstal znowu na siusiu, Małgosia się obudziła na mleczko i zaraz starszy wstal na siusiu 🙈
Na szczęście Malgonia usnela od razu, mlodszy chciał karuzele i widocznie sam usnal
Straszy z mężem na kanapie
I ja w sypialni
Pobudka-uwaga bo niemozliwe-7:15, Malgonia jako pierwsza (A padła wczoraj o 18:50)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2020, 07:38
-
U nas tez dziwna noc corka obudziła się o 3 i zasnąć nie chciała i tak do po 4 🤷♀️ dalam jej pic ale sie wircila, mleka nie daje bo od paru dni nie je w nocy wiec moze i glodna byla choc rano nie zbyt chciala jesc 🤦♀️ nie wiadomo 😅
Wstała o 7.20 👌
Co do usypiania w swoim lozku na synu próbowałam wszystkiego ale musial sam dorosnąć i chcieć tam zasypiać z corka nie walcze nawet tak krótko jest mala ze lubie ja przytulać przed snem 😍Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Też lubię pukać do snu
A potem leżeć z dzieckiem (do dziś kładę się kolo swojego czterolatka choć sam o to nie prosi)
Gorzej z dwulatkiem bo ostatnio jest tatusiowy aż do bólu
I na rekach szybciej
I to dzieci same decydowaly kiedy koniec z rękoma, wtedy same zasypial w lozeczkach, najpierw w naszej obecnosci, potem same
Naturalnie to przychodzilo, bez metod
I jak wspominałam o mlodszym synu-on bardzo szybko dostal lozko zamiast lozeczka więc też naturalnie wyszlo siedzenie obok zeby po prostu nie wychodzil 😉
Ja lubie te momenty
Choć w tygodniu mąż Malgosie obsluguje ja chłopaków, teraz z racji kontuzji on kapie trójkę (Na raz) i kładzie spać dzieci. Wczoraj już dalam radę ja, czyli do przodu z kolanem i karkiem -
Dziekuje wszystkim
Co do usypiania chodzi mi raczej o to ze później siedzieć przy cycu z brzuchem byłoby mi po prostu ciężko, niż o jakieś tam swoje chęci dla wygody.
Juudi opowiesz więcej o tej metodzie?
U nas tez noc dziwna, mały wstał o 3 i zasnął dopiero o 6 😫
-
Karolajnos super wieści! Gratulacje! Życzę spokojnej i zdrowej ciąży i łatwego rozwiązania.
U nas już po cycowaniu. Młoda odstawiala się stopniowo a 3 tyg temu zakończyła ostatni etap czyli cycek rano na uspokojenie zanim Tata zrobi butlę. Ja gdzieś na przełomie sierpnia i września zaczęłam dawać więcej mm (Bo wcześniej tylko zdawałam jak była głodna a w piersiach Nic nie było). Dzięki temu że w nocy zdawałam mm zamiast piersi mam tylko 1 pobodka w nocy. Ogólnie wszystko tak fajnie płynnie i bez nerwow wyszło. Karmilismy się 10,5 miesiaca co uważam za sukces bo było zdecydowanie łatwiej niż z synem.
Kamcia współczuję przeżyć i cieszę się że już lepiej. Zdrowka życzę!
Co do choinki to my od zawsze mamy ciętą jodle kaukaska (Bo nie lecą igly). Stoi na stoliku takim najtańszym z Ikei w ciężkim stalowym stojaku więc nie da się jej przewrócić a od nas mamy dzieci to bombki są plastikowe więc nawet jak dziecko zrzuci to odbijają się jak piłeczki. -
AdelaX, u nas to samo 🤦♀️chce go powoli odstawiać, bo zaraz marzec będzie i powrót do pracy, ale jak tylko poczuje mm to odrywa się od butli. Może to kwestia mleka, bo wczoraj dostał i w nuk i w lansinoh. Pociągnął raz i pluł...
O nauce zasypiania też chętnie poczytam bo Szymek jak nie przy piersi to na rękach na piłce 🤦♀️
Za to pochwalę się że dostałam w prezencie od męża suszarkę do prania 😍 tak więc żegnaj porozwieszane i schnące dwa dni pranie 🥳kamciaelcia, Zanes lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Taka mama u nas nie chce nawet się zasysnac.2 razy mu się udało ale kilkanaście nie i strasznie płacze jak próbuje. W końcu odpuszczam i daje cycka albo nie zawsze tylko próbuje uśpić bez mleka. A jakie mleko dajesz? Teraz zamówiłam nowa butelkę zobaczymy
O suszarce cały czas myśle ale o jakiejs mega dobrej pralko suszarce. Wiem ze lepiej osobno ale nie mam miejsca. Jak macie coś do polecenia to będę wdzieczna. Swoją droga super prezent❤️
Ja tez chętnie posłucham o nauce usypiania -
Zawsze się mowilo że bebiko slodkie stąd dzieci lubią
Pranie na chacie schnie mi 12h w okresie grzewczym...Ale ostatnio wymyslilam że przy zmianie pralki (moja ma prawie 10 lat bezawaryjnie)To wezmę pralko suszarke (opcja gorsza ale miejsce-nawet nie mam miejsca na większą pralke, ale model wybralam 🙈) -
Takamama wiem co to za szczęście bo w październiku rok temu tez kupiliśmy suszarke 🙊 teraz piore wszystko bez limitu haha
taka_mama lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️