X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie
    Te wyniki są dobre w sensie adekwatne do wieku
    Neutropenia jest i nie każde dziecko ma...Lekarz mówił że wyniki mogą jeszcze być gorsze. Ale blastow (bialaczkowych) nie ma. Patrzył na jakąś liczbę komórek w wyniku I to jest dobre
    Bo ogólnie ten wymaz reczny ktory normami wydawał się gorszym wynikiem tak naprawdę pokazał lepszy obraz krwi Malgosi (więc 0.31 A 0.66 neutrofilii to nawet nie porownywal)
    Zwracał uwagę na co innego w inny sposób
    N8e na normy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze ja...
    W piątek dentysta. W sumie realnie ostatnia wizyta (potem nie dam rady przyjść bo z kim Malgosie zostawic?) I obiecala że oprócz zrobienia zaczetej ósemki usunie kamień (bo pamiętacie że jedna wizyta odpadla bo pomylilam godziny?)
    W sobotę endokrynolog...rok temu tsh w normie...A teraz? Mam klasyczne objawy niedoczynnosci. I pomyśleć że jest problem z niedoczynnosci przy nadczynność mojej mamy... A usiadłam do pobrania krwi przy okazji badania Malgosi...pewnie przez rok nastepny nie znalazlabym czasu...
    W środę wieczorem ortopeda...powiem tak-koleżanka fizjo powiedziała że tylko zabieg na kolano...wyniku rezonansu nie rozumiem do końca ale lakotka do operacji raczej...ustale termin na wrzesień???
    Ciężko
    Chyba żyje chwilą tzn na bieżąco
    Tyle się dzieje
    I skomplikowana sprawa że straszym...rozlozyla mnie na łopatki na równi z podejrzeniem bialaczki...Ale może kieeeeedys zdradze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 19:40

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nickky Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela u nas jest to samo z histeriami i rzucaniem się do tyłu. Wczoraj mąż otwierał pudło, Ania chciała wziąć nożyczki, oczywiście nie dostała, było 15 minut wycia i wrzasku jakby ją obdzierali ze skóry, rzucała się po podłodze...masakra jakaś, za każdym razem jak człowiek ma już nadzieję, że w końcu będzie lepiej, to nagle pojawia się coś takiego.

Zasypianie u nas przy piersi albo na rękach. Od tego noszenia i karmienia to już powinnam ważyć z 40kg, ale gdzie tam, z ciążowych 20kg zostało mi 10kg i trzyma się jak przymurowane, chociaż jem mało :(

A macie jakieś sposoby na to, żeby dziecko czegoś nie ruszało? Do Ani można sobie mówić milion razy że nie nie wolno, zostaw, zabierać jej rękę...no przyznaję, że i kilka razy się na nią wydarłam.. i wszystko jak do ściany, jeszcze mam wrażenie, że ją to bawi. Większość rzeczy pozabierałam z zasięgu, ale i tak ciągle sobie znajduje do zabawy coś, czym nie powinna się bawić, od wczoraj włazi na kanapę i szarpie obraz, który wisi nad kanapą, pewnie też zaraz będę musiała go zdjąć bo zwali i zniszczy.

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia na moje nununu paluszkiem zrobi też nunu swoim paluszkiem
    Czasem można krzyknąć. Zabrać. Dziecko zabrać...Ale akcja ta sama z trójką dzieci. Tyle że starszy może i umie więcej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 19:43

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nauczylam sie na wiele rzeczy nie patrzeć... Zagryzac zęby...odpuszczać dla spokoju...czasem do końca nie odpuszczać ...negocjować (zamiana nożyczek na nożyczki inne)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja nie mowie ze Cie rozumiem wiem jak jest ciężko z dziecmi i kasa wszystko kosztuje. Ale wlasnie moze i Ty jakos ogarniesz to a dzieci to nie wiadomo bo pol roku to kawal czasu, a później będzie caly czas w domu ? Dacie rade 🤗

Adela z miesiac na pewno.

Nickky sposobu nie mam u mnie w domu armagedon jestem typem pedanta ale nie takiego pod linijkę ale lubie jak wszystko ma swoje miejsce itd. Corka wyrzuca wszystko z szafek otwiera zabezpieczenia chov nikt jej nie pokazywał, jak odkurzam to mi wyjmuje wtyczkę z gniazda i potrafi tak z 10 razy a ja malo co nie eksploduje. Nie dziala na nią nunu ani krzyk ani zabieranie po prostu nic, tez czasami robie jak Kamcia zamieniam na inną rzecz odciagam uwagę abo po prostu udaje ze nie widzę bo juz nie mam sil.
    Syn ma 4 lata i tez ma gdzies moje prośby i groźby 🤷‍♀️ dzis do meza sie śmiałam jak dzwonil ze nie możemy mieć juz więcej dzieci bo ktoś oprocz nas (przyszła zona,maz) będą mieć przesrane z ich charakterem 🤣 a tak poważnie to mam takie dni ze czuje się beznadziejna matka i zastanawiam się co robię nie tak ze dzieci mnie nie słuchają 🤷‍♀️

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jesteś chyba superwoman!

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czas szybko leci,popatrz jeszcze niedawno przezywalysmy porody a tu juz ro z hakiem. Dzieci pewnie beda tęsknić ale pewnie bedziecie mogli sie kontaktowac jakos przez internet itp.dacie rade,kto jak nie ty. Taka kibieta jak ty trojke dzieci to z reka w kieszeni ogarnie.

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Dzięki 🤭

Mali
    Dziękuję Jeszce bardziej choć nie wiem skąd ta oceń superwomen 😉

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekajcie ja bunt dwulatka...trzylatka...wiem wiem. Nie ma nie wypominajcie haha hihi
    Dzieci s naj

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też zaczal krzykiem i wyrywaniem pokazywać że coś mu nie pasuje. Wszystko czego nie wolno jest najciekawsze. Krzyk jak zabiorę nożyczki, kwiatka, szklankę itd ale ja się nie przejmuje. Staram sie odwrocic jego uwage albo mowie ze nie wolno, zabiwram i odchodze żeby się sam uspokoil i zapomniał. Taki maluch wydaje mi się że nie rozumie o co chodzi z nie wolno i dlaczego nie wolno. Z emocjami też sobie jeszcze nie umie radzić więc trzeba przetrwać

03.2018 (*) 8 tydzień
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja już bym chyba wolała dziadowac niż zostać sama na pół roku z dziećmi 😅 A jeszcze sama masz problemy, Armagedon.

Co do spania ja śpie 8 godzin A i tak mi malo😅

03.2018 (*) 8 tydzień
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia super że Małgonia zdrowa!

Raport ze spania po Dicosen? Były 3 pobudki nie 5 i spal spokojniej, nie rzucał się jak zwykle przez sen. Zobaczymy dalej ale nie powiem licze na dużą poprawę :)

Tadzik też wrzeszczy jak zabieram zakazane rzeczy, szczególnie pilota albo telefon... No i kilka razy wyrwał furtkę do bramki na schody...wspina się też na ta barierke jak małpa. Mógłby łazic po schodach i zlazic cały dzień nie wiem skąd taka fiksacja.

Kamcia szacun, ja nie ma opcji żebym dała Radę sama z 3. Myślę że po miesiącu bylabym. Na relanium. Dla mnie weekend z dwójką to jest Max moich możliwości.

Czy będzie kiedyś lzej z dziećmi? Będzie, polecam wrócić do pracy. Kuźwa w robocie jestem pierdzielonym spokojnym kwiatem lotosu, mimo że dużo mam do przyswojenia mozgowo to i tak to jest Relax w porównaniu z siedzeniem w domu z dziećmi.
    Będzie lzej jak dziecko robi się samodzielne, moja córka 5 lat od 2 jest bardzo samodzielna. Jedyne co to jedzenie jej robię choć często sama coś próbuje zrobić sama ale jest haczyk :D ego 5 łatki jest jakoes hiper wysokie i ciągle jest obrazona i nafochana a była taaaakim radosnym dzieckiem :D także serio boje się okresu dojrzewania.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mali
    To nie chodzi o dziadowanie
    Wizja białaczki u dziecka dodatkowo pokazała jak ostatnio jesteśmy slabo przygotowani m.in. finansowo
    I mam na myśli leczenie rzekomo darmowe.
    Z jednym dzieckiem jeździliśmy już po szpitalach (takie dzienne pobyty) a kosztowało to nie mało
    Nawet hotel musiałam wynajmować bo ten przyszpitalny nie przyjalby dwojga rodziców z kotem...
    Starszego syna też muszę prywatnie poprowadzic
    Ja mogę dziadowac. Gorzej zjeść. Gorzej się ubrać. Odmówić sobie wiele rzeczy. Ale w życiu różnie może być z dnia na dzień. I super jak ktoś może pomóc. Ale gdzie leży granica tej pomocy?
    Więc jak pisalam. Ryzykujemy. Będzie źle ściągnę męża do domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek potrafi taką histerię urządzić jak mu czegoś nie pozwalam, że masakra. Łzy jak grochy i wielki wrzask 🤦‍♀️

Na ospę nie szczepię, córka przeszła łagodnie w wieku 3 lat, mogliśmy ją kąpać ale tylko pod prysznicem.

Kamcia, dobrze że wyniki nie oznaczają najgorszego. Dasz radę bez męża, jesteś chyba jedną z najbardziej zorganizowanych osób jakie znam, ja już bym dawno zginęła 😂

Zanes, jak chcesz to mam nowy komplet lupilu 86/92, kurtka i spodnie.
    faa2abc8792c.jpg

58dccca146d2.jpg

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takamama za duży bedzie bo w Lidlu to maja duza rozmiarowke.

Magda moja tez kocha schody mogłaby tak caly dzien 🤦‍♀️
    Moja mama zawsze mowi male dziecko maly problem duze dziecko duzy problem i ja się z tym zgadzam im starsze dziecko tym więcej wymaga. Zawsze powtarzam ze ja byl mogla miec z 5 dzieci w wieku do 6 miesiecy jak się jeszcze nie przemieszczaja 🤣 najlepiej ten okres wspominam.
    Ja na 2 tyg zostaje sama z dziecmi i zawsze odliczam dni do przyjazdu meza w tamtym roku zostawalam na 6 tyg i bylo w miarę ok ale Kornelia jeszcze nie chodzila a teraz armagedon.
    U nas znow nasypało a ja dalej bez łopaty, musze od sąsiada pożyczyć 🤣🤣🤣🤦‍♀️

PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Moja lubi na zawołanie płakać
    Pokaże jak to mlodszy syn robił. Malgonia podobnie 🤭zwlaszcza do tatusia
    Ale ja mam 3 histerykow w domu jeśli chodzi o zakazy

A więc tak
    Teleporada z 1.5 H opóźnieniem...już nie wiedziałam co że sobą zrobić
    Zaczęłam nawet dzwonić do poradni...zaczelam szukac opinii nt lekarza(ma super)Ale pan doktor oddzwonil... ufff
    Tak wiec-wyniki są dobre, normalne dla wieku. Neutropenia autoimunologiczna. Jak powiedziałam o obawach pediatry odnośnie białaczki powiedzial że absolutnie nie są to wyniki bialaczkowe. Neutropenia normalizuje się najczęściej między 1a2 r.z. czasem do 6 r.z.
    Szczepic możemy. Morfologie powtórzyć za rok. W ogóle zaleca badać dzieci (morfologia i usg brzuszka) raz na rok. Mamy w kartę napisane"nie wymaga kontroli w poradnii)

Tu syn aktorzyna 🤣🤣🤣

https://youtu.be/3LAimCPyqzQ
    Super, bardzo trzymałam za Was kciuki, żeby diagnoza była podobna jak u nas. Kacpra mi od razu zaszczepili, ale dla pewności podzielili to na dwie części, bo jeszcze ospę chcieliśmy i część szczepionek podali teraz, a drugą część 15.02. To chyba było dobre rozwiązanie, bo mały przeszedł to bezobjawowo.
    W naszym przypadku mamy powtórzyć morfologię przed drugim szczepieniem. Lekarka powiedziała, że takiej neutropenii się nie leczy, chyba, że morfologia będzie ciągle słaba, a Kacper będzie chorował to wtedy wdraża się antybiotyk, no ale mój w ogóle nie choruje. Do tego ja nie jestem za braniem na stałe, przez kilka miesięcy lub lat antybiotyku u w sumie zdrowego dziecka.
    Co do delegacji to u nas kilka lat temu tak było, że mąż ciągle latał gdzieś, bo wiadomo kasa była potrzebna na wesele, wkład własny itd Wyliczyliśmy, że przez pół roku co trzeci dzień był w samolocie... Prawie w ogóle się nie widzieliśmy. Fakt, że nie było dzieci to było mi fizycznie łatwiej, ale tęsknota to była masakra.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina
    No właśnie zagladalam hematologa o te infekcje przy neutropenii
    Powiedzial że dziecko ma prawo mieć infekcje. Katarki. Kaszel czy gorączkę. Ale nie oznacza to że od razu mamy działać z antybiotykiem. Nasza diagnoza to neutropenia autoimmunologiczna i jest charakterystyczna dla tego wieku. Że szczepieniem sama poczekam bo nocny kaszel bywa. Dziś fakt dopiero o 6 (Małgosia przespala nic A skoro się nie budziła to nie kaszlala) ale kaszlala. Np i zobaczymy czy lekarz podeślę na maila info dla pediatry (nie pojadę 140km po papierek)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nickky Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jesteś mega bohaterką! Ogarniasz 3 dzieci, dom, często sama i masz pozytywne podejście do wszystkiego pomimo trudności (tzn takie odniosłam wrażenie ;) ). Ja mam jedno dziecko, nie mam rodziny do pomocy, ale za to mam dużą pomoc męża, który jest na miejscu i i tak czasami (często) wymiękam ;)

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze kazda by sobie dala rade tylko jakim kosztem 🤣
    Ja czekam do soboty Bo maz wraca dla mnie to wybawienie choćby wykąpanie sie na spokojnie 😁

PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ