X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu ja czekam na przytulenie męża rano jak się obudzi i drugie pol godziny później przed wyjściem do pracy 😊
    Mały odkąd się przekręcił główka w dol cały czas ciśnie mi na pęcherz 😒 A ruchy czuje w całym brzuchu.
    Porodu się boje każdego, czy SN czy CC, zdaje się na lekarzy. I tak wszystko brzmi strasznie 😏

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyłączam do bólu pachwin i drętwienia ręki w nocy oraz dorzucam ból pęcherza po wysikaniu :(

W weekend byliśmy na chrzcinach u przyjaciółki i po tym "odświętnym" jedzonku dostałam jeszcze zaparcia :( Ale fajnie się było z nimi zobaczyć :) No i dała mi mnóstwo ciuchów. Własnie je przebrałam i dla nas wyszło 1.5 torby 2 pierwszych rozmiarów, torba na następne rozmiary (jej córeczka też była zimowa, więc sezony się zgadzają :P ) oraz pękaty 60L worek do Caritasu XD I jeszcze dla nas wanienka ze stojakiem ;)

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMalibu hormony :D tydzien temu mąż nie ustąpił mi mojego ulubionego kąta na kanapie, wyrzucilam jego rzeczy z sypialni i zamknęłam się na klucz, pół nocy czytałam pozwy rozwodowe i ryczałam :) przeszło mi samoistnie następnego dnia...

Ja też się boje każdego rodzaju porodu, za miesiac umówię się z położną na podpisanie umowy, modle sie o szybkie ZZO. CC boje się bo rekonwalescencja, powikłania zrosty itp. już i tak jestem pocięta w podwoziu więc wystarczy mi jedna blizna.
    Poprzednio miałam tak że do połowy ciązy mowilam tylko o CC pozniej jakos im blizej tym chciałam SN, teraz wiem co mnie czeka i boje się wszystkiego :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Ehh dziewczyny chyba mi hormony szaleją. Właśnie się poryczalam bo mąż mnie nie przytulił jak wychodził do pracy 🙈 Poza tym mam strach przed porodem. Niby lekarz mi gwarantuje cc z racji poprzedniego, ale sama nie wiem czy chcę 😕 Tyle dni w szpitalu, potem znów bez dźwignia itd. To mojego sprotu będę wracać długo (biegalam). No i sn lepsze dla dziecka,po cc miałam problem z pokarmem.. . A z drugiej strony boję się sn, że coś pójdzie nie tak, że zacznę rodzić a mąż nie będzie mógł wyjść z pracy.. Matko, powiedzcie że to hormony bo zwariuje 😩
    Na szczęście masz jeszcze trochę czasu na decyzję :) u nas w szpitalu nie ma gwarancji 2 cc po pierwszym bo to nie jest wskazanie tym bardziej że zaostrzaja te przepisy :/
    Ja od kad starałam się od drugiego bobasa chciałam rodzic SN taki mam uraz do cc że masakra. Ale dr szybko wybił mi to z głowy i mówi że najlepiej cc choć sam nie robi ich zbyt wiele. Boję się jak cholera i wiem że ostatni tydzień przed będę ryczeć że strachu.

Limonka a skąd te wytyczne? Nie słyszałam o tym.
    A co do położenia posladkowo to jeśli właśnie w 34 dziecko jest ułożone posladkowo to dr daje termin na cc bo raczej się już nie obroci i dotyczy to pierworodek oczywiście.

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANITA K

ODPOWIEDŹ Z ROSSMANA DOTYCZĄCĄ DOPISANIA 2 DZIECKA W APLIKACJE /Wklejam treść odpowiedzi/

Szanowna Pani,

dziękujemy za nadesłane zgłoszenie.
    Uprzejmie informujemy, że regulamin programu Rossnę wyklucza możliwość jednoczesnej rejestracji w programie Rossnę pod dwoma statusami, tj. spodziewam się dziecka i jestem rodzicem. Oznacza to, że dopisując 2,5 letnią córeczkę będzie Pani miała status "jestem rodzicem" i dopiero narodzone dziecko może Pani dopisać do swojego profilu Rossnę.
    Jednocześnie pragniemy dodać, że program będzie uwzględniał dwoje Pani dzieci. Czyli na bieżąco będzie Pani informowana o promocjach dla starszej córeczki.
    Natomiast jeśli dopisze Pani narodzone dziecko do swojego Profilu, to również otrzyma Pani możliwość odbioru gratisowych Pampersów.

W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem akcji, który znajdzie Pani pod linkiem http://www.rossmann.pl/Portals/0/dokumenty/Regulamin/Regulamin-akcji-Promocja-Pampers.pdf
    Jednocześnie zachęcamy do dalszego korzystania z naszej oferty i życzymy udanych zakupów.

AnitaK lubi tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ciekawe. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że po urodzeniu jak dodamy kolejne dziecko to wtedy dostaniemy pampersy . Ale dzięki kochana, że o mnie pamiętałaś i dałaś znać :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Olza Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dzisiaj po wizycie. Wszystko dobrze, maluch ładnie przybiera na wadze ma już kilogram. Szyjka trzyma 39mm, mam nadzieje ze dzięki obstawie leków nie bede miała powtórki ze skracaniem jak w pierwszej ciąży.
    Wyszły mi bakterie w moczu ale w posiewie czysto także bardzo sie ciesze.
    Ponieważ maluch na Usg starszy o tydzień trzymam się terminu z Usg a nie z OM. Dodatkowo cukrzyca to lekarz mówił że nie mogę przenosić ciąży.

Jutro czeka mnie wizyta u dentysty. Wyrywanie zęba, 4! W tej ciąży. Mam nadzieję ze to już ostatni(baa.. wiecej ósemek już nie mam)
    Znowu kilka dni wyjętych z życia.

Ewe90, marian_the_baby, michaga82 lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olza termin porodu z usg ustala sie i koryguje ostatecznie na badaniach prenatalnych. Potem kazde dziecko rośnie w swoim własnym tempie i terminu porodu sie juz nie zmienia. Dzieci nie rodza sie w momencie osiagniecia danej wagi. To że jeden maluch rośnie szybciej nie oznacza ze urodzi sie wcześniej tylko zwyczajnie będzie większy 😊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Olza Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs masz racje, nie dopisałam że trzymam się terminu z USg z pierwszych badań prenatalnych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 17:44

Meggs lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja Ala tez dobila do kilograma. Trzyma sie wagowo i rozmiarowo terminu, ale lekarka powiedziala, ze tak kolo 36 tygodnia dopiero da sie bardziej przewidziec wage dziecka, ale pattzac na mnie i na to jak mala rosnie to pewnie kolo 3.5 kg to bedzie maks. Fajnie i nie bo ja juz 8kg na plusie. Juz pomalu wizja 12 kg wydaje mi sie malo realna, ale nie chce jej sobie podnosic to moze jakos psychicznie zablokuje ten wzrost.
    W sumie to sama waga bym sie nie martwila gdyby mnie te plecy az tak nie bolaly. Serio mogliby wymyslic apap w masci na bol plecow ;)
    Jutro planuje usiasc do wyprawki aptecznej. Skompletuje sobie zestaw w kilku aptekach i zobacze gdzie najtaniej.

Meggs jak Ty sie miewasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2019, 18:11

michaga82 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temu ja Grażyna biznesu założyłam aplikacje z ciąża na telefonie męża żeby nie tracić właśnie tych 7% co mam na Adasia a łapnąć się na jakieś gratisy.

Mali84 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisalam, coś kombinowalam żeby pampki dostać (mialam je do szpitala)
    Więc raczej to była opcja aplikacji na męża

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nickky Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, a ja bym prosiła o aktualizację terminu na 1 stronie, bo mam z OM, a z prenatalnych wyszedł 06.12 i potem z połówkowego tak samo :)

Ja już 10kg na plusie, myślę że dobiję do 15. Tylko najgorsze, że nic zupełnie mi nie idzie w brzuch, jest tak mały że ludzie pytają czy to 4-5 miesiąc...za to wszystko poszło w uda, biodra, ramiona i biust, nie mieszczę się już w żadne przedciążowe ciuchy, ale są za ciasne w zupełnie innych miejscach niż myślałam. W sumie nawet nie przejmuję się przytyciem ogólnym a bardziej martwi mnie ten mały brzuch ;) Ale do tej pory młoda rośnie prawidłowo, a w środę w końcu mamy USG 3 trymestru, więc jestem dobrej myśli :)

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki to u mnie z kolei wszystko w brzuch idzie i kregoslup juz nie wytrzymuje tego. Wygiety byl juz bez ciazy, teraz jestem cala poskrecana ;)

Kurde to ja sie zarejestrowalam na rossne ale ze maili od nich nie czytam to nie eiem czy nie przeoczylam najlepszej promocji ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część!
    Ja dziś wizytuję, mam mocne postanowienie pogadać z lekarzem o obu możliwościach cc i SN. Poprzednio miałam cc ze względu na ułożenie pośladkowe mialam skierowanie wcześniej i termin zakllepany na tydz. przed terminem. Ale potem wyszły złe przepływy i miałam cięcie w sumie 2,5 tyg przed terminem.
    Teraz bardzo wię waham bo z jednej strony chciałaby SN ale chciałabym, żeby mi ktoś dał gwarancje, że nikt nie będzie zwlekał z cc gdyby się okazalo coś nie tak. Tylko kto mi da taką gwarancję??? Poza tym jestem otyła a w niektórych przeciwskazaniach do VBAC BMI powyżej 30 jest wpisane. Do tego mój lekarz raczje mnie na cc szykuje bo twierdzi, że u otyłych pacjentek do tego z cukrzycą częściej zdarzają się skoki ciśnienia a on się tego boi mimo, że teraz w domu jak mierzę to ciśnienie mam raczej niskie. np. 100/70. Ale już w gabinecie mi skacze no i co jak podczas zaawansowanego porodu, skoczy mi bardzo. Do tego położna jedna z którą rozmawiałam, wypowiadała się o VBAC raczej ostrożnie. Ona np. twierdziła, że dziecko powyżej 3,5 kg już powinno się kwalifikować do CC, no i nagadała mi też o tym, że po terminie nie mogą mi dać oksytocyny, i ogólnie twierdzi, że przy moim wywiadzie to ona by się nie nastawiała na VBAC bo VBAC ona poleca młodym i szczupłym kobietom.

A ja po prostu myślę , że jak cc to żeby chociaż było jak najbliżej terminu a najlepiej już przy akcji skurczowej, bo chaiąłabym też lepiej przygotować się do kp, bo poprzednio to był koszmar.

Co do KP to już się nastawiam psychicznie na walkę z położnymi które uwielbiają dokarmiać bez pozwolenia dzieciaki, żeby tylko cicho było. A potem zjebka od laktacyjnej czemu jest dokarmiane mm. Ostatnio byłam zielona to dałam się stłamsić i jednej i drugiej stronie. Jedne mówiły, że mam płaskie sutki do karmienia druga twioerdziła, że idealne.

Na razie wiem, że nic nie wiem. Ale próbuje pozystywnie się nastawić na jakiekolwiek rozwiązanie jakie mi lekarz zaproponuje.

Co do bulu pachwin to moja młoda jakoś tak się ułożyła, że nie mogę spać na lewym boku bo właśnie gdy tylko się tak położę to wbija mi ręce w lewą pachwinę i czasem tak zaboli, że potrafię się obudzić. Ale ogólnie wczoraj śmiałam się , że mam potwora z loch ness w brzuchu bo tak mi się pod powierzchnią przesuwały a to pupa to kolano. Nie było kopniaków tylko takie "fale dunaju" powoli przesuwające się po brzuchu.

kGAop1.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 12.30 wizytuję i już się stresuję... Ja boję się, że blizna się rozejdzie przy porodzie sn bo tego się nie da przewidzieć. No ale mam jeszcze dużo czasu to zobaczymy, może Staś zadecyduje za mnie 😁 Ciekawe czy dobił już do kilograma ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 08:54

relg6iyem5hi69f7.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Michaga, mmalibu i inne dziś wizytujące, trzymam kciuki✊✊✊
    Ja mam wizytę o 10. Zobaczymy co powie na graniczny wynik krzywej. Ciśnienie już mi z nerwów skacze.

mmalibu, michaga82 lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pierwsza niespodzianka na dziś : nie ma mojej pani dr. Jest jakaś młoda siksa, nie wiem co jest grane, ciśnienie 149/93 😡

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia miło ze pytasz , dziekuje 😊
    My siedzimy sobie w domku. Głownie leżing kanapowy, obserwujemy szyjkę co 2 tyg czy nie będzie się skracać. Czasem czuje się dobrze, czasem gorzej bo dużo twardnień i napinań się pojawia. Ale spokojnie sobie czekamy.
    Tydzień temu mieliśmy kontrolę i usg 3 trymestru u dr W i wszystko było z młodym super. Waga w 30+2 1780 g, robi się ciężko 😊

Zanes, Limonka, taka_mama, juudi, Maxi, Meggi89, Kasik, pola89, Miodunka, Ewe90, anna23, Madera2000 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc my już po wizycie. Mała waży 1400g 😁, szyjka trzyma się mocno 4,4 cm. Mała nadal główką do góry, także czeka nas poważna rozmowa, by powoli pomyślała o przekręceniu się. Zdjęcia ładnego nie mam, bo nie chciała pozować ( to ma akurat po mamusi).

Krzywa ok, zasugerowała, żebym troszkę uważała na słodycze, ale tylko troszkę. Co do ciśnienia, to pokazałam jej wyniki z domu i stwierdziła, że wszystko ok, że widocznie u nich tak źle reaguje, że mi tak ciśnienie skacze.

Jedyne co mnie trochę martwi to duża różnica między kością udową, a główką. Kość udowa 28+2, brzuszek 29+2, główka 30+6. Ale mówiła, że czasami tak jest. Że skoro na usg I i II trym było wszystko ok, to nie muszę się martwić... No ale jednak się trochę martwię i myślę czy 2.10 jechać te 400 km do Polski na Usg III trym. Mój zaczął teraz nową pracę i nie wiem czy dadzą mu wolne, a sama nie pojadę taki kawał 🤔

Malgonia, martaszymi, Olza, Limonka, taka_mama, juudi, Maxi, Kasik, pola89, Mali84, Miodunka, Ewe90, anna23 lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ