Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOdniosę się do wpisu którejś z Was o nieumiejętności parcia. Nie ma czegoś takiego. Natomiast jest coś takiego jak przerwa między fazami. To znaczy jest pełne rozwarcie, a nie ma jeszcze skurczy partych. Wiele położnych niestety o tym nie wie i każe pszeć rodzącej, mimo braku skurczy. Kobiety właśnie piszą wtedy o tym, że nie czuły skurczy partych, nie potrafiły przec itp. Gdyby trochę poczekać i te skurcze by się pojawiły.
No, ale u nas rodzi się z zegarkiem.marian_the_baby, aneta.be lubią tę wiadomość
-
Łyska, ciekawe info👍
Zozo, rzeczywiście, niewiedza czasem to błogosławieństwo😋 to moja 1 ciąża, ale 4-letnie staranka zrobiły swoje😅Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczki ciąża samoistna- my siami -
Przybijam piateczke 🤚w pierwszej ciazy mialam tak samo, zrobilam test, poszlam do lekarza i kazal czekac to cierpliwie czekalam bez zadnych schiz, w drugiej w sumie to samo i wiadomosc ze dziecko sie zatrzymalo walnela w nas jak grom z jasnego nieba. Wtedy zaczelam czytac Internety i teraz sie bardziej schizuje. Tylko z drugiej strony gdybym nie czytala nie znalazlabym metod dzieki ktorym innym dziewczynom udalo sie donosic w koncu dzieciatko. Zobaczymy co bedzie u nas. Przynajmniej jest jakis cien szansy.
Zozo wrote:Małamia na pewno jest w porządku moglo dojsc później do owulacji i ciąża jest młodsza. Chyba że wiesz kiedy byla owu. A poza tym ciąża ciąży nie taka sama. U mojej koleżanki też było późno serduszko nawet chyba jeszcze w 8 tyg nie było a ma zdrowa córeczkę. Trzeba cierpliwie poczekać. Ja też się martwię no ale już nie mamy na to wpływu trzeba być dobrej myśli.
Ja wam powiem że przez to forum mam takiego pietra w 1wszej ciąży tylko test ciążowy i zero bet myślenia czy beta dobrze przyrasta, czekałam do wizyty i też zero myślenia że mogę mieć pusty pęcherzyk. Nic kompletnie tylko cieszyłam się ciąża bez myślenia o złym. A tetaz więcej wiem i więcej zamartwiania -
U mnie z kolei było na odwrót, nie miałam pełnego rozwarcia a bóle parte same się zaczęły przy 8 cm rozwarciu. Położne mi nie kazały przec ale ciało i tak robiło swoje,nie potrafilam tego zatrzymać
aneta.be lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Przeczytałam wątek od początku i mam trochę dylemat. Jeśli OM byla 21 marca, dziś w 28dc mialam dwie kreseczki (beta 21) to wizyta u ginekologa na 7 maja będzie w porządku czy lepiej iść szybciej? I pytanie kolejne, dziś beta 21, jakiego przyrostu powinnam się spodziewać we wtorek czyli po 5 dniach?
-
mmalibu wrote:Przeczytałam wątek od początku i mam trochę dylemat. Jeśli OM byla 21 marca, dziś w 28dc mialam dwie kreseczki (beta 21) to wizyta u ginekologa na 7 maja będzie w porządku czy lepiej iść szybciej? I pytanie kolejne, dziś beta 21, jakiego przyrostu powinnam się spodziewać we wtorek czyli po 5 dniach?
Malamia, mmalibu lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Mmalibu, przyrost jest indywidualny u kazdej kobiety.. ale musze Ci powiedziec, ze w 28 dc mialam identyczna bete. Po trzech dniach bylo 580 (Edit: 160 bylo, a nie 580 ) a po kolejnym tygodniu 6900.
Ja tez mialam parte przed pelnym rozwarciem. Nie wiem jak mozna nie przec jak cialo kaze.
Mnie dzis mdlil zapach lodowki, kurczaka, perfum, wszystko mi smierdzi... to nowosc w porownaniu do poprzedniej ciazy. Wymiotowalam strasznie ale wrazliwosci na zapachy nie bylo.
Czekam pod gabinetem i zaraz oszaleje z nerwow..
Malamia, ja w 5+6 tez mialam tylko pecherzyk i teraz, tydzien po jestem na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:49
AnitaK, Malamia, mmalibu, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Tak też myślałam, że lepiej się nie stresować i iść później. W poprzedniej ciąży jak się kapnelam to już był 8tc i serducho jak dzwon 😁 Myślałam, że plamienie implantacyjne to skąpy okres po tabletkach i tak żyłam sobie w nieświadomości i bez stresu 😉
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Mmalibu, chyba tak by bylo najlepiej.. Ja w obu ciazach WIEDZIALAM jeszcze przed okresem, w pierwszej pozytywny test i beta w 21 dc. No i potem nerwy. Teraz boje sie bardziej. Wczesniej, na samym poczatku nie myslalam, ze cos moze pojsc nie tak, ale ciaza zagrozona, nakaz lezenia i teraz juz sie boje.
-
To i ja dołączam do dzisiaj szczęśliwie wizytujących.
Mój maleńki lokator ma zaledwie 6 mm, ale za to dzielnie bijące serduszko!
Ciąża młodsza niż wynikałoby to z OM, więc wstępny termin na 12.12.
Niestety doktor nalega na zwolnienie. Nie przyjęłam go, bo to strasznie wcześnie...Limonka, AnitaK, martaszymi, Malamia, Zozo, Hazzel, Fermina, Muki85, mmalibu, anna23, Meggi89, olka_sz lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Malamia, pociesze Cie jeszcze bardziej. Mam prawie 5 mm dzidzia i serduszko. Tak sie ciesze!!
AnitaK, hamadriada, kamciaelcia, martaszymi, Malamia, Zozo, Hazzel, Muki85, anna23, Meggi89, olka_sz, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
michaga82 wrote:Hamadriada super wieści ale dlaczego gin zalega na zwolnienie coś się dzieje?
Dlatego póki co nie przyjęłam (jeśli zmienię zdanie - mam zadzwonić, to od razu mi wystawi).
Mam teraz trochę mętlik w głowie i muszę wszystko przemyśleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 20:32
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Sądzę właśnie, że zapobiegawczo chciała dać to zwolnienie. Bardzo mnie tym zaskoczyła.
Muszę to sobie w głowie poukładać.
Z jednej strony póki jest w miarę ok, to nie chciałabym jeszcze teraz zamknąć się w domu, z drugiej nie chcę zaszkodzić...
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Dziewczyny gratulacje kolejnych serduszek 😍😍😍😍Zapowiada się nam wspaniały grudzień
Hazzel, Fermina, Meggi89 lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018