Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelova23 wrote:A ja mam takie pytanie czy np. Chodząc do lekarza prowadzącego z NFZ moge iść sobie 1 na 2 miesiące na USG do prywatnego?
Karmelova23 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Karmelova23 wrote:A ja mam takie pytanie czy np. Chodząc do lekarza prowadzącego z NFZ moge iść sobie 1 na 2 miesiące na USG do prywatnego?[/QUOTE
Karmelova23 pewnie, że tak. Ja wczoraj jak byłam to po badaniu jak chciał mi wystawiać skierowania na badania krwi to powiedziałam że nie potrzebuje bo mam lekarza prowadzącego na NFZ tylko tam były długie terminy na usg i tyle. Powiedział że jak bym chciała częściej podejrzeć co się dzieje niż to co przysługuje na NFZ to zaprasza. Byłam w polmedzie bo tam mam pakiet pracowniczy.Karmelova23 lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Pola ja w 1wszsj ciąży byłam w 6t5d i było już serduszko także liczę też że jak już pójdę na następną wizytę usłyszę i zobaczę
marian_the_baby, pola89, Meggi89 lubią tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Pola ja w 1wszsj ciąży byłam w 6t5d i było już serduszko także liczę też że jak już pójdę na następną wizytę usłyszę i zobaczęAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja juz jestem klebkiem nerwow przed ta dzisiejsza wizyta (na 19.20! ). No ale zrobic nic nie jestem w stanie, co ma byc, to bedzie.
Bede sie starala nie myslec i moze spedze wiekszosc dnia na dworze, bo pogoda przepiekna! -
Hehe noo u mnie końcówka 6 tyg będzie na następnej wizycie. Więc tez różnie. Moja koleżanka jezzcze chyba w 7 tyg i nawet 8 nie miała serduszka w końcu i my usłyszymy
pola89 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
nick nieaktualnyDzień dobry
Ja mam kolejną wizytę 14 maja, już z badaniami wszystkim (w przyszlym tygodniu chcę iść). To już będzie blisko końca 1 trymestru, bo ten mi się kończy 26 maja.
Cały czas się zastanawiam u kogo prowadzić ciążę, muszę w końcu zadzwonić do mojej położnej, ale to już po świętach.
Dobrego dnia Wam -
Hejka, ja właśnie szykuję się na wizytę na 11:05...oczywiście mega się stresuję..dam znać jak będę już po.
Powodzenia innym dziś i wkrótce wizytującym, obyśmy wszystkie usłyszały bijące serduszka naszych fasolek 😁💓Hazzel, marian_the_baby, AnitaK lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
nick nieaktualny
-
To tez Wam opowiem swoja historie porodowa;) skierowanie do szpitala dostalam dopiero na tydzien po terminie- niestety moj bąbel byl na tyle uparty ze nie chcial wychodzic. Zglosilam sie w 40t6d (wtorek) na oddzial polozniczy i zalozyli mi balonik. Samo noszenie tego balonika nie jest bolesne, ale na pewno nie komfortowe. Mialam nakaz jak najwiecej chodzic wiec spacerowalam po korytarzu i schodach. Po 24 godzinach balonik zostal mi wyciagniety, rozwarcie na 1 cm ( normalnie szal) 😜 i pani doktor powiedziala ze daja mi spokoj na kolejna dobe, jesli nic nie ruszy to bedziemy wywolywac. Na moje nieszczecie nic sie nie zaczelo dziac wiec w czwartek rano po godzinie 8 kierunek porodowka. Najpierw podlaczyli mi kroplowke, pozniej okropna lewatywa i nastepnie podlaczenie oksytocyny. Kolo godz. 15 zaczely sie lekkie skurcze, w miedzy czasie moglam posiedziec w wannie gdzie skurcze troche sie nasilily ale akcja nie szla zbytnio do przodu. Przyszla taka wielka Pani doktor i do poloznej z tekstem "poprosze narzedzia" - bylam przerazona bo nie dostalam informacji nt. tego co bedzie sie dzialo... Okazalo sie ze doktor postanowila przebic mi pecherz plodowy. Wszystko chlustnelo i zaczely sie skurcze na maksa... Bylam w takiej desperacji ze prosilam o cesarke. Takie bole okresowe x100.... Polozna trafila mi sie bardzo sympatyczna, aczkolwiek dla mnie okazalo sie to niepomocne. Caly czas mowila do mnie "moze pani chce usiasc" "moze chce pani pochodzic" a ja sama nie wiedzialam co mi pomoze... Przyszla zmiana poloznej. Wziela mnie mocno w obroty, byla bardzo surowa, kazala mi sie zalatwic a jak nie moglam (od rana nic prawie nie pilam i nie jadlam) zrobila mi lewatywe (tej juz kompletnie nie czulam 😀 pare parc, ciachniecie krocza i wyszedl moj najwiekszy problem przy porodzie to brak umiejetnosci parcia.... Nie umialam poprawnie przec, nie wiedzialam jak to robic.. Ale sie udalo ogolnie caly porod wspominam dobrze ale przez pierwsze tygodnie jak tylko wspomnialam slowo porod zbieralo mi sie na placz.
-
Czy Wasze mdłości przypominają chorobę lokomocyjna? Mi ciagle niedobrze, tak jak na wyobrażenie sobie jazdy na tylnim siedzeniu, wiem ze nie zwymiotuje ale ciagle mnie muli...
-
Oficjalnie się witam 😉 Dziś zobaczyłam dwie kreseczki w terminie @ więc bardzo początek. Z racji świat nie mam jak porównać bety, ale chyba dziś sprawdzę jaki jest poziom. Z aplikacji termin wychodzi na koniec grudnia. Mam już jednego syna 😉
Hazzel, Karmelova23, aneta.be, Zozo, Fermina, Muki85, marian_the_baby, martaszymi, Limonka, Kindziukowa, pola89, anna23, Meggi89, olka_sz, AnitaK, Monnn lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4c3b81551a7.jpg
Oto moje małe szczęście 😍😍
Serduszko ładnie bije 💓aneta.be, juudi, paulaa22, Zozo, Fermina, marian_the_baby, hamadriada, martaszymi, mmalibu, Karmelova23, Limonka, pola89, anna23, Hazzel, Meggi89, Kindziukowa, olka_sz, AnitaK, Madera2000, Monnn lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki, wspaniale! Chciałabym taki obrazek też dziś zobaczyć..
Witaj Mmalibu!Muki85 lubi tę wiadomość