Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
PozMama wrote:Ja na prawdę nie chce straszyć ale Ewe90 ma już jakiś czas problem z tymi skurczami . Dla świętego spokoju sprawdziłabym na IP...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dziś mam zalozony holter cisnieniowy. Tak mocno pompuje że az reka puchnie. Od kiedy biorę leki na nadcisnienie 3 razy dziennie wydawalo mi się ze ciśnienie co mierzylam to mialam w normie. Ale jak patrze jak holter po mierzeniu pokazuje jakie cisnienie to az w szoku jestem bo gorne nie spada ponizej 140 a dolne nawet mialam 100 😮😮😮
Nie wygodnie z tymi kablami dzis maz wraca kolo 22 do domu. Muszę sama umyc i polozyc córkę. I uwazac na holter bo jak Panią zapytalam czy moge się myc to mowila mi ze kara za uszkodzenie sprzetu to 15 tyś 😮
Pani byla bardzo sympatyczna wiec nie brzmiala jak zolza ktora straszy. Wiec chyba jak cora będzie w kapieli to zaloze cos ochronnego.
Mi czop odchodził okolo 2 tyg przed porodem.
Dzis wrocilam z podrozy i jestem mega zmęczona... 😩19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Miala ktoras holtera cisnieniowego? Poluzowalam rekaw bo mi reka siniala zyly wychodzą. Siedze na kanapie i pokazuje mi 150 /90 i pompuje te cisnienie kilkakrotnie dopopowuje powietrze reka puchnie bol okrutny
A zmierzylam swoim cisnieniomierzem to 128/78 dwa rozne cisnienia 🤷♀️🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 19:10
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Tak w przypadku Ewy to każdy taki sygnał warty sprawdzenia, ale z tym czopem to nie ma reguły. Mi odszedł po masażu szyjki w dniu porodu a sam z siebie ani drgnął ale pamiętam koleżanki i z forum sierpniowego 2015 i z sali na patologii to właśnie bardzo długo to wszystko trwało. Tak samo jak brzuch opadnie, też wcale to nie oznacza że już poród. Czasem ta natura nas niezle oszukuje
-
Zakladalam w enel med. Jutro chyba rano podjadę tam. Najbardziej wkurza mnie te kosmos cisnienie. Poluzowallam i co wyszlo 160/101 ale ja i czuję sie dobrze i moj cisnieniomierz nie pokazuje takiego cisnienia. Zaraz naprawdę skoczy mi cisnienie bo zaczyna mnie to irytowac. 😠
Ja chyba napiszę na tej kartce rejestru ze cisnieniomierz non stop mocno podpompowywal, i pokazaywal zupelnoe inne cisnie niz moj domowy cisnieniomierz...19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Kochane ja jestem w szpitalu
od czwartku mam skurcze, zatrzymały się na leki, ale po odłączeniu tokolizy są znowu. Regularne, bolą jak na okres, ale szyjka zamknięta 🙏 teraz tylko ten czop... A tu dopiero 33+1 🙄
Mogłaby jeszcze chwilę tam posiedzieć... -
Ewe współczuję bo nerwy nie pomagają w przystopowaniu akcji. Trzeba być dobrej myśli skoro szyjka trzyma i do tego jesteś w szpitalu więc w razie W na pewno odpowiednio zareagują. A z czopem to nie pomogę bo poprzednio miałam cc i nic mi nie zdążyło odejść, ale czytam na innych wątkach , że laski chodzą po 2 tyg bez czopa i nic się nie dzieje więc może się uda trochę przystopować akcję. Trzymam kciuki, teraz każdy dzień w dwupaku jest istotny. Do tego pewnie dostałaś coś na płucka więc dacie radę.
Ewe90, Maxi lubią tę wiadomość
-
Maxi współczuję tego holtera, może jest jakiś wadliwy. Do tego dodatkowo podnosi Ci ciśnienie tym uciskiem.
Jak będziesz jechać z tym ustrojstwem oddać lub sprawdzić weż swój ciśnieniomierz i zrób przy nich próbę , żeby pokazać róznicę do tego niech Ci tam zrobią jeszcze zwykłym ich ciśnieniem pomiar to może będzie wiadomo który sprzęt jest wadliwy.
Ja często mam baaaardzo niskie ciśnienie na swoim sprzecie np 90/60 a kiedyś miałam nawet 86/59. Więc wzięłam mój ciśnieniomierz do gabinetu bo u gina mam zawsze pożyżej 120/80 i tak okazało się, że róznica w pomiarach jest niewielka tj na moim było o 5 mnmiej niż na gabinetowym. Stwierdziliłam, że tam dzaiła efekt białego fartucha, no i moje czasem sapanie gdy wychodzę do gabinetu na 1 piętro. Ostatnio u diabetolog na takim zwykłym z "zegarkiem" Pani wyszło 90/60 więc potwierdza się ze po prostu takie ciśnienie mam, tym bardziej , że mojemu mężowi zwykle wychodzi takie w górnej granicy normy. -
Ewe90, kurcze, jeszcze z 3 tygodnie mogłaby mała poczekać
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ewa jak jesteś w szpitalu to dobrze. Najważniejsze że jesteś pod kontrolą. Tak jak pisała michaga82 na pewno podadzą Ci coś na rozwój płuc dziecka więc nawet jakbyś miała rodzić to będą wiedzieć jak zatroszczyć się o dziecko. Mi lekarz ostatnio powiedział żebym tylko wytrzymała do 32tc to przy dzisiejszej technologi i lekarstwach będzie dobrze...
-
Ewe trzymajcie sie ✊
Trzymam za was kciuki.
Michaga mysle ze jutro rano podjadę zeby to sprawdzili, tak jak piszesz wezme swoj cisnieniomierz. Plakac mi się chce, nie dosc ze reka puchnie zyly wychodza i jeszcze dociska dopompowujac i tak po kilka kroc staram sie nic nie robic reka luzno a to i tak mnie dusi. Tak za przeproszeniem kurwie pod nosem ze a corka zaczela chodzic i mowic kurwa... 😥 Wcale mi sie to nie spodobalo juz przygryzam jezyk... Pomylilam godziny w domu czas nie zmieniony bo w weekend mnie nie bylo juz w lozku w pizamie corka umyta od 20. Nie rozpakuje nawet bagażu bo z tym gownem wole nic nie robic. Taka dopadla mnie bezsilnosc... Jak zobacza takie cisnienie to skieruja mnie do szpitala a to ostatnia rzecz jaka ja bym teraz chciala19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰