Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdecydowanie! Najważniejsze, ze jesteś pod opieka!
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Dzięki dziewczyny
Powiem Wam że jedyne czego chce to żeby Dzidziuś urodził się zdrowy. Ale też marzę o tym żeby jeszcze te ostatnie dni przed porodem poprzytulać się do Męża w łóżku... Nagi...
trochę poseksić
a później zjeść razem śniadanie..
tego najbardziej mi teraz trzeba, to ostatnie dni kiedy moglibyśmy pobyć sami..
-
Kindziukowa wrote:Dziewczyny, z jakiego sklepu macie kocyki dla maluchów? Właśnie się ogarnelam ze mam tylko kołderkę minky a ona trochę gruba, przydałby się jakiś kocyk do szpitala...
Ja do szpitala mam kocyk z Pepco. Do tego w domu jeden z podwójnej bawełny ( chyba jedyna rzecz która mi po córce została) i trzy z tk maxx: dziergana bawełna, grubszy dziergany z barankiem i ten z kilku warstw muślinu z aden & anais. Na razie więcej nie kupuję.
Ewk@, najważniejsze że jesteś w szpitalu i lekarze mogą w każdej chwili zareagować.
Dziewczyny, męczy mnie dzisiaj jakiś takiś paląco-piekący ból w podbrzuszu, momentami tak że ledwo ruszyć się mogę. Zlokalizowany jest w okolicach blizny na skórze po cc. Miała któraś z Was coś takiego?08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ewa a te skurcze regularnie?
Jak tętno małej kiedy jest skurcz? Moja córa też mi często robiła psikusy z tętnem na ktg, na patologii spędziłam lacznie 3 tyg w ciąży z nią i to z powodu ktg. Miałam czasem wrażenie że ją to ktg dosłownie wkurwia, zdarzało się że kopała w te elektrody czy co to że spadały z impetem na podłogę. No tak czy siak dobrze że jesteś pod obserwacja w domu nawet przy mężu byś ciągle myślała czy na pewno wszystko ok z małą. Ale z drugiej rozumiem Cię doskonale bo jak byłam w poniedziałek i jeszcze te skurcze to myślałam sobie że tak na golasa poleżeć i coś więcej z mężem to za całe wieki... No ale jeszcze syn dał nam ten czas czego zycze i Tobie. Oby Helenka się uspokoiła żebyś mogą choć na kilka dni domu. -
Skurcze nieregularne, o różnym nasileniu. Tętno niezależne od skurczu. Gdy pojawia się skurcz raz jest wysokie raz niskie. Nie ma reguły. Macica cały czas tak jakby była w napięciu, momentami spada tylko poniżej 25, zwykle około 30 i idzie w górę od 40 nawet do 100.skurcze czuje pojedyncze, ale do tej pory nie wiedziałam nawet że to skurcz. Martwię się że jest jakaś chora. Najgorzej że to weekend, a wiecie jak wygląda sobota i niedziela w szpitalu.. - nic specjalnego się nie dzieje i niczego się nie dowiesz..
-
Ewka po to tu jesteśmy żebyś nam mogła pomarudzic ☺️
Weekend w szpitalu-nikt nic nie wie nikt za nic nie odpowiada i nikt oczywiście nie jest decyzyjny....
Trzymam mocne kciuki za Helenke żeby się uspokoiła i nie straszyła mamy
Co do kocykow- mam jeden od mamyginekolog i jestem z niego mega zadowolona, jeden minky do wózka i taki polarowy i go chyba wezmę do szpitala. Mam też rożek i nie wiem w sumie co lepiej zabrać 🤷♀️🤷♀️🤷♀️29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ewk@,a marudź ile chcesz 😊 mam nadzieję że pomimo weekendu ktoś będzie umiał podjąć decyzję co dalej.
Martaszymi, ja oprócz kocyka do szpitala biorę jeszcze rożek, chociaż teraz się zastanawiam po co...
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ewa od tego jest to forum
żeby nie trzymać tego wszystkiego w sobie i nie zwariować.
Ja biorę kocyk i rożek, po porodzie dają zawiniątko w rożku- chyba żeby oswoić się z trzymaniem maleństwa. Ja kocykiem wyłożyłam ten balkonik na dziecko i tam kładłam córę.
Jak co drugi dzień tradycja i wybudziły mnie skurcze, idą sobie skubaniutkie od żeber do samego dołu. Jak zwykle co 10-8 min, najgorsze jest to że one co drugi dzień są mocniejsze. -
Ewk@ mam nadzieję, że przez noc sytuacja się unormowała, i że jeszcze wypuszczą Cię do domu do męża ✊✊✊
U mnie znowu noc nieprzespana, bóle miesiączkowe były częstsze i silniejsze niż ostatniej nocy, dopiero po apapie przeszły.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ewka
Jak tylko potrzebujesz się wygadać, to pisz! Po to tu jesteśmy! Mam nadzieję, że Helenka się uspokoiła i ktg już w porządku. A co do weekendów w szpitalach, to niestety masz rację...Ale co tu zrobić?
Ja dzisiaj całkiem dobrze spałamJak mąż poszedł do pracy, to ja poszłam spać do pokoju synka, bo wiem, że wtedy on dłużej pośpi 😀 ale nam wystarczy pobudka ok. 7, bo chodzimy wcześnie spać.
Noc się u mnie nie dzieje, jakby co 😀 Jedziemy do teściów dzisiaj i zostajemy na jutro. W związku z tym muszę wypakować wszystko. Mojej przygotowanej torby szpitalnej... Ale też nie sądzę, że będę jej potrzebować przez weekend 😅Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Moja non dzisiaj też nie przespana.
Ledwo żyje...
Dzisiaj spać mi nie dały kopniaki i bóle okresowe które mam nadzieję jeszcze niczego nie zapowiadają a jedynie są konsekwencją ruchów mojego dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 07:17
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
My właśnie chyba jutro syna też zabieramy bo później to nie będzie za bardzo jak przynajmniej przez najbliższy czas 🙂Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ewa kciuki zeby sytuacja sie wyklarowala. Moze jak juz sie zacznie porod ale Ty bedziesz spokojnirjsza, ze eiesz co sie dzieje to i malenstwo sie uspokoi.
Co do kocykow to ha do szpitala biore taki cienki, bawelba podbita jakby pluszem i rozek. Zobaczymy co sie sprawdzi bardziej.
No i nie moge sie juz foczekac swojego zamowienia z tkanych snow, ale to pewnie jeszcze min 2 tygodnie.
Ja postanowilam zabezpieczyc swoj materac przed ewentualnym zalaniem i spac nue moglam. Mimo, ze podklad pod przescieradlem to czulam sie wszystko mi sie poci, a i obrocic z boku na bok sie nie moglam. Do tego obudzilam sie rozkopana i mimo nakrycia koldra i kocem doslownie dygotalam z zimna. A ze mam takir skoharzenua z poronienirm i tym przeszywajacym zimnem to od razu czujnosc, czy mala sie rusza..
Nerki zaczely dawac o sobie znac, coraz czesciej mam obrzeki a do tego kolke w nocyniby robilam usg niecaly miesiac temu, ale stresuje mnie to. Chcialabym dotrwac chociaz do Mikolajek.