Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój to by codziennie się piwka napił, muszę mu przypominać że jestem w ciąży...
Dłuży mi się końcówka ciąży, chciałabym już 37 tydzień. Od tego polegiwania rwa kulszowa zaczyna mnie łapać.
Tak wiem potem będę narzekać że zero czasu na odpoczynek, ale teraz boję się przemęczać żeby czegoś nie wywołać
Madera2000 ja zastanawiam się nad Poznaniem -
Dzięki dziewczyny, tak właśnie myślę, że po urodzeniu porady i wzajemne wsparcie na forum będą pewnie nawet jeszcze bardziej potrzebne niż w czasie ciąży
Muki85, damy radę, będziemy czerpać wiedzę od bardziej doświadczonych mam, których tu jak widzę nie brakuje
Widzę, że u wszystkich zaczyna się już trochę bardziej nerwowy czas - oznaki przepowiadające i coraz więcej dolegliwości w tej końcówce. U mnie też już jakieś lekkie bóle jak na okres od czasu do czasu, na szczęście jeszcze nie bardzo dokuczliwe. Oby dotrwać we względnym spokoju do terminu i uniknąć jazdy do szpitala w trybie awaryjnym - to cel na najbliższe 2 tygodnie z hakiem.Muki85 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam dzisiaj super noc. Synek choruje od wtorku i praktycznie nie spaliśmy w nocy. A wczoraj zdecydowaliśmy, że pójdzie spać do swojego pokoju pierwszy raz. I... Spał od 22 do 10
a ja z nimi. Czuję się fantastycznie
pola89, taka_mama, Limonka, pawojoszka lubią tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
W piątek moja koleżanka opowiadała że 2 tygodnie temu jej szwagierka rodziła w Św Rodzinie w Poznaniu przez 3 dni 😱 bo podobno nie ma już tego przepisu że od odejścia wód płodowych mają 24 h na poród sn jak nie idzie to cc. Aż mi się wierzyć nie chciało ale on zaklina się że tak było... masakra bo ja tam już rodziłam i teraz też chce tam rodzić... aha i niby takie oblężenie się zrobiło na porodówce że już odsyłają 🤷♀️ (niby taki modny szpital się zrobił) ... no cóż pomyślę o planie B przynajmniej.
-
A i mam do Was pytanie :ta koleżanka co mi opowiadała o szwagierce rodzącej 3 dni poszukuje lekarza który zrobi jej cc. Ona już jedno miała i bardzo zależy jej na kolejnym cc. Zaznaczę że to nie przez wygodę tylko miała bardzo trudny pierwszy poród gdzie jej córkę mocno wymęczono i po kilkunastu godzinach próbami sn w końcu zrobili łaskawie cc ( w naszej małej miejscowości). Odchorowała to mocno psychicznie i chciałaby mieć ten komfort psychiczny że teraz nie będzie musiała znowu przez to przejść. Może macie jakiś namiar na lekarza w okolicy Poznania lub w Poznaniu który by się tego podjął (wiadomo za kasę)? Martwię się o nią bo jest 20 tc i zaczyna mieć stany depresyjne przez ciągle zamartwianie...
-
PozMama ja mieszkam jakies 17km od Polnej, tam wlasnie chce rodzic.
Urodzilam coreczke w 2013 roku w Sw Rodzinie i mialam wlasnie taka sytuacje ze tylko 1cm rozwarcia i zero skurczow, 41tydz, chcieli mnie polozyc na oddzial i czekac ale wody odeszly i bylo ilestam godzin podali oxy i szybko urodzilam. Teraz zdecydowalam sie na inny szpital bo w miedzyczasie stracilismy 2 ciaze i mam teraz super specjaiste Dr, ktory wlasnie pracuje na Polnej dlatego bede rodzic tam. Nie zmienia to faktu ze ja bylam zadowolona ze Sw Rodziny bardzo kameralny szpital, dali mi zzo wiec tez nie mam jakies traumy jesli chodzi o bol.
PozMama lubi tę wiadomość
-
Michaga i Agnieszka my na razie wstrzymujemy sie z akcjami poki nie bedzie luzow na oddziale
Magda, fajnie, ze masz we wtorek spotkanie z poloznaCzekamy na Tadzia aby zdecydowal sie na ewakuacje z brzucha a nie tylko zapowiadal swoje przybycie
Zanes, moze juz blizej niz dalejDzisiaj juz jest Twoj gin wiec spokojniej a jutro na ktg tez podgladniesz
Ewa, a jak u Ciebie dzisiaj?
Nasze nocki rowniez mocno z przerwami i naprzod nie da wyspac sieCzuje klucie od czasu do czasu, niemniej nie za czesto.
aganieszkam lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Niech ktoś podpowie kiedy ciąża donoszona 37 tc gdy dobiegnie końca?
Jestem w 36 tc, BBF pokazuje to już jako 37 tc z tygodniowym wyprzedzeniem.
28 dni do terminu, czyli do 15.12.
Ja rozumuje to tak że donoszona to minus 14 dni od terminu czyli 1.12 - koniec 37 tc. Bo plus 14 od terminu czyli 42 tc to nasz max czas na rozwiazanie. Dlatego mamy te widełki od termiu +/- 14 dni.
Czy dobrze to pojmuje? 😅19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi mnie tez to zastanawia i kazdy mowi co innego. Dla jednych bedzie to 37+0 a dla innych 37+7
Mi na logike wydaje sie ze 37+7, ale to moje zdanie. -
Mi lekarz mówił że od 37+0 i to samo usłyszałam od położnej na szkole rodzenia
spakowalismy w końcu torby do szpitala
na oddział mam większą kabinówkę w jednej połowie rzeczy dla mnie w drugiej dla małej a na porodówke torbę
mogę rodzic 😂😂😂😂
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Mi też mówili na szkole rodzenia, że 37+0, ale że tak naprawdę dobrze, jak dzidzia jeszcze posiedzi do 38+0
Wasze torby też są takie wielkie i ciężkie? Ja wzięłam tylko naprawdę najpotrzebniejsze rzeczy, a musiałam wziąć dużą torbę sportową i ona waży chyba z 10kg 😂😂😂 -
Ja rzeczy dla małej spakowałam w dwie małe (naprawę malutkie) torby jedna z kosmetykami pampersami itd a druga kilka ubranek ( wymagane są u mnie ubranka na 3 dni więc po 3 sztuki wszystkiego) i ubranko na wyjście + kombinezon i kocyk.
A dla siebie mam jedną większą i fakt mimo iż to moje niezbędne rzeczy wcale lekka nie jest.
Podzieliłam rzeczy dla małej żeby mój się nie zgubił w tym jeśli będzie potrzebna jego pomoc. Więc ma podzielone jedna torba do pielęgnacji druga do ubrania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 16:23
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Madera2000 wrote:A ktora z Was bedzie rodzila w Poznaniu?
Ja będę rodzić w Poznaniu❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Tak ciąża donoszona jest przy skończonym 37 tygodniu, czyli u Ciebie za tydzień
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8