Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś w nocy tez okropne bóle, no czułam się jakbym dostała najgorsza miesiączkę w zyciu😂 Jako, ze rodzę pierwszy raz to nie mam pojęcia jak to się zaczyna i zaczęłam panikować , bo wczoraj poskakalam na piłce i tak sobie w nocy myślałam :Kur** to przez ta piłkę już rodzę zaraz się pakuje i wyjezdzam w Bieszczady 😂😂😂 Ale teraz już tylko delikatnie mnie boli, mimo tej paniki przed porodem to już chce się zobaczyć z synkiem
Dziś biorę się za mycie podłogi na kolankach , zobaczymy co z tego wyjdzie !
-
Ja po nocy na patologii jestem cała obolała i niewyspana. Materaz tak cienki że czuję jakbym na deskach lezała, do tego pobudka co dwie godziny na mierzenie tętna. Miałam dzisiaj usg, okazało się że Młody fiknął z powrotem głową do góry 🙈 w trakcie badania przekręcił się na ustawienie poprzeczne a ja tego w ogóle nie czułam. Lekarka patrzy na mnie jak na wariatkę jak ja mogę tego nie czuć 😠08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja dziś na wizycie się dowiedziałam, że rozwarcie na 1.5 palca, główka bardzo nisko a skurcze na ktg w miarę regularne co ok. 5-7 min i nawet dochodzące do 100 tylko, że kurcze praktycznie nic nie czułam
Pojawiła się nadzieja, że nie przenoszę
pola89, aganieszkam, juudi, Mali84, kamciaelcia, Miodunka, anna23, Flame, Madera2000, Maxi, nickky, Norwegian_forest, Limonka, taka_mama, Zanes, Malamia, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
Mi też wyszły hemoroidy A myślałam że tego unikne 😐 Byłam dzisiaj u rodzinnego to nic mi nie zapisała, powiedziała że po porodzie może sama znikną. Nie wiem jak u was to lekarze traktują? Czytałam że już w ciąży się powinno coś działać. Nie boli mnie, nie mam zaparc ale czuje i widzę że wyszły 😥 W ciąży można stosować te maści jak posterisan? Czy teraz na koniec jest sens?03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Mi się wydaje że na koniec to sensu nie ma bo po porodzie sn i tak mogą wyjsc znów i tak więc jak jak będę działać to zaraz po porodzie. Choć jak narazie nic nie czuję ale jeszcze niedawno był jeden a zaparc nie miałam wgl.
Dziewczyny robicie coś żeby wygonić skrzaty już z brzucha. Tak się zastanawiam właśnie, za tydzień już mogę coś działać a na poród się u mnie jeszcze nie zanosi a rodzić w sylwestra albo co gorsza w święta .. to tak średnio.
Jak panicznie bałam się porodu przedwczesnego tak teraz lekarz się śmieje że może urodzę na święta ale wielkanocne bo szyjka się twardo trzyma. Podsunięcie jakieś sposoby.?19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
To się witam 2.12.2019 termin mojego porodu!!!!!!!!
Właśnie jadę do lidla bo do porodu się nie szykuje.......
Po południu ktg, ale pewnie noc w domu.
Rano bóle okresowe i kłucie. And that’s it!!!Fermina, marian_the_baby, Karolajnos lubią tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Frustracja już narasta 🙈😆
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Pewno hemoroidow sie nie leczy kiedy tylko wyjda i nic sie nie dzieje. Jesli juz sa objawy to trzeba podleczyc no bo to przeciez piecze nieziemsko. Ja w obu ciazach mialam 🙄i mi gin zapisal na recepte posterisan h. Jego mozna stosowac w ciazy. Zwykly posterisan jest chyba bez recepty ale jego raczej w ciazy nie za bardzo.
-
U mnie też mówili nie leczyć hemoroidów, a po porodzie mam stosować procto glyvenol. Zobaczymy, czy pomoże. Teraz mnie nawet nie bolą, ale przy zaparciach zdarza się krew na papierze no i są wyczuwalne.
Ja bym chciała urodzić do poniedziałkuTermin z usg mam w czwartek a z miesiączki w środę za tydzień. Gin w zeszłym tygodniu stwierdził że jeszcze wszystko wysoko, szyjki nie zbadał, więc nawet nie wiem co i jak. Tyle czasu stresowałam się skracającą szyjką i twardniejącym brzuchem, a teraz zaczynam się martwić, czy nie przenoszę - nie da się dogodzić kobiecie w ciąży
Jeśli chodzi o przyspieszenie porodu, od 2 tygodni piję herbatę z liści malin, łykam wiesiołka 2x2 i jem daktyle. Specjalnie się nie oszczędzam, normalnie jeżdżę po mieście, robię zakupy, sprzątam, itd, ale oszczędzanie się nigdy mi nie wychodziło
Z objawów od czasu do czasu mam bóle miesiączkowe, głównie w nocy i czasem twardnienia brzucha - taka sama częstotliwość jak od 17tc. Malutka jakby znowu trochę bardziej aktywna, wierci mi dziury w pęcherzu albo suwa pupą i wyciąga nogiTrochę to tak wygląda jakby chciała już się wyprostować
Może czas założyć team #nicsięniedzieje - widziałam kiedyś na którymś wątku, listopadowym albo październikowym -
Ja wczoraj wysprzątana mieszkanie, łazienkę na kolanach szorowałam, jedynym rezultatem, poza wizualnym był mega ból pleców
))
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Termin na dziś, ktg w porządku, twardnienia brzucha nie zapisały się jako skurcze. Lekarz mnie nie badał, więc nic nie wiem. Położna powiedziała, że mam zostawić w spokoju sprzątanie, schody i dziwne porady i mam robić to, co sprawia mi przyjemność
pola89, Madera2000 lubią tę wiadomość
-
Miodunka
Jakaś sympatyczna położna ☺️ tylko co z porodem? 😀
Mnie dzisiaj boli bardzo brzuch... Ogólnie mam problem, że taki ból odczuwam rano, albo w nocy, a dzisiaj w południe pozwoliłam sobie na drzemkę i nie jestem w stanie funkcjonować...😭 To ból jakby całego brzucha... Przy chodzeniu dodatkowo cały twardnieje. Sama nie wiem, co taki ból może oznaczać? Ktoś miał coś podobnego?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pije liście malin, siemię lniane, jem wiesiolek, daktyle, często ananasa. W ogóle mam wrażenie, że większość mojej diety teraz jest "na poród". 😉 Poza tym, "siedzę" w domu z 1,5 rocznym synem, chodzę na spacery, mylam już na kolanach wszystkie podłogi, jak widać, nie działa jakoś wyjątkowo to wszystko.. Zaraz zacznę rozważac jednak rycynę.
Pola, a nie masz wzdęć? Mnie tak boli, jak mam z nimi problem.
Dziś u mnie jakieś rzadkie, bolesne, skurcze, trochę bólu miesiączkowego i wydzieliny tyle, że myślałam że wody, ale wkładka mówi, że nie. Optymistycznie pomyślałam sobie, że jeszcze i tak max 2 tygodnie, bo w Polsce ciąże raczej się rozwiązuje po skończonym 41 tygodniu, tyle może wytrzymam.
O 19.20 mam ktg i zobaczymy, może to ostatnia wizyta u Gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:25
-
Fermina
To trzymam kciuki za tę ostatnią wizytę u gina 😉😀 Oby tak było 🙂
Wzdęć nie mam właśnie. Boli mnie brzuch jakby od góry, zaczyna się od żeber... Dziwny jest jakiś, aż zaczynam trochę się bać, że coś nie tak
Miodunka
Właśnie to mi jakoś przeszło przez myśl, ale nie chcę panikować... Maluszek też rusza się normalnie. Poczekam. Jeśli w nocy i jutro też tak będzie, to pewnie pojadę na ipWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 16:35
Fermina, Miodunka lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja mam mocne bóle okresowe tak od zeszłego tygodnia jak leżę na prawym boku, na lewym nie.
Jestem po wizycie, lekarz nic nie widział, tylko zaczerwienienie zewnątrz, co jest dziwne, bo na takie swędzenie już miałam twaróg, ale faktycznie nic mi nie wylatuje. Przepisał mi globulki na wszelki i maść. Sprawdził też pobieżnie Małą czy jest ok i jest ok, tylko zauważył, że mam twardy brzuch (a dzisiaj cały dzień tak i teraz też) i widział chyba coś na usg, bo stwierdził, że raczej urodzę przed terminem
Brzuch nadal twardy, jest taki cały dzień, hm... Zaklinałam wcześniej, że pewnie urodzę, jak będzie pierwszy śnieg, a dzisiaj padały takie grube płatyAle się nie utrzymał, więc raczej nie dziś
Kamcia, fajnie że powoli wracasz do normalnościJak tam dziewczyny mija Wam połóg?
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Fermina
Ruchy czuję normalnie. Ostatnio jest ich ogólnie mniej, ale to nie od dziś, więc w ogóle tego nie wiąże. Poczekam... Mam nadzieję, że to tylko jakieś pojedyncze dolegliwościAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Marian
Liczę na podobne informacje w piątek 😅 Już naprawdę się męczę w tej ciążyPoprzednia była przeciwieństwem tej...
marian_the_baby lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy