Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej :* zajrzałam do Was wczoraj. Fajny wątek. Nieśmiało podglądam narazie bo moja beta na dzień wczorajszy zbyt niska. Liczę na trzycyfrową jutro , żeby móc zostać z Wami na dłużej (jeśli można). Buziaki ;*
Meggi89, anna23, aneta.be, Muki85, AnitaK, olka_sz, Fermina, pawojoszka, magda sz, Czykoty lubią tę wiadomość
02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤
05.2019- Aniołek [*]👼
11.07.2019 powrót do walki ✊ -
Nulka wrote:Witajcie mamusie I ja się do Was dołączę choć według moich obliczeń będę raczej zamykać stawkę
Mam na imię Ania i bardzo lubię grudzień, bonusu byłam Grudniowa mamusia w 2011 i 2016 (choć oboje urodzili się na koniec listopada) Teraz wypada mi na okolice 28.12
Do lekarza wybieram się przed majówka choć zastanawiam się czy to nie zbyt wcześnie 🤔
Cześć
Według aplikacji którą zainstalowałam na tel mając informacje od gina o wieku ciąży mi też wychodzi 28.12 mam nadzieje ze w poniedziałęg gin sam określi jaki bedzie termin i , że niewiele się pomyliłamNulka, Meggi89 lubią tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
MamJuzSyna wrote:Cześć
Według aplikacji którą zainstalowałam na tel mając informacje od gina o wieku ciąży mi też wychodzi 28.12 mam nadzieje ze w poniedziałęg gin sam określi jaki bedzie termin i , że niewiele się pomyliłam
No ja mam strasznie długie cykle ale wiem mniej więcej kiedy była obu. Bo z OM to by mi 22.12 wychodził Jakby nie było prezent na gwiazdkę mam w tym roku z głowy 😂 -
Ja mam dość nieregularne ale jak byłam na monitoringu jak się wcześniej staraliśmy to owu była w 14 dniu jeżeli okres stymulowany był lekami. Pogoda piekna a ja nie mam siły wstać z łóżka a gołąbki czekaja żeby je zrobić My dopiero w poniedziałek na wizyte niby tak blisko a wydaje mi sie jakbym jeszcze miesiąc musiała czekac
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
MamJuzSyna wrote:Ja mam dość nieregularne ale jak byłam na monitoringu jak się wcześniej staraliśmy to owu była w 14 dniu jeżeli okres stymulowany był lekami. Pogoda piekna a ja nie mam siły wstać z łóżka a gołąbki czekaja żeby je zrobić My dopiero w poniedziałek na wizyte niby tak blisko a wydaje mi sie jakbym jeszcze miesiąc musiała czekac
-
Pola ja w 5t i 3d miałam pęcherzyk 0,65 cm więc jak masz młodsza ciążę to nic nie odstaje od normy poza tym jedna może mieć większy a druga mniejszy tak samo właśnie jak u jednej szybko będzie słychać serduszko a u drugiej nie. Głowa do góry na pewno będzie dobrze. Ja też się stresuję no ale to chyba normalne, zajmuje się czym mogę a i tak myślę.
pola89 lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Witam, a ja trochę z innej beczki. Leżę już 4 dzień i plecy strasznie mnie napierdzielają, a to stąd że mam skoliozę i długotrwałe leżenie mi nie służy.
Moje pytanie czy któraś z Was też ma skoliozę i była już wcześniej w ciąży? Jak to znosiłyście, czy rzeczywiście plecy strasznie bolą. Bo wiem że i bez skoliozy bolą. Dzięki za każdą odpowiedź. Miłego dnia i kciuki za wizytujące. Ja mam kontrolę we wtorek.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Muki85 ja mam dyskopatię i zwyrodnienie odcinka S1, w poprzedniej ciąży nic mnie nie bolało mimo wszystko a w tej od wczoraj tak mnie rwie że chodzę i kustykam. Lekow nie można żadnych, lekarz powiedział że tylko fizjoterapeuta. Także jak to się nie zmieni to trzeba się będzie wybrać.
Muki85, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
A co do objawów to też nic nie mam. Czasem mnie brzuch poboli i już nawet piersi nie bolą tak jak bolaly aż czasem się zastanawiam czy mi nie zflaczaly heheh. Leniwa bardzo jestem nic mi się nie chce, nie to że źle się czuję ale jakoś nie mam chęci ani energii na nic👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Muki, plecy bolą przede wszystkim dlatego, że leżysz. W poprzedniej ciąży, chyba ze dwa tygodnie wyłam z bólu pleców i bioder. Potem ciało się przyzwyczaiło i dla odmiany wszystko bolało jak zbyt długo przebywałam w innej pozycji. Też mam problemy z odcinkiem lędźwiowym i szyjnym ale nic mnie nie bolało, nawet w zaawansowanej ciąży. Dokuczało mi jedynie spojenie i biodra, plecy wcale.
Byłam dziś w laboratorium. Skorzystałam z pierwszeństwa i oczywiście wszyscy oburzeni. Były komentarze: "teraz wchodzi ta pani, bo jest w ciąży, a przynajmniej tak mówi". Zapomniałam, jak bardzo kocham ludzi.
Kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje. Ja dziś o 19.10 idę do mojego lekarza, dam znać.Muki85, AnitaK, Meggi89 lubią tę wiadomość
-
Kamcia, mi to też jak woda na młyn. Taki mam wredny charakter, że im bardziej mnie nie chcą wpuścić, tym bardziej się pcham.
kamciaelcia, anna23, aneta.be, Meggi89 lubią tę wiadomość
-
zozo ja tez jestem bez sily najlepiej to bym sie polozyla spac pierwszy raz tak bo w pierwszej ciazy to tryskalam energia w drugiej nie bylam bardzo energiczna ale tez nie bylam leniem a teraz to juz wgl obiad gotuje bo stary z pracy wroci glodny troche dom ogarne bo nie lubie balaganu dobrze ze syn w zlobku do prawie 15 bo nie wiem jak by to bylo chociaz jak byl w domu to razem robilismy sobie drzemki ale nie mialam ochoty wyjsc z nim pobawic sie w piachu czy pilnowac go jak jezdzi na rowerze czesto go sprzedawalam do rodzicow i tam tata z nim chodzil na plac zabaw czy cos w tym stylu .
No ja niestety na wizyte jestem zapisywana na wizycie jedna mam teraz w poniedzialek 29 kwietnia a kolejna 15 maja bo do wtedy mam zwolnienie10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
Oh to jest okropne w tych labolatoriach u nas też masakra. Najbardziej nie lubię krzywej cukrowej bo wisi kartka że pacjenci do krzywej cukrowej maja się zgłaszać bez kolejki i ludzie i tak tego nie rozumieją oburzaja się jak nie wiem👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
👶🏻 Synek 02. 08.2020