Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiem, ze temat dopirro co byl, ale moj mozg nie zaŕejesttowal szczegolow. Ktora szczepionka jest takz bolesna?
Jutro ide na wizyte u pediatry i pewnie trzeba bedzie cos zdecydowac. Chcialabym malej zaoszczedzic bolu, ale jyz nie wiem czy lepiej kuc ja 4 roznymi szczepionkami czy lepszs ta skojarzona 6w1? -
Madera
U nas tym razem akurat odpadł mega szybko, bo w 6 dobie, a kazali mi pielęgnować na sucho i właściwie nic z nim nie robiłam. Ze starszym psikałam octeniseptem i długo odpadał, ale już nie pamiętam czasu.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Muki, mój maluszek dzis w nocy tez strasznie płakał z bólu tak od 1 do 3 w nocy, widać ze strasznie go bolał brzuszek bo spinał się okrutnie i robił purpurowy, a espumisan nie pomaga nic a nic. Trzeba przeczekać ten trudny okres
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
I moja córcia wierci się w nocy, bo nie może zrobić kupki. Dopiero po zrzucie się uspakaja, co trwa nawet 2-3h
Chwalę się swoim kp. Już 4 doba za mną, Maja przybiera 38g/dobęAle jeszcze ze 2 tygodnie się poobserwujemy. Tyle, że czeka nas w tym czasie skok rozwojowy, mam nadzieję że nie oszaleję z niepokoju o tą laktację
Magda, odwiedziłam tą grupę na fejsie-Mleczne wsparcie i po komentarzach kilku dziewczyn odważyłam się rzucić mm, dzięki za polecenieRozbawiło mnie, że radziły Ci karmić na golasa w łóżku kilka dni, ale sama spróbowałam. Maja nie lubi być na golasa
Co do fotelika, to ja mam śpiworek maxi cosi i wkładam małą ubraną jak po domu i czapeczka.nickky, magda sz, Limonka, Mali84 lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
A i mała miała mocno odparzoną pupę m-dzy pośladkami. Bałam się, że to te kwaśne kupki, ale odważyłam się nałożyć jej pieluchę wielorazową i po 4 zmianach zaczerwienienie wyraźnie się ograniczyło. Więc mąż poleciał po inne pieluchy, kupil bambibu w rossmanie i po nocce w nich+ linomag zielony dzisiaj prawie nie ma śladu, szok. Jak coś używaliśmy pampers premium care.Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Ja się właśnie zastanawiam czy oprócz problemów z brzuszkiem,nie przechodzimy dodatkowo pierwszego skoku rozwojowego, bo mała potrafi przez dłuższą chwilę patrzeć się z wielkim zainteresowaniem w jeden punkt 🤷♀️
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Meggs dzieki. Troche mnie pocieszylas (ze moge oszczedzic dziecku kilku szczepien) i zmartwilas ze tego bolesnego i tak nie omine. A jeszcze myslalam o rocie i menigokokach
ze tez nie da sie tego jakos bardziej w czasie rozstrzelic.
-
Co do tego waleczka nad blizna po cc to norane po 1 cc miałam i teraz też, sam sie z czasem wchłonąl.
A co do ubierania to ja tez ubieram to co po domu i do śpiworka no i czapka😊
Jutro mam wizyte popologowa mama nadzieję że wszystko tam ok w srodkuSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Kindziukowa wrote:Maxi, widze ze tez nie spisz 🤣 czyżby pora karmienia?
Oczywiście że to była pora karmienia 😁
Plus mąż organizował pepkowe więc bylam na podwójnej czujce będąc sama w domu
A teraz sam na sam z wanną 😁😁😁
Ja kupki zapieram różowym wanishem w płynie najlepszy😁19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
kamciaelcia wrote:madera
moje troje dzieci miało pepuszki 6-8 tyg
I co na to lekarz? Jaka pielegnacje zalecil? Mialy zabieg u chirurga? Juz mnie tak denerwuje ten kikut sesje foto przekladalam juz 2x...
-
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi co do ubierania
Ja chyba moją przegrzewam, bo do autka ubieram body + polarowy pajac, do tego otulacz i jeśli jest mróz to jeszcze kocyk. A dzisiaj rano miała spocony kark i stópki, spała w pajacu i śpiworku, ale mam dość ciepło w domu, 23-24 stopnie. Sama jestem koszmarnym zmarźluchem, ale młodą chyba muszę troche chłodniej ubierać.
U nas też są ostatnio większe problemy z brzuszkiem pomimo espumisanu i biogai. Anulka napina się, podkula nóżki, wykrzywia buzię aż robi się czerwona i dopiero rozluźnia się jak wyjdzie bączek albo kupka. Ale te napięcia na przewijaku z leceniem na prawą stronę ma swoją drogą...jeszcze 2 tygodnie do wizyty u neurologa i zobaczymy
Dzisiaj weszłam na wagę i jakimś cudem przytyłam 1kg od zeszłego tygodnia17kg do zrzucenia żeby wrócić do mojej normalnej wagi (sprzed ciąży + 4kg które przytyłam na początku roku). Fakt że dietę mam kiepską i codziennie jem słodkie. Czekam do kontroli u ginekologa i wracam ostro do ćwiczeń. Młodą albo będę sprzedawać mężowi co 2 dzień na godzinkę albo spróbuję zawinąć w chustę i wskoczę na stepper, liczę na to że takie kołysanie może jej się spodobać. Chyba, że stanie się cud i dziecię zrobi się odkładalne na dłużej niż 2 minuty 😉
-
U nas z brzuszkiem jest w kratkę wczoraj przy usypianiu mała wyla w nieboglosy za to potem spała od 21 do 3 a potem pobodka o 6 a innym razem usypianie ok za to potem sen do 2lub 3 i od 3 już ciągle pobudki i płacze. Od 2 dni przeszliśmy na bobotic forte zamiast espumisanu bo większe stężenie to mniej kropelek do podania i mała się nie krztusi.
U nas zauważyłam że problemy z usypianiem wiążą się z problemami z odbiciem. Jak nie odbije to pręży się i płacze ale czasem odbija na raty nawet godzinę.
Co do przegrzewania to do spania lepiej mieć niższą temp. Tak 19-21 st bo gdy jest cieplej to dziecku gorzej się oddycha i z powodu przegrzania zatyka się nosek. I czasem powstają takie właśnie zielone gluty o których tu wcześniej pisałyscie.
My w sypialni mamy chłodniej Max 21 st co dziennie wierzymy sypialnie ale w zimie po wietrzeniu spada wilgotność więc potem włączamy nawilżacz żeby wilgotność była ok.
Za to na dole w salonie i w łazience mamy temp 23-24 st. -
pola89 wrote:Delilah
To super! Ja wczoraj i dzisiaj robię podobny eksperyment 🙂 Wczoraj jadł dawkami po 40-30g 🤦 Ale dzisiaj już jest postęp i ładniej zjada z piersi 🙂 Choć jeszcze do Was nam brakuje 😀
Ehhh mój entuzjazm właśnie podupadł, waga pokazała 30g mniej niż przedwczoraj po moich weekendowych eksperymentach z kp ☹️ fakt że dziś nie ważyłam go przed i po karmieniach, robił też dużo mniej kupek niż zwykle. Siku ładnie. Więc może jadł tylko mleko I fazy a potem szedł spać?...nie wiem ale smutno mi bardzo ☹️ jutro będę go ważyć i zobaczymy ☹️
-
Flame odpisałam ci 😊
Flame lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Dziewczyny jakieś pomysły jak odłożyć dziecko do łóżeczka, żeby się nie wybudziło? Dziś noc już o wiele spokojniejsza, mała zasypia praktycznie zaraz po karmieniu ale jak chce ją odłożyć do łóżeczka, to zaraz mi się wybudza i zaczyna marudzić, więc od nowa muszę ją lulać, dawać cyca, którego tylko ciumka. Próbuję kłaść ją obok mnie na łóżku, ale też jej się nie podoba. Najlepiej jest u mamy blisko cyca... Eh... Choć i tak wolę takie coś, niż wczorajsze ryki.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Nickky my od drugiej siedzimy... Dałam kp,ale len pojadl tylko trochę i w ryk więc dostał 60ml mm i spokojny. A ja laktator i odciagnelam 50ml. Któraś z Was pisała, i ja się zgadzam, te karmienie zabija radość początków macierzynstwa, serio😣 Od karmienia, do karmienia, kombinowanie... Dziś idziemy do neurologopedy zobaczyć czemu Staś to taki len z tym ssaniem pomimo podcietego wedzidelka. Zobaczymy co powie.