Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanes zwroc uwage czy nie ma sapki, tzn czy slyszysz jak oddycha czy ciuchutko. Moj od wczoraj jakos tak zaczal w nocy sapac ze go bylo slychac na niani avent. Dr mowi ze przez zatkany nos ale przedtem tez mial zatkany i jak spal oddychal cicho. No i patrz czy przez zatkany nos nie ma sinego pod noskiem bo to znaczy ze nie oddycha wystarczajaco. Mam nadzieje ze to rtg wyjdzie dobrze i wrocimy do domu ale mam jakies przeczucie ze jednak zostaniemy. No trudno, dam rade te 3-4 dni, na to podaja dzieciaczkowi tlen i inhaluja nic strasznego. Jesli faktycznie ma to lepiej ze wykryte w pore.
-
Pola, ważył 3410, spadł na 3100, no i teraz 4690. Już zaczelam schizowac i wazę go codziennie 😳 a tak jak u Ciebie, partner tez wysoki, ja z kolei 162 cm, nie chciałabym żeby był malutki i drobny jak ja 😌 liczyłam ze pójdzie w ojca, ale pediatra już przekreślił marzenia o dorodnym chłopie.
Jeśli chodzi o neurologa, to już przy wypisie ze szpitala zasugerowali mi bym go przebadała na te zwiększone napięcie bo nienaturalnie jest silny. Już od urodzenia dźwiga głowę i praktycznie jej nie opuszcza. Nog nie da sobie wsadzić w nogawki bo sztywne na nogi, a teraz jak leży na brzuchu to dźwiga się na przedramionach i w ogóle nie wyglada jakby to sprawiało mu trudność. Neurolog powiedziała ze na tym etapie nie powinien moec takich umiejętności, dopiero za ponad miesiąc
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
No j jeszcze te pieprzone kanaliki zatkane. Jedno oko topnieje już mniej, teraz drugie zaczęło. 🙄🙄 ciagle coś, ehh
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa, u nas były dokładnie takie same objawy napięcia, od urodzenia unosiła główkę, prężyła nóżki, że ciężko jest ją ubrać, potrafi się przewracać z brzucha na plecy, ale nie robi tego absolutnie świadomie, po prostu napina nogi tak bardzo, że unosi jej się pupka i przewala się na bok. Mamy zdiagnozowane u neurologa napięcie i w środę zaczynamy rehabilitację. Nie wiedziałam, że napięcie jest przeciwwskazaniem do szczepienia, u nas zaszczepili młodą pomimo że to już było po diagnozie napięcia. Mam nadzieję, że to jej w niczym nie zaszkodzi.
Kurde trochę stresuję się teraz tym katarem u mojej. Chociaż nie ma żadnych innych objawów, czasem odkasłuje ale to nie jest taki konkretny kaszel. Temperaturę ma 36,9-37,1 ale to chyba norma u niemowlaków? -
Maxi co warto wziac do szpitala? Wstepnie sobie pakuje torbe na wypadek jakby nas zostawili. Trzeba brac swoja sol fizj i fride czy maja szpitalne i odciagaja ten katar? Mam pakowac inhalator czy tez oni maja?
-
Kindziukowa
Ja niestety też z tych niskich i mam podobne odczucia, ale przecież nic z tym nie da się zrobić, a jeszcze mogą wyrosnąć w okresie dojrzewania na wysokichA dla pocieszenia młodszy teraz ma miesiąc i prawie 2 tygodnie, a waży 4400. Urodził się z wagą podobną do Twojego syna i spadł podobnie, tylko u nas były początkowe problemy z wagą. Wydaje mi się, że on akurat będzie wysoki, bo długi też się urodził, podobnie jak mój mąż (waga też zbliżona do niego)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 14:38
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kindziukowa
Mój urodzony 3300, spadł na 3000, w 8 tygodniu waga 4680 i nic pediatra nie mówiła że mamy się czymkolwiek martwić. Jestc dlugi ale szczupły. Je 5 razy dziennie bo cała noc przesypia, ok. 700 ml na dobę.
Nicky mi po porodzie spadło 10 kg ale kolejne 10 zostało i drgnęło w dół o 1 kg przez 2 miesiące 😱 Na razie czekam czy to początek trendu znizkowego 🙂03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Pola mój tez ma trądzik, położna powiedziała żeby kapać w nadmanganianie potasu. Mówiła ze można tez punktowo octaniseptem lub przegotowana woda przemywać. Jest troszkę mniejszy teraz stosuje tylko kąpiele.
Dziewczyny jak piszecie o tych objawach wzmożonego napięcia to mój tak samo się zachowuje i wczoraj już postanowiłam ze idę w pon do pediatry żeby dała mi skierowanie do takiego ośrodka u nas żeby to sprawdzili bo tez za tydzień czeka nas szczepienie. Tez nie wiedziałam ze nie powinnismy szczepić ale podobno z medycznego punktu widzenia to nie jest przeciwskazanie wiec pewnie lekarz by mimo wszystko zachecal -
Madera, u nas inhalatory są szpitalne i wołają każdego o określonej godzinie na inhalacje i oklepywanie. Żadnych swoich leków nie brałam nigdy. Fridy nie mają więc ja bym wzięła swoją.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Madera to mojej nie słychać jak oddycha.
A co do tego napięcia to moja się dźwiga ale głowę się jej chwieje i długo nie wytrzymuje. Nogi ma przeważnie podkulone jak ja ubieram raczej sie nie prostuje jakos strasznie.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Nie sądzę że waga teraz odzwierciedla przyszłość, córka 4 kg urodzona a teraz 4.5 roku i waży 16 kg. Patyczak. Ja mam 173cm, mąż 196 a ona ma 107 cm, w grupie są wyższe i grubsze niż ona.
Tadzio idzie na rekord chyba ale myślę że później wystopuje i będzie na równi z rówieśnikami. Co do napięcie to mój robi to samo co mówicie ale neurolog nie stwierdził napięcia, on jest duży i w związku z tym silny przez to łatwiej mu robić te rzeczy typu przewracanie z brzucha na plecy, leżenie na brzuszku jakby nigdy nic na łokciach się podpiera. Jak leży na plecach czasem prostuje nóżki tak że ma je w powietrzu ale to zazwyczaj jak go kładę a po chwili już jest luz.
W poniedziałek mamy bioderka to jeszcze podpytam ortopedy o to.
Ja dziś drugi dzień na diecie, ciągle walczę z moją słaba silna wola jak widzę słodycze... Może Tadzio też przestanie szaleć z wagą jak będę mniej żreć słodyczy, tłustego itp. Te jego 7 kg po 5 min noszenia tak daje w kość że aż się dziwię czemu ja przez to nie chudneale plecy aż mnie pieką z bólu.
Na tradzik polecam bardzo krem specjalny Olilatum - niebieska tubka.
Zdrówka dziewczyny dla maluszków zebyacoe wyszly szybko że szpotala.
Madera kciukam za dobre RTG! Bez zmian.
-
Madera2000 wrote:Maxi co warto wziac do szpitala? Wstepnie sobie pakuje torbe na wypadek jakby nas zostawili. Trzeba brac swoja sol fizj i fride czy maja szpitalne i odciagaja ten katar? Mam pakowac inhalator czy tez oni maja?
Leków żadnych nie brać ale słyszałam że dziewczyna z pokoju prosiła męża by przywiózł aspirator do odciągnięcia glutkow więc to warto miec. Dla dziecka ubranka i pieluchy tetrowe bo do przyjęcia gdzie badają tam tetre wyciagasz. A jak dziecko w lozeczku pod np kroplowka to tez musisz przebrać w łózku to albo tetra pod pupę się przyda lub jednorazowy podklad awaryjnie. Poza tym dla mamy koc poduszka, jedzenie i picie. W salach jest zakaz spozywania posiłków, jedzenie organizujesz samemu tu gdzie ja jestem lodowki przepełnione w pokojach dla rodziców więc bytuje na minimum nawet nie ma kiedy wyjść zjeść bo non stop badania i ciezko z taką organizacją na podstawowe funkcje życiowe dla siebie. W szpitalach są krzesła do spania, leżanki jak komuś się trafiła ja mam ale dziewczyna z pokoju mojego jedna nie ma nic i jest podłogajedzenie typu suchy prowiant do jedzenia po kątach przydatne
dla dziecka nic nie trzeba poza ubrankami, pieluchami. No i co tam uważasz jeszcze za pilne typu rogal do karmienia. Ja wzielam minimum dla dziecka jeden krem waciki chustki nawilżone i mydelko ale woda aby była letnia do mycia trzeba ją spuszcza z 5 min a wenflonu i kabelek od mierzenia pulsu i tak uniemożliwia mycie 🤷♀️
Bardzo dużo dzieci choruje sale przepełnione. Ten wirus co my mamy to nazywa się rs z wymazu jamy ustnej wyszło. U nas dorosłych to zwykły kaszel u dzieci sieje dużo powikłań i przechodzi na zapalenie oskrzeli, a nawet płuc czy uszu. Lepiej być wrażliwym i czujnym szczególnie jak widzę ile tu dzieci zarażonych tak jak moj synek i to zarazanych poprostu od rodzeństwa.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Dzięki dziewczyny za rady, co do trądziku
My w czwartek mamy konsultację w związku z podejrzeniem obniżonego napięcia (dla odmiany). Oby nie, ale musimy to sprawdzić.
Adelax
Niezłe tempo ma Tymek 😀
Magda
Tadzik jest niezły hehe Ale na pewno przystopuje za jakiś czasAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Magda sz że co? że 7 kg? O kurczę moja w pn wazyla 5kg i plecy mnie bolą masakrycznie mimo że nie trzeba jej nosić cały czaslubi też w wózku chwilkę poleżeć i napić ssie na lampę lub ramki na ścianie. Co do wagi to się tak nie przejmujcie niską zdawało by się wagą. Mój syn jak się je ważył 2870 potem cały czas szedł na 10 centylu i mimo że kp to pediatra kazała już w 5 m-cy wdrożyć stale jedzonko żeby to podtuczyc teraz jako 5latek jest wysoki jak na swój wiek i idzie powyżej 75 centylu bliżej 90. Waga średnia dość szczupły ale wystarczająco umięśnione żeby biegać całymi dniami.
Zaś mój bratanek starszy od niego o 1.5 roku jak był mały to był gruby jak zapsnik sumo. Twarz wręcz kwadratowa oczy szparki bo wielkie policzki mu zasłaniały a teraz jest tylko trochę wyższy od mojego i chudy jak patyk.
Współczuję problemów zdrowotnych, kataru i szpitala trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie maluszkow. Jak byłam w szpitalu z synem 5 lat temu to do wyciągania goli z nosa mieli swoje automatyczne urządzenie i wkładali taki cewniczek-rurke do nosa bardzo głęboko i wszystko do czysta czyścili z zatok ale dziecko darło się w nieboglosy. Wtedy też spędziłam tydzień na fotelu z dermy i po tym nabawiłam się grzybicy okolic intymnych bo mimo że poskladalam pod tyłek różne rzeczy to jednak spanie na takim fotelu powodowało że tyłek i plecy miałam mokre od potu. Teraz podobno coraz więcej szpitali ma rozkładane fotele do spania, tamte wtedy niestety były nieroKaldanie i niewygodneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 20:18