Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Flame, mój jeszcze całkiem sporo, kilka razy na dobę, nie liczę w dumie ale z 6 to na pewno
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Dziewczyny współczuję sytuacji z maluszkami, mam nadzieję, że szybko im się poprawi i wrócicie do domów.
Flame moja sadzi z 5-6 kup dziennie. Raczej nie zauważyłam żeby coś się zmieniło po 6 tygodniu.
Nie wiem czy mamy kolejny skok, ale mała non stop wisi na cycku, ciumka chwilę i zasypia i potrafi tak co godzinę, nawet w nocy. Do tego ciężko ją odłożyć. Już 2 noc śpi ze mną w łóżku i to najlepiej na mojej klacie 🤷♀️ Zanim zaśnie to potrafi 30 minut wić się jak dżdżownica, macha nogami i rękami i kręci głową. Podobno to normalne? Ah te nasze maluszki
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Czyli to tylko moje dziecko nagle przestało robić tyle kup.. hm.. muszę o to zapytać lekarke na czwartkowej wizycie. Probiotyku nie daję, to ma w tym jakieś znaczenie?
Muki, wicie się jak dzdzownica i latające ręce i nogi na wszystkie strony to stały obraz mojego młodego przez te 2 miesiące, także nie tylko u Ciebie -
Tadzio robi mniej, ostatnio nawet całą noc w jednym pampku. Zwykle 3 razy w nocy robił kupę, w ciągu dnia też mniej zdecydowanie..kiedyś robił 8-10 dziennie.
Taka zmiana może od 2-3 tyg.
Madera dobrze że sprawdziłas. też bym se zamartwiała,z resztą do teraz boję się o te ukryte zapalenia płuc u córki która ma 4.5 roku.
-
kamciaelcia wrote:A czy jest tak naprawdę naprawdę cichy?
Tak. Bardzo cichy bardzo mały. Kupilam na wapteka ten inhalator.
Tylko tam te maseczki mi nie pasują dlaczego zginęli je w pół 🤷♀️ i kody na dodatkowe maseczki są do grudnia 2019. Napiszę do wapteka czy na te kody uzyskam nowe maseczki ale jak wyjdę że szpitala.
Poza tym inhalator jak dla mnie ok.kamciaelcia lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
magda sz wrote:Tadzio robi mniej, ostatnio nawet całą noc w jednym pampku. Zwykle 3 razy w nocy robił kupę, w ciągu dnia też mniej zdecydowanie..kiedyś robił 8-10 dziennie.
Taka zmiana może od 2-3 tyg.
Madera dobrze że sprawdziłas. też bym se zamartwiała,z resztą do teraz boję się o te ukryte zapalenia płuc u córki która ma 4.5 roku.
Sprawdzilam zrobili rentgen i czysty. Ponoc tylko tak mozna wykryc wirusowe zap pluc. Moj ma zapalenie oskrzelikow a diagnozę postawili po tym ze szybko oddycha i ma sapke czyli tak sapal glosno oddychal. Niby wiecej niz 60 oddechow ba minute to juz za duzo. Tyle ze byl w dobrym stanie bez goraczki, bez powiekszonych wezlow.magda sz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy zawazylyscie zeby Wasze dzieci robily jakos mniej kup?
U nas na poczatku nie bylo kupy na dlugim nocnym snie, teraz juz przez cala noc nic nie zrobila. Nie martwilabym sie gdyby nam wczoraj nie wyla pol dnia. Nie wiem czy to kolka bo nog nie podkurczala, ale uspokoila sie po 3 kupce dopiero, a jak jej dawalam puers to jak tylko przelknela to byl wrzask od razu
Jutro mam wizyte szczepienna ale boje sie reakcji typu "dziecko moze nie robic kupy kilka dni" - tylko czemu tak z dnia na dzie? -
U mnie też z dnia na dzień przestała robić kupy. Sama zrobiła po 5 dniach dopiero. Od kiedy jesteśmy w szpitalu lekarze nie pozwalaja dłużej czekać niż 3 dni. Wtedy czopek, albo rureczka Windi w dupke. To u nas też słabo działało więc podają Małej laktuloze. Podobno tak może być ze tej kupy nawet tydzień nie będzie. Wszystko jest ok jeśli nie traci na wadze, ma apetyt, puszcza bąki i brzuszek mieki oraz nie marudzi. Podobno zazwyc, aj to ptzyczyna niedojrzalego układu pokarmowego. U nas wykluczają jeszcze chorobę Hirschsprunga... Mam nadzieję że to nie jest przyczyną braku kupy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 09:20
-
Tak to jest jak czlowiek w panice nie doczyta, tylko od razu pisze.
Ewa z tego co pamietam to u Ciebie byl problem od razu, u mnie cos zaczelo sie zmieniac z tydzien temu.
Gdyby nie ta kolka wczoraj to bym sie nie marteila ale nie chce by to sie powtorzylo. Juz taka mialam nadzieje, ze nas to ominie. -
Witam się ze śniadanka w Ikea, jakie tu pustki teraz, a miło.
Byliśmy właśnie na kontroli bioderek i pępka u chirurga ortopedy, mówiła że bioderka spoko, przepuklina jest, mimo że pępek się schował to mówiła że tam w środku jest mega szeroko i nikłe szanse że się zwęzi. Ale martwi ja ciemiaczko że za szybko się zrasta więc znów do neurologa i na USG ciemiączkowe, co do wit. D to przyznaje bez bicia że daje jak się mi przypomni więc nie ma mowy o za dużej dawce.
Ewa trzymam kciuki za wykluczenie tej choroby. -
Flame wrote:Czyli to tylko moje dziecko nagle przestało robić tyle kup.. hm.. muszę o to zapytać lekarke na czwartkowej wizycie. Probiotyku nie daję, to ma w tym jakieś znaczenie?
Muki, wicie się jak dzdzownica i latające ręce i nogi na wszystkie strony to stały obraz mojego młodego przez te 2 miesiące, także nie tylko u Ciebie
Flame moj od tygodnia robi wlasnie kupki 1 co 2 dni. Wczesniej okolo 6 kupek dziennie.
-
Dziewczyny a czy towarzysza temu zmniejszeniu kup jskies inne objawy? N8e wiem czy ten bol brzucha wczoraj to byl od tego, czy to zbieg okolicznosci
-
U nas kupki 5-6 razy. Na początku w nocy robił teraz już rzadko. Były ze dwa dni ze do popołudnia nie robił wcale już zaczęłam myslec za dużo a tu nagle kupa na pół pleców ☺️
Dziewczyny czy wiecie coś na temat refluksu? Mój zaczął chlustac i wciąż głodny ale to w zasadzie od zawsze.. koleżanka zasugerowała ze może to wlasnie refluks..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 11:22