Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny piękne zdjęcia 😍
Z serduszkiem to każdy ma inne podejście z lekarzy no i każda z nas inaczej się uspokaja i co innego woli żeby było na wizycie i czy co 4 tygodnie starcza czy chodzi co tydzień lub 2 do innych. Mój w 1 ciąży mierzył wcześniej ale nie słuchałam a teraz nie robił nic tylko punkcik oglądaliśmy ale i tak to mnie uspokoiło bardzo - gdyby serduszko nie tak biło to by nie urosło maleństwo tyle ile powinno i już wcześniej by się zaczęło coś dziać a już po takich wizytach bez problemu wypisał kartę i nie miał żadnych wątpliwości
Ja z progesteronem nie pomogę, bo biorę Luteinę dopochwowo a podobno taki sposób brania daje najmniej skutków ubocznych i tylko jeszcze 3 tygodnie i prawdopodobnie odstawiam już nie mogę się doczekać 😁Hania007 lubi tę wiadomość
-
Wichrowe_wzgorze, No na fejkowym koncie to bezsensu dołączać, faktycznie lepiej zostać na forum. Wychodzi na to samo a nawet gorzej. Mnie akurat nie przeszkadza to ze ktoś widzi moje zdjęcie profilowe (które zreszta można przecież zmienić), doświadczenie mam z grupy syna takie ze naprawdę się ze sobą zżyliśmy przez ten czas. Niejednokrotnie spotykamy się w realu. Nawiązały się piękne przyjaźnie. Ale rozumiem ze ktoś nie chce i tez to szanuje, dlatego są miejsca takie jak fora gdzie komfort może być dla kogoś dużo lepszy.
Co do doplera to w pierwszej ciąży taki dziad stary włączył bez mrugnienia w 7 tc 🥺 co ja się nastresowalam później😔 teraz czekają długo i w 10tc tez nie włączyli mi na wyżycie ale z drugiej strony co nam da ta wiedza na tym etapie? Przecież na oko widać jak serduszka zasuwa a czy to będzie 130 czy 170 to już nie m to takiego znaczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 07:56
Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Historie będą różne, różnie się mogą ciążę kończyć niestety i jesteśmy jeszcze na tym etapie, że te zakończenia nam grożą bardziej niż mniej. Samo to, że grupę trzeba opuścić a na forum jakiś czas nie wchodzisz jest trochę innym 'zakończeniem'. Plus jesteśmy jeszcze przed badaniami prenatalnymi - nie wszystkim podzieliłabym się chyba pod nazwiskiem na FB jak na forum. Nie wiem- nigdy nie byłam w tej sytuacji jeszcze. No trochę wcześnie po prostu. Matce nawet nie powiedziałam jeszcze...
Ja serduszko słucham za każdym razem u swojej gin (5, 7 i 9 tc), w LX nigdy. Nie zastanawiam się nad tym - gdyby nie można było to by nie puszczała. Dba o te ciążę tak, że brzucha nie pozwala dotykać poza wizytą, więc wie co robi.
Wczoraj rozmawiałam o NIFTY i robię za tydzień. Trzeba mieć 24h odstępu między heparyną a pobraniem. Tego nie wiedziałam, więc może i Wam się info przyda.kid_aa lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja wolę anonimowość i ew.forum na fora.pl, więc na fb nie pójdę. Na fejkowym koncie mi się nie chce ;P
Inna sprawa, że nadal nie wiem co ze mną... dziś 6+0, i ZERO objawów No, poza brakiem miesiączki i dobrą betą w ubiegłym tygodniu...
Ja objawow, nie miałam chyba do 6tydz+5d, dzis jestem 8tydz+2d i modlę kiedy to się skonczy. Ssanie w zoladku 24h/dobę, podbijanie do wymiotów, ale nie mogę zwymiotowac eh.. -
Szatkownica, dlatego nikt nikogo nie zmusza do przejścia na FB. Rozumiem ze każdy ma prawo podjąć decyzje według własnych odczuć. To normalne. A my tez nikomu nie powiedzieliśmy jeszcze i długo nie powiemy. W pierwszej ciąży dopiero w połowie jak już nie mogłam kryć brzucha😅 ale dziewczyny na FB nikomu nie powiedza 😜
-
Na fora.pl w listopadówkach też była zżyta grupa, spotkania, itp. Ale jednak komfort w prywatności większy - czy chcesz wrzucić foto, ujawniać imię i nazwisko, czy nie Ja mam bzika na tym punkcie. Znajomi na fb vzęsto nie wiedzą, że mam dwie córki🤣🤣🤣 Na fb tego typu prywaty unikam jak ognia
Perelkaa, dzięki, trochę to pocieszakid_aa lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe, oczywiście masz racje dlatego każdy decyduje sam czy chce dołączyć czy nie. Ja akurat nie mam z tym problemów😏
Dziewczyny jakby ktoras z Was chciała dołączyć jeszcze do grupy na FB to piszcie do mnie, grupa jest prywatna i ukryta wiec nawet nie można jej wyszukać. -
Hej dziewczyny!
Wczoraj na wizycie pytałam się mojej lekarce o usg genetyczne i test papaa. Niestety ona nie robi, poleca lekarza z certyfikatem.
Jesteście juz umówione, ile Was to będzie kosztować?
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Hej wszystkim Przyznam się szczerze, że podczytuję już Was trochę, ale jakoś bałam się napisać z racji tego, że nie chce się żegnać jak było to na wątku Maj 2022 i ciągle czekam do następnego badania, czy wyniku czy Jest ok czy nie i tak leci, ale dziś uznałam że co ma być to będzie mam dobre przeczucia więc jestem :)W tym roku skończę 28 lat, to moja druga ciąża pierwsza zakończona laparoskopią we wrześniu 2021 z powodu ciąży pozamacicznej, po pół roku od tamtych okropnych wydarzeń udało się i nam i tak oto na dzień dzisiejszy jestem w 7+6 następna wizytę mam 13.05. I będziemy zakłaadać kartę ciąży. Na ostatniej wizycie 6+5 dzieciczek mial 0.8 mm i widziałam pulsujący punkcik ❤😍 jestem już po badaniach laboratoryjnych nie znam jeszcze wyników, przyznam się że dla mnie temat ciąży i dziecka to czarna magia także będziecie dla mnie wybawieniem Wy doświadczone Kobiety Przy okazji gratuluję wszystkim Wam zdrowych i prawidłowych ciąż oby jak dalej do przodu
Szatkownicadojajek, Oktawia94, Kornelkanelka lubią tę wiadomość
-
Jc94 wrote:Hej dziewczyny!
Wczoraj na wizycie pytałam się mojej lekarce o usg genetyczne i test papaa. Niestety ona nie robi, poleca lekarza z certyfikatem.
Jesteście juz umówione, ile Was to będzie kosztować?
Zwykle to łączny koszt ok 500 zł.
Ja robiłam osobno krew i usg z dwóch powodów: po pierwsze wyszło taniej Po drugie - na usg miałam już wynik z krwi i od razu mogło być wyliczone wszystko, a tak trzeba czekać. Krew to najczęściej do 5 dni, i zdaje się dobrze jest, żeby pobranie było max tydzień przed usg.
Jc94 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Jeden polecony lekarz za samo usg liczy sobie 400 zł!
Masakra. Ceny konkretne.
Dziękuję juz widzę że z cena troche przegina. Muszę szukać bo u mnie już 10 tydzień. Trzeba się brac👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
Jesteście juz umówione, ile Was to będzie kosztować? -
A papaa mogę normalnie w diagnostyce zrobić?
I z wynikiem na usg genetyczne?👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️
-
wichrowe_wzgórza wrote:Piszę to w tym kontekście, że szkoda, że wybór pada na fb, bo z automatu eliminuje to część dziewczyn 🤷🏼♀️
Red555 lubi tę wiadomość
-
Hania, no co kto lubi, na forum poza fb posty też się sypały, a i wg mnie było znaaacznie czytelniej niż np.na fejsowych lipcówkach
Jc94, tak, możesz w diagnostyce. Białko pappa i wolne beta hcg.Jc94 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Jesteście juz umówione, ile Was to będzie kosztować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2022, 15:37
Jc94 lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Ja z mężem ustaliłam że robimy usg genetyczne I test papaa. Jak wyjdzie ze cos jest nie tak to wtedy poszerzymy.
A jaka macie cerę dziewczyny? U mnie wysyp mam taki trądzik ze szkoda gadać nie wiem czym to już smarować.
Jeszcze złapało mnie przeziębienie. Samopoczucie fatalne.👱♀️ 94
🧔 92
🥳 Październik 2021 - ⏸️
⏸️ 21.03.22 ⏸️