Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Bez przesady z tymi pomiarami, moja ciąża tydzień starsza a zarodek mniejszy na tym samym etapie.
Dokładnie. Mój dzidziuś według OM w 7t6d miał 1,04 cm i wedlug tych wymiarów to wiek ciąży był 7t1d, a ciąża jest z in vitro. Więc teoretycznie nie powinno być takich różnic. Mimo to wedlug lekarza wszystko bylo oki
Z kolei u innego lekarza 6 dni wcześniej (7+0) zarodek miał 5,1 mm, także wedlug mnie najważniejsze, że ładnie rośnieHania007, Banelova, Mersalla, Red555, Kinga$ lubią tę wiadomość
-
Myśle ze 0,8mm a 8 mm to znaczna różnica :p
Hania007 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Ej dopiero teraz zauważyłam ze 0,8 MM 🙈 a ja przeczytałam CM. Nie no to napewno blad w przekazie😆
-
Olaola wrote:Kinga mnie też ssie w żołądku non stop, nie wymiotuję, ale na zapachy wszelkie jest mi bardzo niedobrze...
Dziewczyny widziałam, że Sinsay ma kolekcję ciążową, tylko nie wiem jak z jakością. Czy ktoś ma np. legginsy stamtąd?
Ja chętnie dołączę do grupy FB, ale po poniedziałkowej wizycie, żeby nie zapeszać. Tutaj trochę mniej wygodnie pisać.
W ogóle mam stres, czy w 5plus 5 nie powinno już być widać zarodek, niby po wizycie byłam uspokojona, a teraz się zastanawiam...
U mnie w dokładnie w 5+5 było widać pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 😊 następna wizyta dopiero w 9+5. Niestety nie było terminu 🥺 -
Kinga$ wrote:🙈🙈 Faktycznie miało być 8 mm 😀
Kinga$, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
-
marti7 wrote:Dokładnie. Mój dzidziuś według OM w 7t6d miał 1,04 cm i wedlug tych wymiarów to wiek ciąży był 7t1d, a ciąża jest z in vitro. Więc teoretycznie nie powinno być takich różnic. Mimo to wedlug lekarza wszystko bylo oki
Z kolei u innego lekarza 6 dni wcześniej (7+0) zarodek miał 5,1 mm, także wedlug mnie najważniejsze, że ładnie rośniemalinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
Niestety chyba jak większość kobiet😪 mnie tez już dopadły, dzisiaj bardzo boli mnie brzuch okresowo i krzyz i już mam łeb nabity 🫤
-
Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście 😘
Muszę czekać cierpliwie do wizyty 🙏
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Evli wrote:Ja wczoraj przewertowałam internet bo zaczęły mnie zastanawiać procenty obok wielkości 🤦♀️
Typu 9,09 mm a obok mam 6+6 39.9% i już wbiłam sobie do glowy że za mały 🥺 dalej nic nie wiem ale już nie szukam 🙈Evli, kid_aa lubią tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
U mnie w 5+5 było widać malutki zarodek (2 mm) i serduszko. Ale sprzęt lux, więc może dlatego tak szybko wyłapany. Ale to dla mnie było jak zbawienie, bo poprzednie ciąże w 5+5 echo zarodka i dalej nie szło. To oznaczało, że na bank przeszliśmy punkt krytyczny i wszystko co później to progres.
Red555, jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 19:34
Red555 lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Evli, te procenty to stosunek między terminem z OM a wielkością z usg, czyli Tobie się pokrywa w 39%, wystarczy ze się owulacja przesunela i już inny wymiar zarodka . Tym się nie sugeruj wogole bo na każdej wizycie będzie inny, Ba! Nawet na jednej wizycie a np na innych zdjęciach będzie inaczej. U mnie ostatnio tak było na jednym zdjęciu z usg pomiar inny a na drugim takim jakby z innej perspektywy już trochę inaczej. Tutaj milimetry maja znaczenie. U mnie wychodziło ostatnio w 10+0 byłam a lekarz raz kliknął to się pojawił 9+0 a raz 9+4 - NA TYM SAMYM USG, w tej samej chwili, No może ze są tam dwa różne dzieciaki😂😂
Szatkownicadojajek, Evli lubią tę wiadomość
-
Super wiadomosci. Gratuluje maleństwa ❤️
-
Hania007 wrote:Evli, te procenty to stosunek między terminem z OM a wielkością z usg, czyli Tobie się pokrywa w 39%, wystarczy ze się owulacja przesunela i już inny wymiar zarodka . Tym się nie sugeruj wogole bo na każdej wizycie będzie inny, Ba! Nawet na jednej wizycie a np na innych zdjęciach będzie inaczej. U mnie ostatnio tak było na jednym zdjęciu z usg pomiar inny a na drugim takim jakby z innej perspektywy już trochę inaczej. Tutaj milimetry maja znaczenie. U mnie wychodziło ostatnio w 10+0 byłam a lekarz raz kliknął to się pojawił 9+0 a raz 9+4 - NA TYM SAMYM USG, w tej samej chwili, No może ze są tam dwa różne dzieciaki😂😂
No właśnie mam trzy pomiary wczoraj z jednej wizyty i te procenty raz 39.9 raz 47,5% raz 44.5% zależy gdzie krzyżyk postawiła 😅 do tego miałam usg przez brzuch nie wiem czy to ma znaczenie ..no nic już nie analizuje 😉
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:No właśnie mam trzy pomiary wczoraj z jednej wizyty i te procenty raz 39.9 raz 47,5% raz 44.5% zależy gdzie krzyżyk postawiła 😅 do tego miałam usg przez brzuch nie wiem czy to ma znaczenie ..no nic już nie analizuje 😉
-
Hania007 wrote:Tym to się akurat nie stresuj bo te wartości są chyba dla jakiś statystyków czy co😆 ja osobiście widziałam jak na pierwszej wizycie z zarodkiem lekarza „kliknął” zaznaczenie centralnie na czole dziecka i to był niby pomiar. Okej przy 0,68mm to przesunięcie mogło mieć z milimetr ale to już dzień różnicy i wtedy pomiar w procentach był 4% 😂 ale zaznaczam ze to lekarz przechodni bo czekam na termin do mojego - już za dwa tygodnie się widzimi i mam nadzieje ze w końcu odsapne psychicznie😮💨
Przypomniało mi się że w poprzednich tez było mierzone x3, nawet na późniejszym etapie. Np. obwód brzuszka 3 razy i brali średnia z trzech pomiarów. W sumie to teraz to są tak małe wartości że niecały milimetr i pare dni w plecy 🤦♀️
Ee to jeszcze dwa ciągnące ( 😛) się tygodnie i zobaczysz swojego lekarza👍 Ja to chyba dopiero odsapne po…..porodzie 🙄
Hania007 lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦