Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Mersalla, pięknie, cudna wiadomość teraz niech będzie jeszcze więcej cm z każdym tygodniem ja dzięki Tobie wczoraj też uchowałam trochę kasy i poszłam po te skierowania na badania 1 trym.
KAMA, jak tam po? Mam nadzieję, że okejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 12:03
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Dziewczyny jak sobie radzicie z napadami głodu? Mam już dość swojego obżarstwa, zjadłam owsiankę, 4 kanapki, obiad cała michę makaronu, 2 nalesniki i ciagle mnie ssa w zoladku. Aż mi niedobrze. Czy może ja to inaczej interpretuje i to nie głód a mdłości? No masakra już czuje ze bebzon mam pełny a żołądek swoje 😔
-
Mi dzisiaj jest nie dobrze, czuje się inaczej niż zawsze. Jestem tak senna, że bym sobie z dokumentów zrobiła poduszkę w pracy i poszła spać 😴😴 Zjadłam batona, myślałam że pomoże - jest jeszcze gorzej 😔 Chce do domu!
Hania, ja Ci powiem szczerze, że nie wiem jak rozpoznać mdłości. Pewnie gdybym je miała to i tak bym nie wiedziała o tym 😆 A dzisiaj to ja na jedzenie patrzeć nie mogę, mimo iż czuje się głodna 🙈 -
Już po wizycie 😊 ładny zarodek, jeszcze bez serduszka, ale wg mojej gin ma jeszcze czas patrząc na młodą ciążę (dzisiaj 5+4). Za tydzień kolejna wizyta oczekując serduszka 😊 założona karta ciąży i termin na 11.12
Blondyna.B, Jc94, Milixx, Hania007, Szatkownicadojajek, Madziekk, Kornelkanelka, Red555 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Marzec 2021- puste jajo 💔
Listopad 2021- ciąża biochemiczna 💔
Mutacja MTHFR heterozygota
06.12.2022 tęczowa córeczka 💜
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia -
Kama, gratuluje Kreweteczki❤️ Na następnej wizycie będzie już biło jak dzwon💗 kiedy masz kolejna?
Zazdroszcze ze już jesteście po, ja jeszcze ponad 7h…
Milixx, ja nie miewam mdłości, w tej ciąży miałam pare bardzo krótkich razy. To mnie mulilo jakbym była na kacu😆 ale pomyślałam sobie ze może to są jakieś takie ala mdłości które interpretuje jako głód bo bez przesady żebym była ciagle głodna🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 14:05
KAMA, Madziekk lubią tę wiadomość
-
Kolejna wizyta za tydzień, póki nie widziałam serduszka nie dałabym rady dłużej czekać nie podglądając Kropka 😄
Co do mdłości, to też nie potrafię ich opisać czy są czy nie. Odrzucają mnie niektóre smaki, albo robi mi się niedobrze po jedzeniu. Mam wrażenie też, że wszystko jest mega słoneStarania o pierwsze 👶od 12.2020
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia -
Gratuluję udanych wizyt, jeszcze czekamy na Hanie007 ✊
Słuchajcie tego. Na samym początku ciąży zaczął mnie bardzo boleć ząb. Poszłam do lekarza, on stwierdził że po opisie objawów ząb nadaje się do leczenia kanałowego. Zrobił mi taką pierwszą pomoc, założył lekarstwo i kazał umówić się gdzieś na kanałowe. No i dzisiaj z tym byłam, a kobieta do mnie mówi że nie może mi tego zęba wypełnić do końca ciąży bo nie może mi zrobić RTG, a bez RTG nie znając długości kanałów nie wypełni zęba. I że mam przychodzić co 2 miesiące na wymianę lekarstwa. No chyba ją.... -
Milam tak jest. Ja miałam zaczęte kanałowe ale okazało się potem że biochem i od razu Pani mi mówiła że dokończenie dopiero po ciąży a tak co 2-3 miesiące kontrola i najwyżej uzupełnienie lekarstwa.
Bez RTG nie można zrobić kanałowego, bo jak nie doczyści kanału i go zaślepi to kiedyś mogą być ogromne problemy -
Blondyna.B wrote:Milam tak jest. Ja miałam zaczęte kanałowe ale okazało się potem że biochem i od razu Pani mi mówiła że dokończenie dopiero po ciąży a tak co 2-3 miesiące kontrola i najwyżej uzupełnienie lekarstwa.
Bez RTG nie można zrobić kanałowego, bo jak nie doczyści kanału i go zaślepi to kiedyś mogą być ogromne problemy
A każda taka wizyta 300 zł. Muszę doliczyć do kosztów prowadzenia ciąży 🤦 -
A to nie jest tak, że mają takie specjalne sondy do sprawdzania czy jest już koniec kanału i czy został do końca opracowany? Pamiętam swoje ostatnie kanałowe i już od dawna nie miałam robionego RTG w trakcie. Może spróbuj z inną dentystką, może gabinet gdzie mają mikroskop? Ale to odpowiednio drożej?
Ja tymczasem problem bardziej od dołu: biorę luteinę 200 2x dziennie, ale od kilku dni mam problem z mokrą bielizną. Pół biedy, że ta tabletka leci, ale czasem same mokre ślady. To jakaś infekcja? Nie pachnie, nie na koloru, nie swędzi, nie piecze. Tylko ciągle mokro...😒1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:A to nie jest tak, że mają takie specjalne sondy do sprawdzania czy jest już koniec kanału i czy został do końca opracowany? Pamiętam swoje ostatnie kanałowe i już od dawna nie miałam robionego RTG w trakcie. Może spróbuj z inną dentystką, może gabinet gdzie mają mikroskop? Ale to odpowiednio drożej?
Ja tymczasem problem bardziej od dołu: biorę luteinę 200 2x dziennie, ale od kilku dni mam problem z mokrą bielizną. Pół biedy, że ta tabletka leci, ale czasem same mokre ślady. To jakaś infekcja? Nie pachnie, nie na koloru, nie swędzi, nie piecze. Tylko ciągle mokro...😒
Edit. Co do kanałowego to może rzeczywiście są jakieś inne sposoby ale to pewnie nowość i mało gdzie to jeszcze jest możliwe i odpowiednio droższe tak jak leczenie pod mikroskopem 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 18:22
Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na moje wiesci jeszcze poczekajcie myśle ze lekko do 22🙈
Red, przyrost jest w normie i idzie ładnie średnia✊🏻 Wiadomo ze człowiek się martwi wszystkim to zrozumiałe ale myśle ze jakby coś było nie tak to beta by było poniżej normy lub spadała. Na pewno jest dobrze❤️
Szatkownicadojajek, ja mam tyle śluzu ze wypływa okrutnie. Juz pisałam ze wkładki muszę zmieniać co pół godziny bo są mokre, raz kremowy raz wodnisty. A w pierwszej ciąży myślałam tez ze mi wody się sączą bo miałam normalnie wycieki wody przezroczystej normalnie takiej jak z kranu🙈 jako ciekawostkę powiem ze śluz jest bezwonny a wody płodowe maja słodkawy zapach😆Red555 lubi tę wiadomość
-
Wogole nie pamietam kiedy się tak strasznie stresowałam. Ledwo co funkcjonuje a jestem tak okrutnie zmęczona ze mam nadzieje jakoś wyrywam do tej wizyty. Przyszłam po spacerze i położyłam się w przedpokoju. Masakra.
-
Drzemka w ciągu dnia w ostatnich dniach to u mnie konieczność, szukam tylko możliwości żeby się położyć 😀Starania o pierwsze 👶od 12.2020
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia