Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziekk wrote:Zadzwonili do mnie żebym była wcześniej wiec jestem już po wizycie. Wszystko dobrze. Jest pęcherzyk i ciałko. Mam przyjść za 3 tyg wtedy będzie już wszystko dobrze widoczne. Termin zmieniony na 14.12
Madziekk, Dona lubią tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj boli brzuch. Nawet ciężko mi określić ten rodzaj bólu.. położyłam się i panikuje chociaż na wczorajszym USG było wszystko w porządku..Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Marzec 2021- puste jajo 💔
Listopad 2021- ciąża biochemiczna 💔
Mutacja MTHFR heterozygota
06.12.2022 tęczowa córeczka 💜
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia -
KAMA wrote:Mnie dzisiaj boli brzuch. Nawet ciężko mi określić ten rodzaj bólu.. położyłam się i panikuje chociaż na wczorajszym USG było wszystko w porządku..
KAMA lubi tę wiadomość
-
Hania007 wiedziałam, że będzie wszystko dobrze 😊 cudowna wiadomość po tylu dniach obaw i niepokoju ❤️❤️❤️.. Ja czekam.. 27.04 godzina 17.00..juz mniej niż 2 tygodnie zostało.. Dzisiaj rano zrobiłam test 🙈.. I od razu się pojawiły dwie bordowe krechy.. Wiem, że to nie jest wyznacznikiem zdrowo rozwijającej się ciąży... Ale... Jakoś mnie to uspokoiło.. Troszkę.. Ale uspokoiło.. Na tych poprzednich testach troszkę trzeba było czekać.. Czyli te przysłowiowe 3 lub 5 min.. Na dzisiejszym od razu się pojawiły..
Hania007, Madziekk lubią tę wiadomość
-
OLIWK4, a kiedy Ty masz tp bo nie jesteś wpisana na listę🧐 do wizyty zleci, teraz święta później krótszy tydzień i już☺️
Ja się od rana próbuje dodzwonić do kliniki i kurde nikt nie odbiera a wczoraj zapomniałam się umówić z tego wszystkiego 😭😭 -
OLIWK4 wrote:A ja jestem z 10.12..moze w moje urodziny wypadnie 🙊🙈
-
Lecimy z dziś M. do kina - nie byliśmy od ponad 2 lat, ale będzie dziwnie 😯😅
Hania007, Red555 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny Super, że wszystko dobrze
Jak się czujecie? u mnie właśnie skończył się 6 tydzień, póki co żadnych mdłości, trochę wzdęć. Nie mogę doczekać się pierwszej wizyty u gina, dopiero 26.04 ale może wtedy będzie za to widać już serduszko (7+4). Denerwuję się bardzo czy wszystko jest w porządku to moja pierwsza ciąża, w dodatku trochę z zaskoczenia, bardzo chciana ale planowana w perspektywie niedalekiej przyszłości beta była dobra i przyrastała, ale i tak się boje że może coś pójść nie tak...narazie wie tylko mój partner, z informowaniem rodziny czy przyjaciół jeszcze się wstrzymujemy. A wy już informowaliście rodzinkę albo planujecie podzielić się tą piękną informacją w święta?
24.11.2022 👶🏼💙
18.11.2024 - ⏸️ (27dc)
20.11.2024 - BETA 211 mIU/ml - 29dc
22.11.2024 - BETA 517 mIU/ml - 31dc
26.11.2024 - BETA 2394 mIU/ml, PROG 17,9 ng/ml - 35dc
5.12.2024 - CRL 3,6mm, ❤️ 125bpm
9.12.2024 - CRL 7,4mm, ❤️
2.01.2025 - CRL 38mm, ❤️ 177bpm
3.01.2025 - nifty - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
20.01.2025 - usg+pappa
-
Blondyna, udanego wieczoru we dwoje🥰 trochę zazdroszczę, zwłaszcza ze grają Tajemnice Dumbledora 😁
Myszka, ja z objawow mam bóle brzucha dosyć internsywne i od wczoraj jakieś dziwne rewolucje żołądkowe, nie wiem nawet co to jest. Wzdęcia tez ale to od owulacji ciągiem. Na wizycie już na pewno zobaczysz serduszko🥰 zawsze chciałam ciąże z zaskoczenia żeby nie planować i nie świrować tak jak mam w zwyczaju, jestem pewna ze zakochasz się w Fasolce w pare kinut jak zobaczysz na ekranie😁 co do informowania rodziny to moja mama tylko wie. Bo sama się kapnela jeszcze przed tym jk powiedziałam mojemu🥴 reszta dowie się później. Chociaż mąż dziwnie się wypytuje kiedy mówimy. Od wczoraj to już mnie o to pytał z 5 razy. Nie wiem ale może ma jakieś plany żeby powiedzieć?🤨 ja się chce wstrzymać. -
Też mam takie dziwne uczucie na żołądku, ni to ból, ni to mdłości, bardziej bym to porównała do lekkich nudności po zjedzeniu czegoś nie do końca świeżego
narazie wychodzimy z fazy szoku ale cieszymy się i pewnie będzie tak jak mówisz - po usg będziemy zakochani też sobie tłumaczę, że lepiej z zaskoczenia, tyle kobiet ma problemy, pary latami się starają a u nas zaskoczyło bez nerwów i frustracji. martwię się tylko czy nie zaszkodziłam dziecku, bo zanim dowiedziałam się o ciąży to były imprezki, drineczki, był też intensywny wysiłek bo dużo sportu uprawiamy, kwas foliowy też zaczęłam przyjmować dopiero po teście, i już się naczytałam, że trzeba jeść długo przed zajściem w ciąże aby zminimalizować ryzyko wad...
czy u Was ginekolog zezwala na obecność faceta podczas usg? chciałabym, żeby J. był ze mną, ale zapomniałam zapytać rejestratorkę czy można z informowaniem kogokolwiek się na pewno wstrzymujemy do wizyty u lekarza, jak nie dłużej, zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 15:09
24.11.2022 👶🏼💙
18.11.2024 - ⏸️ (27dc)
20.11.2024 - BETA 211 mIU/ml - 29dc
22.11.2024 - BETA 517 mIU/ml - 31dc
26.11.2024 - BETA 2394 mIU/ml, PROG 17,9 ng/ml - 35dc
5.12.2024 - CRL 3,6mm, ❤️ 125bpm
9.12.2024 - CRL 7,4mm, ❤️
2.01.2025 - CRL 38mm, ❤️ 177bpm
3.01.2025 - nifty - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
20.01.2025 - usg+pappa
-
U mnie za każdym razem jest mąż. Ostatnio pani doktor musiała mu palcem pokazywać gdzie dokładnie jest serduszko:P
myszka1991 lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Myszka, spokojnie przez te pierwsze dni po zapłodnieniu nie można zaszkodzić. Poza tym na początku zarodek odżywia się ciałkiem żółtym. Pewnie dowiedziałaś się niedługo po czasie spodziewanej miesiączki. Kwas foliowy jest ważny ale nie ma co teraz już czytać i się zastanawiac tylko być dobrej myśli ze będzie wszystko okej. Ogólnie ja to zawsze uważałam ze para która współżyje, nawet jeśli nie zamierza mieć narazie dziecka to kobieta i tak powinna przyjmowac kwas foliowy profilaktycznie własnej na wypadek sytuacji niespodziewanej. Może warto wspomnieć o tym lekarzowi, może zaleci zwiększyć dawkę? 🤔
myszka1991 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny... dawno mnie tu noe bylo... a tyle dobrego sie wydarzylo! Gratulacje dla Was wszystkich 😊😊
Moje dziecie wysysa ze mnie całą energię 😅 dobrze, ze prace mam zdalną... i serio podziwiam wszystkie kobietki, ktore muszą pracować poza domem- naprawdę szacun
Odnosnie innych objawow to ja rowniez od początku ciązy codziennie wieczorem mam bóle ala przedokresowe- skoro to normalne to ok... choc mam cichą nadzieję, ze niebawem przejdzie 😉
Glupia myslalam, ze w ciazy chociaz bole okresowe nie bedą mnie męczyc 😅
-
Ja z objawów to mam...humory. Mąż już się na mnie prawie obraził. No i te nieszczęsne plamienia, już równo tydzień jak się zaczęły i wcale nie słabną mimo duphastonu 3x dziennie. Ciekawe czy mi lekarka nie zabroni do samolotu przez to wsiąść, bo w sumie nie wiadomo skąd plamienia.
U mnie pierwszy wiedział mąż, wiadomo, a po serduszku powiedziałam też mamie, to powiedziała że już by chciała dzidziusia na ręce wziąć 🤗 -
Hania007 wrote:Blondyna, udanego wieczoru we dwoje🥰 trochę zazdroszczę, zwłaszcza ze grają Tajemnice Dumbledora 😁