Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Mersalla wrote:Ten kto nazwał mdłości w ciąży „porannymi” miał zajebiste poczucie humoru. Rano jest najlepiej Jutro już nie idę do pracy, nie ma opcji, że dam radę. Macie jakieś polecajki na mdłości? Gumy imbirowe nie dają rady, po coli jest jeszcze gorzej
Jestem na etapie testów herbatki imbirowej i bavarii imbir-limonka 0,0%. Pierwsze średnio, drugie dobrze, ale bąbelkowe napoje mają swoje wady.1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny kciuki za wizyty 🤞☺️
Julka99 lubi tę wiadomość
-
Ja się cieszę ze to będzie zima. U nas w szpitalu panuje piekło i nawet w marcu miałyśmy otwarte okna a było mega gorąco🥵 samo wyjście to nie problem. Pakuje malucha do nosidła i do samochodu. Ostatnio miałam otulacz.
Kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻❤️ -
U mnie jedyne ukojenie ( zazwyczaj) daje pozycja pólleżąca... ale mam swiadomosc tego, ze nie wszedzie mozna sie polozyc 😅
Mnie zazwyczaj mdlosci dopadaja kolo 15.. i trzymaja caly wieczor. Proboje tez cokolwiek jesc- to tez pomaga
Herbatek imbirowych juz tyle się opilam, ze czasami na samą mysl jest mi niedobrze 😅 -
A mnie wszystkie objawy minęły. Czuje się bardzo dobrze, wstałam z energia, posprzątałam cała kuchnie, przygotowałam obiad dla starego. Jestem zmartwiona ale staram się myśleć o czym innym bo i tak już jestem sponiewierana psychicznie😪. Także tak zle i tak nie dobrze.
-
Ja dziś obudziłam się już z bólem głowy i nie mam na nic siły. Na szczęście homeoffice to mogę trochę poleniuchować a najwyżej potem nadrobię...
-
Hania007 wrote:A mnie wszystkie objawy minęły. Czuje się bardzo dobrze, wstałam z energia, posprzątałam cała kuchnie, przygotowałam obiad dla starego. Jestem zmartwiona ale staram się myśleć o czym innym bo i tak już jestem sponiewierana psychicznie😪. Także tak zle i tak nie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2022, 09:02
-
Dziewczyny już niedługo nas to będzie czekać - warto przeczytać ten post a nie ślepo wierzyć dziewczynom z różnych grup itp...
https://www.instagram.com/p/CcuwBiBsRNU/?igshid=YmMyMTA2M2Y=Szatkownicadojajek, KAMA lubią tę wiadomość
-
Cześć, dziś powrót do pracy po wakacjach 😢 z rana poszłam zbadać tsh i przy okazji zrobiłam tez betę. Sama nie wiem po co, w końcu w środę mam wizytę, a przyrostu nie będę sprawdzać. U mnie z objawów na razie tylko ból piersi i mega drażliwość, byle głupota podnosi mi ciśnienie. Dokładnie tak samo miałam w poprzedniej ciąży.
-
Oliwia, w poprzedniej ciąży tez miałam co rusz, a w tej 2 razy. Spróbuj przysmażyć ja czosnkiem jak jest jeszcze świeża to może się nie rozwinie, ja ostatnio załatwiłam tak swoją.
Blondyna, nie ma łatwo ciagle coś musi martwić☹️ Ale staram się nie nakręcać, może faktycznie lepszy dzień dzisiaj. Co do Twojego linku to moze pociagne ta kwestie dalej. Robicie te testy płatne? Mój lekarz nie zaleca i w poprzedniej ciąży tez nie robiłam, tylko sama Pappe + usg, która z reszta sam wykonuje. Nie odradza oczywiście ale tez nie namawia. -
Hania007 wrote:Co do Twojego linku to moze pociagne ta kwestie dalej. Robicie te testy płatne? Mój lekarz nie zaleca i w poprzedniej ciąży tez nie robiłam, tylko sama Pappe + usg, która z reszta sam wykonuje. Nie odradza oczywiście ale tez nie namawia.
Sama znam z tego forum przypadek gdzie dziewczyna zdobiła Panoramę i wyszła wada letalna (PAPP-A z USG ok ale blisko granicy) i już szukała gdzie jechać ma aborcję ale coś ją podkusilo i zrobiła jeszcze raz wyszedł wynik dobry - zrobiła też amniopunkcję no i zdrowe dziecko...Hania007, Mersalla lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Tylko USG i PAPP-A. Wolne DNA płodu jeśli wyjdzie pośrednie ryzyko a jeśli wysokie to od razu amniopunkcja. Oczywiście nie neguję robienia testów ale nie można ich brać jako jedyne źródło czy dziecko jest zdrowe czy chore.
Sama znam z tego forum przypadek gdzie dziewczyna zdobiła Panoramę i wyszła wada letalna (PAPP-A z USG ok ale blisko granicy) i już szukała gdzie jechać ma aborcję ale coś ją podkusilo i zrobiła jeszcze raz wyszedł wynik dobry - zrobiła też amniopunkcję no i zdrowe dziecko... -
nick nieaktualny
-
Hania tak też od razu zrobilam. Napisalam tez do lekarza to odpisał, że plastry miejscowo albo heviran w tabletkach. Dziś też mam niższa temperaturę i nie wiem czy to wina opryszczki czy coś się dzieje. I tak jak piszesz.. cały czas coś martwi 😬👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙