☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie dlatego pytam bo ja też zaczęłam brać te tabletki i... Jak zasnęłam o 22 to wstałam o 10 🤣 fakt mdłości dużo mniejsze i nie zwracam ale.. w dni gdzie trzeba jechać do labo czy lekarza czy gdziekolwiek to odpada bo nie da rady wsiąść po tym za kółko przynajmniej od rana 🤣. Też biorę dwie na noc na razie drugi dzień i chce je pobrać bo coraz gorsze te mdłości i wymioty mam niestety.
Gratulacje dla wszystkich z udanych wizyt 🌺💪
Ja dziś poszłam końcowo na kontrolę przez te plamienia i tak jak myślałam drugie jajo to puste co miałam się z nami pożegnało więc bobas wypchnął wroga i teraz się rozpycha 🤣
meowne, Aniela855888, Wanda_89, Skryta19, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Też biorę xonvea i też dwie wieczorem. Jak miałam przerwę chwilę zanim kupiłam następne opakowanie to było mi gorzej i mdłości od razu większe a jak biorę to albo nie ma albo są takie, że mogę funkcjonować. Co do senności to nie powiązałam tego jakoś, ale chyba rzeczywiście coś w tym jest, bo jak zaczęłam znowu brać to zaczęłam być bardziej senna. Ale z czasem nie jest już tak źle u mnie.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i dobrych wyników badań❤️ -
Gratulacje! Bardzo dobra wiadomość! 😍Elewina wrote:Melduję się po prenatalnych. Wszystko jest ok 🎉🎉🎉 księżniczka ma 6,79 cm, a seruszko puka 162 ❤️
Jestem dziś mega szczęśliwa, ale z emocji wykończona.
P.S. odpocznę jeszcze chwilkę i wrócę do Was z odpowiedziami na pytania kadrowe 😜
Elewina lubi tę wiadomość
🧬Pai-1, MTHFR
08.23r 💔 19 tc, synek
24.03.24r ⏸ -
Dobrego dnia dla Was!
Ja już spuściłam krew na Nifty i czekam właśnie na usg prenatalne! Ależ się jaram🥰😍✨🤞🏽
Evelle28, rybka8, Aune, Nina_02, KoKos, MummyYummy, Merida Waleczna, Wanda_89, KarolinaAnastazja, Skryta19, aambrozjaa93, Paula9463, mar.1, Elewina lubią tę wiadomość
-
Elewina wrote:Melduję się po prenatalnych. Wszystko jest ok 🎉🎉🎉 księżniczka ma 6,79 cm, a seruszko puka 162 ❤️
Jestem dziś mega szczęśliwa, ale z emocji wykończona.
P.S. odpocznę jeszcze chwilkę i wrócę do Was z odpowiedziami na pytania kadrowe 😜
Ale super , 🥰 🥰
Jeju, wierzę, że byłaś wykończona - ja wczorajszą wizytę też odchorowałam 😊 Najpierw kimnęłam i nie mogłam się dobudzić, a później ledwo się ruszałam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 09:30
Elewina lubi tę wiadomość
-
I jak tam Bialeekk? ☺️
Bialeekk lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

-
Ja już jestem po prenatalnych❤️👶🏼 krew na nifty też spuściłam, więc do poniedziałku będę czekać jak na szpilkach🍀🤞🏽
Bobas rośnie jak na drożdżach i wszystko u niego w porządku! 🫶🏽
Płci jeszcze nie poznaliśmy, bo się zakrywał i uciekał😂 wstydniś po mamusi, ale płeć na pewno poznamy z nifty, więc czekam!!✨
Wklejam nasze słabe fotki😅 niestety lekarz te najlepsze zostawił sobie do karty🤦🏽♀️😄
https://zapodaj.net/plik-AkU4IZzwhv
meowne, Nina_02, Dariaa29, Merida Waleczna, Skryta19, Wanda_89, spineczka, KoKos, Aune, aambrozjaa93, Megipta, Mala_Kasija, Paula9463, MummyYummy, mar.1, Elewina lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dobrego dnia 🙂
Muszę Wam powiedzieć,że dziś bardzo zdenerwowałam się postawą klientki, przyszła do mnie chora, a jej syn przechodził właśnie rumień zakaźny, przyznała się na koniec wizyty . Wczoraj czytałam jak niebezpieczny jest ten wirus w ciąży a dziś takie kwiatki. Pracuję w masce i rękawiczkach, stale uczulam klientki by nie przychodziły chore i z objawami ale jakby grochem o ścianę. Teraz będę miała stres czy nie daj Boże coś się nie złapałam 😞 narazie nie zamierzam informować klientek o ciąży ale jakiś post muszę ponownie wystosować😾
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Ja już jestem po prenatalnych❤️👶🏼 krew na nifty też spuściłam, więc do poniedziałku będę czekać jak na szpilkach🍀🤞🏽
Bobas rośnie jak na drożdżach i wszystko u niego w porządku! 🫶🏽
Płci jeszcze nie poznaliśmy, bo się zakrywał i uciekał😂 wstydniś po mamusi, ale płeć na pewno poznamy z nifty, więc czekam!!✨
Wklejam nasze słabe fotki😅 niestety lekarz te najlepsze zostawił sobie do karty🤦🏽♀️😄
https://zapodaj.net/plik-AkU4IZzwhv
Białek czy ja widzę chłopca? 😄😅 -
KarolinaAnastazja wrote:Białek czy ja widzę chłopca? 😄😅
Haha 😂 to samo mi wszyscy mówią, ale ja tam nic nie widzę!🙈 -
Bialek coś pięknego!!! Kawał człowieczka już!❤️❤️
Bialeekk lubi tę wiadomość
PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Megipta następną wizytę mam 28.06❤️
Megipta lubi tę wiadomość
-
Ja też już po prenatalnych. Dzidzia ma ponad 7cm i to trochę za dużo, mam zrobić test obciążenia glukozą i niczym się nie martwić. Wszystkie pozostałe parametry ok i lekarz widzi chłopaka 😍 wyniku Nifty dalej nie ma, mimo, że krew oddana w ubiegły poniedziałek 🥲
https://zapodaj.net/plik-egSMg4KwWQ
Wanda_89, meowne, Dariaa29, Merida Waleczna, Rudylisek, Aune, Megipta, aambrozjaa93, Nina_02, KarolinaAnastazja, Paula9463, MummyYummy, mar.1, Elewina lubią tę wiadomość
starania od 10/2021
❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
II podejście IVF 03/2024: 🍀
13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopczyk!)
21.05 I prenatalne 🩵 7 cm 🐻
16.07 II prenatalne: 381 g zdrowego maluszka
16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera
27.11 Synek z nami!👶🏻3640 g

-
nick nieaktualnySisi1905 wrote:Hej dziewczyny, dobrego dnia 🙂
Muszę Wam powiedzieć,że dziś bardzo zdenerwowałam się postawą klientki, przyszła do mnie chora, a jej syn przechodził właśnie rumień zakaźny, przyznała się na koniec wizyty . Wczoraj czytałam jak niebezpieczny jest ten wirus w ciąży a dziś takie kwiatki. Pracuję w masce i rękawiczkach, stale uczulam klientki by nie przychodziły chore i z objawami ale jakby grochem o ścianę. Teraz będę miała stres czy nie daj Boże coś się nie złapałam 😞 narazie nie zamierzam informować klientek o ciąży ale jakiś post muszę ponownie wystosować😾
Ludzie są strasznie nieodpowiedzialni, aż mi się włos na głowie zjeżył 😡 współczuję takich stresów teraz
mimo wszystko trzeba być dobrej myśli że Ciebie nie dopadnie wirus!
Ale to ta klienta też ma stwierdzony rumień? -
Ona niestety nie wie co ma, ale możliwe bo dorośli właśnie nie mają wysypki tylko objawy grypopodobne. Pocieszam się że zaraża się głównie przed wystąpieniem objawów ale jak mnie coś zaniepokoi to zrobię sobie przeciwciała.Skryta19 wrote:Ludzie są strasznie nieodpowiedzialni, aż mi się włos na głowie zjeżył 😡 współczuję takich stresów teraz
mimo wszystko trzeba być dobrej myśli że Ciebie nie dopadnie wirus!
Ale to ta klienta też ma stwierdzony rumień?
Dziewczyny bardzo gratuluję udanych wizyt, piękne zdjęcia 😻
Rita 💋 lubi tę wiadomość
-
Super, że wszystko w parametrach w porządku, gratuluję Synka! 💙Rita 💋 wrote:Ja też już po prenatalnych. Dzidzia ma ponad 7cm i to trochę za dużo, mam zrobić test obciążenia glukozą i niczym się nie martwić. Wszystkie pozostałe parametry ok i lekarz widzi chłopaka 😍 wyniku Nifty dalej nie ma, mimo, że krew oddana w ubiegły poniedziałek 🥲
https://zapodaj.net/plik-egSMg4KwWQ
Ja też miałam pobieraną krew na nifty w ubiegły poniedziałek i nie mam dalej wyniku, widzę, że testują naszą cierpliwość 🙄
aambrozjaa93, Rita 💋 lubią tę wiadomość
-
O nie, ja liczyłam, że dostanę wyniki do końca tygodnia
Pewnie nie ma zasady, ale w takim razie nie będę się nastawiać na ten tydzień 🫣