☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula9463 wrote:Dobry wieczór, chociaż nadrabiam od 14stej 🤣🤣🤣 niby 15stron ale kurde
Megi muszę poczytać z tym wiesiolkiem, w sumie zrobię wszystko żeby sobie pomóc urodzić sn teraz, wcześniej mi wmawiano że szybko pójdzie i nie będzie komplikacji a jednak. I jeszcze sobie właśnie pomyślałam że może być problem z odczuwaniem skurczy przy wiesiolku, bo on mi całkowicie je redukował przy okresie 😅 jestem ciekawa tego
Kuku a może jak ściągną to będziecie mogli ?
Kokos ja właśnie też liczę na to, że szybciej się zacznie samo jak będę sprzątać itd 🤣🙈 śliczności ❤️
Skryta19 nie bój się na zapas🫂❤️
Fania 🫂❤️o matulu ale historia❤️ gratulacje
Daria nie martw się na zapas, pamiętaj tylko o tym żeby to sprawdzili od razu po porodzie
KarolinaAnastazja 🤣🤣🤣 ja miałam zgage i Mały miał włoski długie nawet, teraz też mam🤣
MummyYummy jeszcze nie wiem jak z blizna ale lekarz z prenatalnych mówił że to bez znaczenia jak ona teraz może wyglądać... Ja myślę że ma ale zapomniałam pytać mojego lekarza. Właśnie ja się zaczęłam od niedawna bać jak to będzie, jak pojdzie czy cc czy sn, ile w szpitalu I wgl 🙈 do tego Mały ma być duży bo już w 30+0 miał 2kg a gdzie dalej
Malinowa_Mamba to ze splaczceniem główki jest zwyczajnie nie możliwe! Przy przejściu przez kanał tak, przy wyciąganiu tak ale nie od leżenia na boku
Amra przy kp polecam wioskę kobiet na fb ❤️ każdej mamie. Ja przed ciąża 98 teraz 103 a na prenatalnych niby 105 gdzie prenatalne miałam 21.10 a wizytę 25.10 więc dziwne żeby była różnica 2kg na minus, muszę się zważyć jutro
Zagadka i jak dalej ? Jakieś częstsze wizyty ? Ktg ?
Atika waga dziecka na każdym sprzęcie może być inna. Nie przejmuj się swoją waga ❤️ czasem może być jak u mnie, na drugi dzień nie będziesz miała ani kg z ciąży 🤣❤️
Tyśka 🫂❤️ ja właśnie boję się o te bliznę, czy to tylko jak boli czy jak to wygląda 🙈
Sandrix myślę że lekarz ma rację z tymi lekami I Twoim samopoczuciem 🫂❤️
Sisi stres ? U mnei jak Mały tydzień już chory i nie chodzi do przedszkola to cukier spadł, a tak szalał sobie na czczo 🤦♀️
Mag_len już nie taka malutka ❤️ a brzusio jakby na dole 😅
Koku w następnym tygodniu łóżeczko raczej chociaż mąż może przyniesie w sobotę jak powiem żeby postało trochę
Elewina to można czasem brać a czasem nie ? (Insuline), ja jestem bez ale raczej dostanę, jutro się dowiem, cukier od 2tyg skakał na rano, w dzień git a jak skończył się stres to zaczął się normować więc nie wiem co i jak -
Tyska gratulacje 🥰
Ja miałam niestety komplikacje z łożyskiem po porodzie, nie chciało się odkleić i cały czas pracowało czyli pompowało krew, musieli mi zrobić ręcznie czyszczenie macicy ale z tego nic nie wiem bo anestezjolog usypia więc szycia też nie pamiętam bo wszystko odbyło się już podczas usypiania, niestety dla matki jest to stan zagrożenia życia i pamiętam że ordynator stał i patrzył na ręce ginekologa , który robił zabieg. Mam teraz przy porodzie od razu powiedzieć że byla taka sytuacja na wypadek powtórki. Dlatego też jestem kobietą,która nie może sobie pozwolić na poród domowy przy porodzie straciłam 800 ml krwi groziło mi przetoczenie ale na szczęście krew mi spadła ale nie najgorsze miała parametry więc odpuścili.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 05:11
-
Tyśka36 gratuluję ☺️ super, że mała jak na ten tydzień jest bez komplikacji i możecie być razem 🥰Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Tyśka36 wrote:Hej już jesteśmy malutka 2290 i 47 cm 10 punktów ,jest ze mną na sali wszystko z nią ok
Gratulacje!! 🥰 -
villemo_gbm wrote:Tyska gratulacje 🥰
Ja miałam niestety komplikacje z łożyskiem po porodzie, nie chciało się odkleić i cały czas pracowało czyli pompowało krew, musieli mi zrobić ręcznie czyszczenie macicy ale z tego nic nie wiem bo anestezjolog usypia więc szycia też nie pamiętam bo wszystko odbyło się już podczas usypiania, niestety dla matki jest to stan zagrożenia życia i pamiętam że ordynator stał i patrzył na ręce ginekologa , który robił zabieg. Mam teraz przy porodzie od razu powiedzieć że byla taka sytuacja na wypadek powtórki. Dlatego też jestem kobietą,która nie może sobie pozwolić na poród domowy przy porodzie straciłam 800 ml krwi groziło mi przetoczenie ale na szczęście krew mi spadła ale nie najgorsze miała parametry więc odpuścili. -
Tyska wielkie gratulacje dla Was, jesteście już razem 😍 dobrze, że z malutką wszystko dobrze 🙏
-
Dzień doberek Kobietki 💐
🌺Tyśka36 gratulacje, faktycznie kruszynka. Mi 2200g gin wyliczyl na 33tc 😘 Zdradzisz imię córeczki? ☺️
Ja dziś jadę na ktg i gbs do innego miasta bo tu nie mają sprzętu. Zapytam o te bóle z krzyża no i ciekawi mnie ile Gerard waży 😳😄
Miłego dnia 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 07:52
Amra, Aune, villemo_gbm, Zagadka919, spineczka, Mami_35, Dariaa29, Paula9463, mar.1 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
Sandrix, ja ostatnio przy żelazie nie miałam tych słynnych zaparć, czasem wręcz w drugą stronę, więc może nie będzie tak źle 😉 Szkoda, że ta szkoła rodzenia okazała się taka słaba, powinni zwracać kasę za kurs, jak tak mało się starają albo robić na NFZ ;p
Dobrze, że masz wsparcie lekarza i to na pewno dobra decyzja z lekami, będziesz się lepiej czuć ❤️
Mag_len- śliczny brzuszek i super figura! ❤️ U mnie chyba już z 14kg na plusie, ale po sylwetce też wszystko widzę na brzuchu i piersiach, chociaż startowałam z trochę większej wagi niestety 😉
Ambrozja niezła historia z tym wózkiem, ale dobrze, że ta gondola przyszła szybciej i mogliście zwrócić, na pewno nowy wózek dotrze na czas 😊
Koku u nas łóżeczko i przewijak złożone od około 2 tygodni, bo wtedy kończyliśmy urządzać pokój dla synka, ale nadal mam jeszcze jakieś torby i paczki porozkładane z zamówieniami z apteki, pierdołami itd. Materac na razie pod folią żeby nasz kot po nim nie chodził Dostawkę mamy w sypialni przy szafie, na razie wstępnie złożoną i jest teraz na płasko, a rozłożymy jak przyjdzie czas. Ja lubię mieć wszystko szybciej, żeby "odhaczyć" z listy rzeczy do zrobienia 😅 Więc marudziłam mężowi, że musi już być kupione łóżeczko, a kilka dni temu odezwała się koleżanka czy nie chcemy od niej łóżeczka, troszkę byśmy zaoszczędzili jakby mi nie było tak śpieszno, ale mamy nowe, które mi się podoba, więc nie ma co narzekać 😀
Megipta powodzenia na wizycie dzisiaj!✊🍀
Miałam w zeszłym tygodniu pobrany GBS i czekam na wynik, miałam też sprawdzony poziom żelaza i mieści się w normie, hemoglobina trochę wyżej, ale nadal bez szału 11.6. Miałam też minimalnie podwyższone RDW-CW, zobaczymy jak lekarz zinterpretuje, ale przed wizytą mam jeszcze jedno pobranie krwi, a do 7.11, czekam niecierpliwie na 🩺 żeby zobaczyć czy młody nadal tak szybko rośnie.Sandrix, Megipta, aambrozjaa93, mar.1 lubią tę wiadomość
👩34+🧔40 +🐈⬛
endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024
⏸️31.03.2024
04.04.2024 beta HCG 980
🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
🩺 7.05 crl 2.47
🩺 27.05
🏥 USG prenatalne 3.06
crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
Połówkowe 30.07 i 12.08
🩺 26.08 💙🐻 800 gram
🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
🩺23.09 szyjka 4.1cm
🩺 14.10 💙🐻2300 g
🩺 7.11 💙🐻 3400 g
🩺 18.11
-
Mandoriana wrote:A pamiętasz ile czasu zeszło jak jeszcze pracowało i pompowało krew nim zdecydowali recznie jae usunąć? Wiem że zdarza się że czasem kilka godzin trzeba poczekać. Ogólnie kangurowaniu i odpepnienie dopiero jak wyjdzie łożysko jest bardzo zalecane bo wtedy sie hormony uruchamiają żeby łożysko mogło odpaść chyba że jest wrośnięte w macicę ale czy u Ciebie było wrośnięte czy co było powodem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 08:37
-
@Skryta19, trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę, daj znać jak będziesz się czuła na siłach 🧡🧡🧡
Skryta19 lubi tę wiadomość
13.03 wyjęcie implantu anty
17.04 ⏸
17.04 beta 6,56
19.04 beta 42,87
26.04 beta 1585,24
29.04 🩺 widoczny pęcherzyk ciążowy
10.05 🩺USG, jest ❤️
22.05 2 cm bobasa
Sanco wynik prawidłowy, chłopiec
17.06 prenatalne
28.08 🩺 II prenatalne, ponad 500 g zdrowego synka
02.10 kolejna wizyta
16.10 & 22.10 III prenatalne
💊
Euthyrox N50
-
MummyYummy wrote:Tyśka, wielkie gratulacje ♥️ Cudownie, że z Malutką wszystko ok 🥰
A Ty jak się czujesz?
Jeśli pamiętasz, ile mm miała blizna na ostatnich pomiarach i kiedy to było, to przydałaby mi się ta informacja 😘 -
@Tyśka gratulacje. Dobrze że już po bezpiecznej stronie! Szybkiego powrotu do pełni sił i wyjścia do domu.
Ja jak zwykle wpadam znienacka Styczniówka z terminem cc na grudzień
Czy któraś z Was ma podobny termin porodu (31.12-5-01), a cc planowaną między 16 a 20 grudniem? Jak długo przed wyznaczonym terminem wyznaczają wam CC? Zastanawiam się czy (jeśli wszystko będzie ok) nie lepiej poczekać np. do „po świętach” aby kurczak jeszcze trochę mógł się wygrzać w brzuszku.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka wrote:@Tyśka gratulacje. Dobrze że już po bezpiecznej stronie! Szybkiego powrotu do pełni sił i wyjścia do domu.
Ja jak zwykle wpadam znienacka Styczniówka z terminem cc na grudzień
Czy któraś z Was ma podobny termin porodu (31.12-5-01), a cc planowaną między 16 a 20 grudniem? Jak długo przed wyznaczonym terminem wyznaczają wam CC? Zastanawiam się czy (jeśli wszystko będzie ok) nie lepiej poczekać np. do „po świętach” aby kurczak jeszcze trochę mógł się wygrzać w brzuszku.
Ja mam ostatnią wizytę w 39 tc i wiem, że lekarz planuje przyjąć mnie do szpitala około 40 tc i wtedy podejmować decyzję. Chyba że coś zacznie dziać się wcześniej albo na wizycie będzie coś niepokojącego, to od razu szpital.
Myślę, że dużo zależy też od powodów cięcia 🙂Holibka lubi tę wiadomość
-
Tyśka36 wrote:Mi w szpitalu powiedzieli że w tym tyg nie da się zmierzyć blizny że tak do 30 tyg a potem jest macica rozciągnięta i nie da się sprawdzić temu jak boli to wola nie ryzykować przynajmniej u mnie w szpitalu tak do tego podchodzą
Dziękuję za odpowiedź 😘
Jak się czujesz i jak minęła Wam nocka? -
Tyśka, gratulacje!!! Super, że z malutką wszystko okej. Mamy pierwszą forumową dziewczynkę także już parka na świecie ❤️ jak pierwsze chwile z maluszkiem? Udaje wam się karmić piersią? Jak ty się czujesz Kochana?♀️27 ♂️ 39
💒razem 7 lat, 4 po Ślubie
❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
II podejście IVF 03/2024: 🍀
13.03 ET 4.1.1 + EmbryoGlue (transfer zarodka świeżego), 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
10 dpt 23.03.2024 ⏸️ beta 246 🫣12 dpt beta 715 🥰 14 dpt beta 1781 😊 22 dpt beta 19903 😍 23 dpt 05.04.2024 mamy ❤️! (6t1d)
13.05 5 cm 🐧 + NIFTY (niskie ryzyka, chłopiec!)
21.05 I prenatalne 🩵 7 cm Synka 👶🏻
16.07 II prenatalne: 381 g, zdrowy maluszek
16.09 III prenatalne: 1440 g pięknego kawalera
08.11 2988 g 🐻
18.11 🩺
-
Hello,
ponawiam pytanie odnośnie napierania na szyjkę. Czy jak wasze napierały to skracała się?
Główką wciska się w szyjkę i czuję bolesne kłucia.
Puszczacie swoim maluszkom muzykę klasyczną?
Mój M ostatnio wpadł na pomysł, że będzie mu puszczać kard rockowe kawałki i metal. 🫣
Nie wiem jak mu to wybić z głowy.
Stwierdził, że on takiej słuchał i nie chce robić ze swojego dziecka laluni co słucha muzyki klasycznej. 🤐
To nasze pierwsze zgrzyty co do wychowania. 🤭
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Atika wrote:Hello,
ponawiam pytanie odnośnie napierania na szyjkę. Czy jak wasze napierały to skracała się?
Mój M ostatnio wpadł na pomysł, że będzie mu puszczać kard rockowe kawałki i metal. 🫣
Stwierdził, że on takiej słuchał i nie chce robić ze swojego dziecka laluni co słucha muzyki klasycznej. 🤐
O mamo 😅 Mój mąż za to śpiewa non stop disco polo, więc się zastanawiam czy jest sens kupować karuzelę z kołysankami skoro mam niespełnionego piosenkarza w domu. I chyba bym się chętnie wymieniła na rodzaj muzyki 😅
Pokazałam też mu wczoraj nasze forum i pierwszą stronę i mówi "ile dziewczynek!". A pamiętacie jak na początku byli sami chłopcy?villemo_gbm lubi tę wiadomość
-
Atika wrote:Hello,
Co do muzyki to osobiście nie zgadzam się na żadną agresywna muzyka dla dzidziusia ma być tylko ładna, wysoko wibracyjna, harmonijna i nie chodzi o to że dziecko będzie lalusiem tylko o rozwój jego połączeń neuronowych. Były eksperymenty na temat wpływu określonych częstotliwości na komórki organizmu czy na wodę która była potem zamrażana i różnice były kolosalne.
Na szczęście mój partner to rozumie i sam chętnie puszcza spokojna ładna muzykę, ambient, chillout, medytacyjna, klasyczna. Jak ma ochotę na ostre kawałki to zakłada słuchawki.
Rozmawia tez dużo do brzucha, daje całusy, czytamy co wieczór maluszkowi na dobranoc bajki których całą kolekcję zakupiliśmy, tak jakby już był po drugiej stronie brzucha 😊Atika lubi tę wiadomość