X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Jakbys była zainteresowana to zamiast sztucznego żelaza bardzo dobrze je podwyższa wątróbka, zakwas z buraków dobrej jakości i sok z pokrzywy☺️
    Dzięki! Wątróbki nie znoszę,ale pije codziennie zakwas z buraka i co kilka dni koktajl z natki pietruszki. Zobaczymy jak dzisiejsza morfologia,moze będzie poprawa🙂

Mandoriana, Aune lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Mag_len, gratuluję udanej wizyty 🥰

Trzymam mocne kciuki za wszystkie z Was, które też dziś podejrzą dzidziusie ✊♥️

Ja zaliczyłam majówkowy reset - podczytywałam, ale nie zawsze odpisywałam 😉

Jeśli chodzi o porody, to ja jestem po jednym SN i po jednej próbie SN, która zakończyła się nagłym CC. Po obu porodach czułam się dobrze, wiadomo, że po SN szybciej byłam na chodzie, ale myślę, że to bardziej kwestia szpitala, bo u nas pionizowali dopiero po dobie 🙄 Teraz nie wiem, ja co się zdecyduję, mam mieszane uczucia i na pewno będę to w późniejszym czasie konsultować z ginekologiem. Jeśli będą warunki do SN, to pewnie spróbuję, jeśli będą wskazania do CC, to nie będę się kłócić. Nie mam najlepszych wspomnień z drugiej próby SN, ale tutaj głównie chodziło o personel. Przy pierwszym porodzie naturalnym przerobiłam trzy zmiany, bo rozwarcie bardzo słabo postępowało, ale wszystkie położne były świetne. W dodatku rodziłam bez znieczulenia, jedynym "zamiennikiem" były kroplówka z paracetamolem i gaz rozweselający (polecam z całego serca, nie zmniejszy bólu, ale głowa może odpocząć) ☺️

Jeśli chodzi o kwestie USG - nie zgodzę się z tym, że jest to badanie szkodliwe. Wiele kobiet w zagrożonej ciąży musi mieć je wykonywane bardzo często i te dzieci też rodzą się zdrowe. Nie zapominajmy, że dla wielu z nas to jest też sposób na zyskanie w tym czasie tak ważnego spokoju psychicznego. Poza tym to badanie, które umożliwia nie tylko wykrycie wad genetycznych, ale też na przykład niewydolności łożyska czy takich problemów, z którymi można walczyć jeszcze na etapie ciąży.

W kwestii adaptera do pasów dodam tylko, że na fotelik.info znajdziecie rzetelne informacje i jest jeden uzasadniony przypadek, kiedy adapter się sprawdzi - wtedy, kiedy pas biodrowy w samochodzie idzie po brzuchu i powyżej kolca biodrowego, to wtedy jest to zalecane. Nie wiem, czy u mnie to kwestia budowy ciała, ale w żadnym samochodzie nie jestem w stanie w 100% zapiąć pasów tak, żeby przebiegał prawidłowo. W każdej ciąży jeździłam inny samochód i kto nie wsiądzie, ten może zapiąć pasy prawidłowo, a Mąż reguluje je w różnoraki sposób na mnie i nic z tego 😅 Oczywiście warto też zgłębić temat, jaki dokładnie adapter wybrać, bo nie każdy dostępny na rynku będzie bezpieczny.

Co do NIFTY - my mieliśmy duże wątpliwości, ja byłam skłonna, Mąż to typ, który jak widzi, to wierzy, a że to są stosunkowo nowe badania, to jest sceptyczny. Też go po części rozumiem, ale ustaliliśmy, że w pierwszej kolejności robimy USG prenatalne i Pappa, a dalej zobaczymy.

Nie wiem, która z Was polecała stronkę do sprawdzenia certyfikatów, ale dziękuję ♥️ O mały włos nie zrobiłabym badań u lekarza który ich nie ma, a to tylko dlatego, że dwóch specjalistów ma takie same nazwiska i przyjmują w jednej klinice... Nie pomyślałam, że przy rejestracji liczy się też imię lekarza 🤭 Dzięki jeszcze raz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 11:47

Merida Waleczna, meowne, hakorośl, Elewina, Aune, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Dzięki! Wątróbki nie znoszę,ale pije codziennie zakwas z buraka i co kilka dni koktajl z natki pietruszki. Zobaczymy jak dzisiejsza morfologia,moze będzie poprawa🙂

Ja jednak rekomendowałabym uważać z wątróbką z uwagi na dużą zawartość witaminy A. Raczej nie jest zalecana w ciąży.

hakorośl, Merida Waleczna, Aune, KarolinaAnastazja, mar.1 lubią tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Dziuba1339 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeśli chodzi o kwestie USG - nie zgodzę się z tym, że jest to badanie szkodliwe. Wiele kobiet w zagrożonej ciąży musi mieć je wykonywane bardzo często i te dzieci też rodzą się zdrowe. Nie zapominajmy, że dla wielu z nas to jest też sposób na zyskanie w tym czasie tak ważnego spokoju psychicznego. Poza tym to badanie, które umożliwia nie tylko wykrycie wad genetycznych, ale też na przykład niewydolności łożyska czy takich problemów, z którymi można walczyć jeszcze na etapie ciąży.

Popieram to co napisałaś ‼️‼️
    I mam nadzieje, ze w dzisiejszych czasach jest coraz mniej osób, które boją się USG i wierzą w jego szkodliwości. Jak nie mamy dostępu do jakieś zaawansowajej medycyny to narzekamy, więc jak mamy możliwość korzystać z tego co daje nam nauka to wykorzystujmy to 😀
    Moja pierwsza ciąża była bardzo skomplikowana, USG początkowo co 2tygodnie a pod koniec ciąży nawet co 2dni na oddziale patologii ciąży i dzięki temu ja bylam spokojniejsza o dzidziusia a lekarze mogli zareagować na czas gdy sprawy się drastycznie skomplikowały.

meowne, hakorośl, Merida Waleczna, MummyYummy, Aune, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

2019 - starania czas start 🥰
    Wiek 26lat👦👩
    03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
    05.2022 - beta 7dpt. 0
    06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
    07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
    03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
    04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
    preg.png
  • Likela Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie umówiłam się jeszcze na jutro, bo te moje bóle brzucha tak mi dają w kość, że czasami ciężko jest wytrzymać. W nocy prawie nie spałam, bo miałam takie napady bólu. Teraz też przed chwilą skończył mi się kolejny atak, który trwał pół godziny i stwierdziłam że nie czekam półtora tygodnia na wizytę, zwłaszcza jak od dzisiaj już jestem w pracy. Wolę to sprawdzić, a przy okazji powiem o tym plamieniu.

hakorośl, Aune lubią tę wiadomość

27 👫 31

18.04.24 ⏸️
    19.04 Beta HCG 158, progesteron 20
    23. 04 Beta 930
    16.05 CRL 1,5
    06.06 4 cm fasolki

19.06 🩺 prenatalne
    20.06 🩺 lekarz prowadzący

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 maja, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki morfologii,w tydzień ,samą dietą udało się podnieść hemoglobinę z 10.6 do 11.2🙂 także czekam co lekarz powie.

Co do USG to ja korzystałam w tej ciąży bardzo dużo na początku, ale dzięki temu byłam spokojniejsza. Już samo to,że można szybko wychwycić ciążę pozamaciczna skłania do korzystania od samego początku,kontrola przepływów,wydolności łożyska czy samego rozwoju dziecka jest bardzo ważna.

Elewina, Merida Waleczna, hakorośl, meowne, MummyYummy, Aune, KarolinaAnastazja, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meowne wrote:
    Ja jednak rekomendowałabym uważać z wątróbką z uwagi na dużą zawartość witaminy A. Raczej nie jest zalecana w ciąży.
    Jak najbardziej jest zalecana w ciąży 150-180 gram na jeden raz dwa razy w tygodniu a za to preparaty żelaza mają bardzo niska przyswajalność i są szkodliwe dla jelit, powodują silne zatwardzenia także gra nie warta świeczki. Ja jem wątrobke raz w tygodniu a chce dołączyć jeszcze sok z pokrzywy dużo, żelaza, kwasu foliowego i innych witamin i minerałów😍

preg.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a zdarza Wam się rozmazany obraz? Rozpływające się literki? Dziś mnie trzyma takie coś od 2 godzin i nie wiem czy się martwić

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Mag_len, gratuluję udanej wizyty 🥰

Trzymam mocne kciuki za wszystkie z Was, które też dziś podejrzą dzidziusie ✊♥️

Ja zaliczyłam majówkowy reset - podczytywałam, ale nie zawsze odpisywałam 😉

Jeśli chodzi o porody, to ja jestem po jednym SN i po jednej próbie SN, która zakończyła się nagłym CC. Po obu porodach czułam się dobrze, wiadomo, że po SN szybciej byłam na chodzie, ale myślę, że to bardziej kwestia szpitala, bo u nas pionizowali dopiero po dobie 🙄 Teraz nie wiem, ja co się zdecyduję, mam mieszane uczucia i na pewno będę to w późniejszym czasie konsultować z ginekologiem. Jeśli będą warunki do SN, to pewnie spróbuję, jeśli będą wskazania do CC, to nie będę się kłócić. Nie mam najlepszych wspomnień z drugiej próby SN, ale tutaj głównie chodziło o personel. Przy pierwszym porodzie naturalnym przerobiłam trzy zmiany, bo rozwarcie bardzo słabo postępowało, ale wszystkie położne były świetne. W dodatku rodziłam bez znieczulenia, jedynym "zamiennikiem" były kroplówka z paracetamolem i gaz rozweselający (polecam z całego serca, nie zmniejszy bólu, ale głowa może odpocząć) ☺️

W kwestii adaptera do pasów dodam tylko, że na fotelik.info znajdziecie rzetelne informacje i jest jeden uzasadniony przypadek, kiedy adapter się sprawdzi - wtedy, kiedy pas biodrowy w samochodzie idzie po brzuchu i powyżej kolca biodrowego, to wtedy jest to zalecane. Nie wiem, czy u mnie to kwestia budowy ciała, ale w żadnym samochodzie nie jestem w stanie w 100% zapiąć pasów tak, żeby przebiegał prawidłowo. W każdej ciąży jeździłam inny samochód i kto nie wsiądzie, ten może zapiąć pasy prawidłowo, a Mąż reguluje je w różnoraki sposób na mnie i nic z tego 😅 Oczywiście warto też zgłębić temat, jaki dokładnie adapter wybrać, bo nie każdy dostępny na rynku będzie bezpieczny.

Co do NIFTY - my mieliśmy duże wątpliwości, ja byłam skłonna, Mąż to typ, który jak widzi, to wierzy, a że to są stosunkowo nowe badania, to jest sceptyczny. Też go po części rozumiem, ale ustaliliśmy, że w pierwszej kolejności robimy USG prenatalne i Pappa, a dalej zobaczymy.

Nie wiem, która z Was polecała stronkę do sprawdzenia certyfikatów, ale dziękuję ♥️ O mały włos nie zrobiłabym badań u lekarza który ich nie ma, a to tylko dlatego, że dwóch specjalistów ma takie same nazwiska i przyjmują w jednej klinice... Nie pomyślałam, że przy rejestracji liczy się też imię lekarza 🤭 Dzięki jeszcze raz!

Prośba podasz jaka to strona do sprawdzania tych certyfikatów bo cofam się wstecz w komentarzach i nie mogę znaleźć a duuuużo ostatnio tu nowych wpisów. 😉💐

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 6 maja, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:
    Kochane a zdarza Wam się rozmazany obraz? Rozpływające się literki? Dziś mnie trzyma takie coś od 2 godzin i nie wiem czy się martwić
    A masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Poziomu cukru jeśli masz glukometr? Ewentualnie czy nie piłaś ostatnio zbyt mało?

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Kasiaanna Znajoma

Wysłany: 6 maja, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem już po wizycie. Termin przesunął się na 12.12. ogólnie to z tych nerwow mało co pamiętam z wizyty ale najważniejsze że wszystko dobrze 😍 serduszko 176 ud. A dziewczyny gdzie na USG jest napisane ile cm ma fasolka? 😎

meowne, Rudylisek, Wanda_89, Megipta, Mag_len, Elewina, Aune, MummyYummy, Likela, aambrozjaa93, Mandoriana, Merida Waleczna, KarolinaAnastazja, hakorośl, Paula9463, mar.1 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 maja, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kam.ila wrote:
    Prośba podasz jaka to strona do sprawdzania tych certyfikatów bo cofam się wstecz w komentarzach i nie mogę znaleźć a duuuużo ostatnio tu nowych wpisów. 😉💐

Jasne:

https://fetalmedicine.org/
    https://9miesiecy.online/lekarze-z-certyfikatem-fmf/

Proszę bardzo 🙂

Kam.ila lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rudylisek Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaanna wrote:
    Hej jestem już po wizycie. Termin przesunął się na 12.12. ogólnie to z tych nerwow mało co pamiętam z wizyty ale najważniejsze że wszystko dobrze 😍 serduszko 176 ud. A dziewczyny gdzie na USG jest napisane ile cm ma fasolka? 😎

Zazwyczaj podczas mierzenia wyniki pomiarów pokazują się w którymś z rogów (np. prawy dolny róg , lewy dolny róg) w zależności od zużytego aparatu. Pokaż zdjęcie to odszyfrujemy 😛

Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔

30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
    02.04 beta 3504, prog 35,5
    04.04 beta 6922, prog 34,3
    08.04 beta 22092
    09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
    23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
    07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
    17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
    20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
    21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼

💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane

Rośnij kruszynko 🍀

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 6 maja, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaanna wrote:
    Wymiar CRL

preg.png
  • Aune Autorytet

Wysłany: 6 maja, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likela wrote:
    Ja właśnie umówiłam się jeszcze na jutro, bo te moje bóle brzucha tak mi dają w kość, że czasami ciężko jest wytrzymać. W nocy prawie nie spałam, bo miałam takie napady bólu. Teraz też przed chwilą skończył mi się kolejny atak, który trwał pół godziny i stwierdziłam że nie czekam półtora tygodnia na wizytę, zwłaszcza jak od dzisiaj już jestem w pracy. Wolę to sprawdzić, a przy okazji powiem o tym plamieniu.

Też mi się zdarzyły plamienia w 5 tygodniu i 7 tygodniu, przyczyna nieznana, byłam na USG i wszystko ok. Miałam też jedna taką noc z mocnymi bólami brzucha, ale może to od powiększającej się macicy 🤔 Dobrze, że jutro wizyta, będziesz spokojniejsza 🙂

Co do wątróbki w ciąży to też czytałam, że nie jest wskazana przez wysoką zawartość witaminy A, która w zbyt dużych ilościach może być toksyczna dla ciszy, zalecane spożycie wątróbki chyba maks 50g tygodniowo.

Likela, meowne lubią tę wiadomość

👩34+🧔40 +🐈‍⬛
    endometrioza (2015 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów)
    antyk. hormonalna(evra) 2014-01.2024

⏸️31.03.2024
    04.04.2024 beta HCG 980

🩺16.04.24 - crl 0.43 mm, jest serduszko
    🩺 7.05 crl 2.47
    🩺 27.05
    🏥 USG prenatalne 3.06
    crl 7.04 cm NT 1.9 mm/ Pappa ryzyka niskie ❤️
    🩺24.06 synek 💙 2.07 230g
    Połówkowe 30.07 i 12.08
    🩺 26.08 💙🐻 800 gram
    🩺 echo serca 16.09 - prawidłowe, 134/min, 💙🐻1471 g
    🩺23.09 szyjka 4.1cm
    🩺 14.10 💙🐻2300 g
    🩺 7.11 💙🐻 3400 g
    🩺 18.11

preg.png
  • Kasiaanna Znajoma

Wysłany: 6 maja, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie potrafię wstawić tutaj zdjęcia 😏 ale crl wynosi 1,95 cm więc to pewnie to 🤗 dziękuję 😘

Elewina, Merida Waleczna, Aune, KarolinaAnastazja, Paula9463 lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 6 maja, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jestem po wizycie. Dzidzia ma się dobrze, urosła od ostatniego USG 😻 Dzisiaj na wizycie był ze mną Mąż, więc wyjątkowo przed samą wizytą nie czułam stresu, albo ból głowy był silniejszy. Nie pisałam od razu po wizycie, bo była akcja wymiotów, jestem już w domu i lecę spać 😴 dziękuję za wszystkie kciuki jesteście przecudowne ❤️

Kasiaanna, Nina_02, MummyYummy, Likela, meowne, aambrozjaa93, Elewina, Dariaa29, Amra, Merida Waleczna, Aune, KarolinaAnastazja, hakorośl, Paula9463, mar.1 lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

przepraszam, że nie odzywałam się tyle czasu, ale w trakcie majówki 2 razy dorwała mnie migrena, dopiero dziś ledwo doszłam do siebie, ale głowa nadal boli :(

Dziękuję za linki do sprawdzenia lekarza, moja lekarz prowadząca ma uprawnienia i zdecydowałam się na zrobienie tego u niej, chociaż słyszałam dużo opinii że warto to zrobić u kogoś innego, ale w sumie nie widzę sensu.

Byliśmy dziś na wizycie, mały człowiek ma już 2,93cm :) wszystko wygląda bardzo dobrze, a wyniki badań mam bardzo dobre ;)
    Z usg wychodzi nam dziś 9+6 czyli zmiana terminu porodu na 3 grudnia <3
    Następna wizyta 20 maja, prenatalne + pappa 27 maja :)
    Czytam jeszcze o badaniach genetycznych my na pewno zrobimy, wacham się pomiędzy nifty a sanco

Megipta, MummyYummy, meowne, aambrozjaa93, Dariaa29, Amra, Merida Waleczna, Aune, Mala_Kasija, KarolinaAnastazja, Paula9463, mar.1 lubią tę wiadomość

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
  • businesscare Autorytet

Wysłany: 6 maja, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt❤️❤️❤️
    Ja jak zjadłam to mi te rozpływanie się obrazu znikły. Ciśnienie miałam ok, więc może cukier... Choć z krwi miałam pięknie 80. No nic, będę się obserwować i może zaopatrze się w glukometr.

Aune, hakorośl lubią tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 6 maja, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt❤️❤️❤️
    Ja jak zjadłam to mi te rozpływanie się obrazu znikły. Ciśnienie miałam ok, więc może cukier... Choć z krwi miałam pięknie 80. No nic, będę się obserwować i może zaopatrze się w glukometr.

Czytałam dziś jakiś artykuł u mamyginekolog, w którym było napisane że zaburzenia widzenia mogą pojawić się w ciąży, jeśli masz wadę wzroku to ona też może się zmienić w trakcie ciąży. Ja też odczuwam takie rozpływanie obrazu, przeniosłam się dziś z aplikacji w telefonie, na komputer bo nic nie widzę xD

👩33l ❤️🧑34l
    Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Czekamy na Ciebie Synku 🥰

preg.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ