X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję na własnej działalności w Holandii mam firmę 1os sprzątająca i ogólnie zapalnowany już dawno 4tygodniowy urlop w Polsce z partnerem pod koniec lipca także albo do tego urlopu tylko będę pracować albo jak wrócę w sierpniu to jeszcze kilka tygodni i koniec zależy jak się będę czuła mam nadzieję że długo będę pełna energii narażie jest ok nawet nie przerwałam treningów ( jestem pasjonatka tańca z ogniem, w wolnych chwilach zajmuje się kuglarstwem, występami artystycznymi i z tym też przez to lato nie chce stopowac) a na początku sierpnia jedziemy na tydzień w góry zrobić kilka nie bardzo wymagających tras także planów i zamiarów dużo ale z zachowaniem czujności na samopoczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 12:38

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w holenderskiej przychodni zrobić progesteron, beta HcG i ogólny wymaz krwi na witaminy i minerały i powiedział mi tam lekarz że oni takich badań nie robią w Holandii jeśli nie widzą potrzeby skoro dbam o siebie i dobrze się czuje. Mam iść do centrum położnictwa i tam wybrać już położna ona mnie pokieruje do rozwiązania ale żebym się ni nastawiała na dużą ilość badań póki nie będzie coś nie tak z moim samopoczuciem🤔 i za co człowiek tyle płaci za to ubezpieczenie prywatne🙈

Paula9463 lubi tę wiadomość

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam wcześniej ,że na L4 przeszłam od razu z racji szkodliwych warunków w pracy,np. RTG. I tak mam wyrzuty sumienia,że byłam przy zabiegach z RTG prawdopodobnie będąc już w ciąży, na szczęście tak się złożyło,że tydzień przed pozytywnym testem najmłodszy złapał bostonke i byłam z nim w domu. Choć to też był stres czy nie złapie od niego🙈

• Mandoriana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mi zbadali to mocz i wyszło że mam infekcje pęcherza ale też nic nie dal lekarz powiedział że mam dużo pić wody i soku z żurawiny żadnych leków mi nie wolno a wiem że. W Polsce dają antybiotyk dedykowany dla ciężarnych..to tak w ramach ciekawostki pisze

Paula9463 lubi tę wiadomość

age.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dopiero jutro mam USG u innego lekarza (jednorazowo) i już odliczam.
    Odliczam też do mojego Nifty, które wykupilam szybko 30.04 w promocji, a promocja nadal jest 🙈

Ciekawa jestem czy przesunie mi się termin porodu - z pierwszego usg wychodzi 19/20.12.
    Przesuwa Wam się data z każdym usg czy zawsze macie tę samą?🤔

Cieszę się, że u Was wszystko dobrze <3

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dzień doberek Kobietki 💐
    Kciuki za wizyty 🤞
    KarolinaAnastazja u mnie jutro ten stres i te same obawy, że serduszko przestało bić, też 3 tyg nie widziałam bobo 🥹
    Co do brzucha mam wrażenie, że wyskoczył mi tylko z początku ale to reakcja na duphaston I luteinę. Teraz macam ale nie czuje uwypuklenia macicy ani nic 🙄 mam nadzieję, że to się zmieni, za to 1,5kg na plusie - zapewne piersi sporo się przyczyniły.

Ja już po wizycie, bobas ma 4cm zasłaniał się rączkami. No cudo 🥰😍
    Za tydzień prenatalne 13maja
    U mnie waga bez zmian

Trzymam kciuki za wizytację Twoją 😊🤞🍀

Likela, Mag_len, rybka8, Megipta, Amra, meowne, aambrozjaa93, Merida Waleczna, MummyYummy, Bialeekk, Dariaa29, hakorośl, businesscare, Elewina, Nina_02, Malina1111, Paula9463, Aune, AniaŁ123, KoKos, Mala_Kasija, mar.1 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U mnie waga bez zmian

Cudowne wieści 🥰

KarolinaAnastazja, Aune lubią tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dopiero jutro mam USG u innego lekarza (jednorazowo) i już odliczam.
    Odliczam też do mojego Nifty, które wykupilam szybko 30.04 w promocji, a promocja nadal jest 🙈

Ciekawa jestem czy przesunie mi się termin porodu - z pierwszego usg wychodzi 19/20.12.

Ja szczerze mówiąc nie zwracam uwagi na przesuwające się terminy bo im bobas będzie większy tym te terminy będą bardziej się zmieniać a to już potem nie jest miarodajne. Ja mam woisdne w książeczkę dwa,jeden z om i drugi z pierwszego USG na którym widać zarodek z serduszkiem. Różnica jednego dnia w terminie. Z tego co pamiętam to chyba do 12 tygodnia jest to jeszcze w miarę obiektywne a potem już nie.

rybka8 lubi tę wiadomość

• meowne Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:

Ja tak samo, wykupiłam w emocjach to nifty, a promocja trwa.. Brzydko z ich strony, że nawet przerwy nie zrobili, ale trochę się spodziewałam :D

Ale macie już duże bobaski 😍 Bardzo się cieszę, że wszystko idzie tak dobrze u Was! Ja będę mieć usg dopiero jakoś pod koniec maja, ale korci mnie podejrzeć wcześniej, gdy widzę, że u Was już takie duże dzieciaczki ☺️

rybka8 lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U mnie waga bez zmian

Cudownie ♥️! A jak się czujesz? 4 cm to naprawdę już coś 🥹

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    25.11.2024 💚

🦋

22.04.25r Beta: 859mlU (29dc)
    24.04.25r Beta: 1764,00mlU (31dc)
    30.04.25r 2 pęcherzyki z ciałkami żółtymi 🥹
    12.05.25r pozostał jeden zarodek 0,66cm 6tc+6d 💔❤️
    21.05.25r 8tc+1d 1,8cm ❤️
  • Amra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do L4 to ja pracuje w szkole, więc moim planem jest pracować do 21.06 i razem z końcem roku najpierw pójść na urlop a później już na zwolnienie, ale na ten moment czuję się kiepsko, więc nie wiem co będzie. Być może będę musiała iść wcześniej 🤷🏻‍♀️

Gratuluję wszystkich udanych wizyt ♥️

Ja mam wizytę w piątek i już przebieram na nią nogami 😂

Aune, mar.1 lubią tę wiadomość

age.png
  • Wanda_89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć w pracy.
    Z jednej strony chciałabym już powiedzieć ze wzgledu na to, że czuje sie kiepsko przez co współpracownicy moga sie domyśleć bo kto ma ciągle mdłości i wymiotuje, pozatym mam dużo badań wiec często muszę odpracowywać godziny i kręcić.
    Z drugiej strony boje się ze coś pójdzie nie tak, i chciałabym powiedziec dopiero po badaniach prenatalnych.
    W sumie dziś juz 9t5d wiec pewnie do prenatalnych coraz bliżej.
    Zobaczymy co jutro na wizycie powie ginekolog.

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Cudownie ♥️! A jak się czujesz? 4 cm to naprawdę już coś 🥹

Ja kochana jakbym w ciąży nie była. Jakby ktoś mi powiedział, że tak będzie u mnie ciąża przebiegać to bym nie wierzyła.

Nie mam ani dolegliwości ani mdłości. Wiadomo, że jak coś się nadzwigam to boli mnie brzuch ale tak to nic mi nie doskwiera 🍀

Jestem wdzięczny człowiek za tą ciążę
    A ten bobas jest bardzo łaskawy 🥹

Megipta, meowne, Aune, Mala_Kasija, mar.1 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi jaki kolor macie śluzu?😕 dzisiaj zauważyłam u siebie żółty śluz, ale nie mam żadnego pieczenia czy swędzenia. Już oczywiście mam wkrętkę, że coś może być nie tak i siedzę zestresowana😅

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja kochana jakbym w ciąży nie była. Jakby ktoś mi powiedział, że tak będzie u mnie ciąża przebiegać to bym nie wierzyła.

Nie mam ani dolegliwości ani mdłości. Wiadomo, że jak coś się nadzwigam to boli mnie brzuch ale tak to nic mi nie doskwiera 🍀

Jestem wdzięczny człowiek za tą ciążę
    A ten bobas jest bardzo łaskawy 🥹

Ja tak miałam w pierwszej ciąży za to synek okazał się od razu znacznie mniej łaskawy jak już się urodził 😅 za to teraz już rozumiem co to znaczą wszelkie dolegliwości ciążowe i prawdę mówiąc mam cichą nadzieję, że teraz będzie na odwrót i dzidzia daje w kość, ale jak już się urodzi to trochę odpuści i nie będzie tak źle jak ze starszym bratem🫣😂

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Jedyne co mi zbadali to mocz i wyszło że mam infekcje pęcherza ale też nic nie dal lekarz powiedział że mam dużo pić wody i soku z żurawiny żadnych leków mi nie wolno a wiem że. W Polsce dają antybiotyk dedykowany dla ciężarnych..to tak w ramach ciekawostki pisze
    W drugiej ciąży mając bardzo złe wyniki moczu dostałam faktycznie antybiotyk, ale byłam tez w trzecim trymestrze. Natomiast w trzeciej ciąży mając po prostu bakterie w moczu w pierwszym trymestrze, dostałam dokładnie takie zalecenia jak Ty.
    Akurat po tym, czym się z nami tutaj dzielisz o sobie, spodziewałabym się, ze naturalne metody wpiszą się w Twoje podejście. Jeśli będziesz odczuwała bol przy oddawaniu moczu lub będziesz mieć temperaturę, to oczywiście ja bym się zgłosiła po leczenie, a póki co myślę, że możesz być odrobine spokojniejsza i zwiększyć ilość płynów 🙂

Mandoriana lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😊
    Odzywam się po kilkudniowej nieobecności, ale na bieżąco Was podczytywałam.
    Gratulacje za udane wizyty, obyśmy w takiej aurze dobrych informacji dotrwały wszystkie do grudnia 😀

Ja aktualnie przebywam na L4, lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że mam prowadzić oszczędny tryb życia, a że w pracy muszę dużo dźwigać to poszłam na zwolnienie. Na początku miałam wyrzuty sumienia, że nie chodzę do pracy, ale zrozumiałam, że nikt mi za to medalu nie da, a zdrowie dziecka jest teraz dla mnie najważniejsze 😊

Ja też wykupiłam badanie nifty 30.04 żeby tylko załapać się na promocyjną cenę, a tu patrzę, że promocja trwa nadal 🙈 pobranie krwi na nifty mam w poniedziałek 13.05

Megipta na Twojej jutrzejszej wizycie na pewno będzie wszystko dobrze, ja tez na wizytę w zeszłym tygodniu szlam przestraszona, bo minęły mi prawie wszystkie objawy, lekarz na początku wizyty mierzył mi ciśnienie, a tam tętno 123, zaczął się śmiać, że dużo we mnie emocji 🙈 ale na usg się okazało, że wszystko dobrze, dzidziolek pięknie rośnie wiec jestem pewnie, że i u Ciebie tak będzie 🥰

Megipta lubi tę wiadomość

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi jaki kolor macie śluzu?😕 dzisiaj zauważyłam u siebie żółty śluz, ale nie mam żadnego pieczenia czy swędzenia. Już oczywiście mam wkrętkę, że coś może być nie tak i siedzę zestresowana😅
    Ja tez mam czasem żółty, a czasem biało żółty śluz, ale lekarz na każdej wizycie mówi, że śluz prawidłowy.

Bialeekk lubi tę wiadomość

age.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    […]🍀
    4 cm to już poważny rozmiar człowieka 😍
    Mam nadzieję, że nasze bobasy czują jak bardzo nas cieszy kazdy jeden ich milimetr🤪
    Moje dzieci bardzą lubią patrzec na aplikacji ciążowej jakiej wielkości owocem jest bobas w danym momencie ciąży i zawsze się nad tym bardzo rozczulają😁

Aune, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Amra Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Ja też mam taki żółty, czasem biało żółty i lekarz mówi , że jest ok 😊

Bialeekk lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ