☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pracuję na własnej działalności w Holandii mam firmę 1os sprzątająca i ogólnie zapalnowany już dawno 4tygodniowy urlop w Polsce z partnerem pod koniec lipca także albo do tego urlopu tylko będę pracować albo jak wrócę w sierpniu to jeszcze kilka tygodni i koniec zależy jak się będę czuła mam nadzieję że długo będę pełna energii narażie jest ok nawet nie przerwałam treningów ( jestem pasjonatka tańca z ogniem, w wolnych chwilach zajmuje się kuglarstwem, występami artystycznymi i z tym też przez to lato nie chce stopowac) a na początku sierpnia jedziemy na tydzień w góry zrobić kilka nie bardzo wymagających tras także planów i zamiarów dużo ale z zachowaniem czujności na samopoczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 12:38
-
Byłam dziś w holenderskiej przychodni zrobić progesteron, beta HcG i ogólny wymaz krwi na witaminy i minerały i powiedział mi tam lekarz że oni takich badań nie robią w Holandii jeśli nie widzą potrzeby skoro dbam o siebie i dobrze się czuje. Mam iść do centrum położnictwa i tam wybrać już położna ona mnie pokieruje do rozwiązania ale żebym się ni nastawiała na dużą ilość badań póki nie będzie coś nie tak z moim samopoczuciem🤔 i za co człowiek tyle płaci za to ubezpieczenie prywatne🙈
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Ja już pisałam wcześniej ,że na L4 przeszłam od razu z racji szkodliwych warunków w pracy,np. RTG. I tak mam wyrzuty sumienia,że byłam przy zabiegach z RTG prawdopodobnie będąc już w ciąży, na szczęście tak się złożyło,że tydzień przed pozytywnym testem najmłodszy złapał bostonke i byłam z nim w domu. Choć to też był stres czy nie złapie od niego🙈
-
Jedyne co mi zbadali to mocz i wyszło że mam infekcje pęcherza ale też nic nie dal lekarz powiedział że mam dużo pić wody i soku z żurawiny żadnych leków mi nie wolno a wiem że. W Polsce dają antybiotyk dedykowany dla ciężarnych..to tak w ramach ciekawostki pisze
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja dopiero jutro mam USG u innego lekarza (jednorazowo) i już odliczam.
Odliczam też do mojego Nifty, które wykupilam szybko 30.04 w promocji, a promocja nadal jest 🙈
Ciekawa jestem czy przesunie mi się termin porodu - z pierwszego usg wychodzi 19/20.12.
Przesuwa Wam się data z każdym usg czy zawsze macie tę samą?🤔
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze
-
Megipta wrote:Dzień doberek Kobietki 💐
Kciuki za wizyty 🤞
KarolinaAnastazja u mnie jutro ten stres i te same obawy, że serduszko przestało bić, też 3 tyg nie widziałam bobo 🥹
Co do brzucha mam wrażenie, że wyskoczył mi tylko z początku ale to reakcja na duphaston I luteinę. Teraz macam ale nie czuje uwypuklenia macicy ani nic 🙄 mam nadzieję, że to się zmieni, za to 1,5kg na plusie - zapewne piersi sporo się przyczyniły.
Ja już po wizycie, bobas ma 4cm zasłaniał się rączkami. No cudo 🥰😍
Za tydzień prenatalne 13maja
U mnie waga bez zmian
Trzymam kciuki za wizytację Twoją 😊🤞🍀Likela, Mag_len, rybka8, Megipta, Amra, meowne, aambrozjaa93, Merida Waleczna, MummyYummy, Bialeekk, Dariaa29, hakorośl, businesscare, Elewina, Nina_02, Malina1111, Paula9463, Aune, AniaŁ123, KoKos, Mala_Kasija, mar.1 lubią tę wiadomość
-
rybka8 wrote:Cześć dziewczyny, ja dopiero jutro mam USG u innego lekarza (jednorazowo) i już odliczam.
Odliczam też do mojego Nifty, które wykupilam szybko 30.04 w promocji, a promocja nadal jest 🙈
Ciekawa jestem czy przesunie mi się termin porodu - z pierwszego usg wychodzi 19/20.12.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrzerybka8 lubi tę wiadomość
-
rybka8 wrote:Cześć dziewczyny, ja dopiero jutro mam USG u innego lekarza (jednorazowo) i już odliczam.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze
Ja tak samo, wykupiłam w emocjach to nifty, a promocja trwa.. Brzydko z ich strony, że nawet przerwy nie zrobili, ale trochę się spodziewałam
Ale macie już duże bobaski 😍 Bardzo się cieszę, że wszystko idzie tak dobrze u Was! Ja będę mieć usg dopiero jakoś pod koniec maja, ale korci mnie podejrzeć wcześniej, gdy widzę, że u Was już takie duże dzieciaczki ☺️rybka8 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja już po wizycie, bobas ma 4cm zasłaniał się rączkami. No cudo 🥰😍
Za tydzień prenatalne 13maja
U mnie waga bez zmian
Trzymam kciuki za wizytację Twoją 😊🤞🍀KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
Dziewczyny, co do L4 to ja pracuje w szkole, więc moim planem jest pracować do 21.06 i razem z końcem roku najpierw pójść na urlop a później już na zwolnienie, ale na ten moment czuję się kiepsko, więc nie wiem co będzie. Być może będę musiała iść wcześniej 🤷🏻♀️
Gratuluję wszystkich udanych wizyt ♥️
Ja mam wizytę w piątek i już przebieram na nią nogami 😂Aune, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć w pracy.
Z jednej strony chciałabym już powiedzieć ze wzgledu na to, że czuje sie kiepsko przez co współpracownicy moga sie domyśleć bo kto ma ciągle mdłości i wymiotuje, pozatym mam dużo badań wiec często muszę odpracowywać godziny i kręcić.
Z drugiej strony boje się ze coś pójdzie nie tak, i chciałabym powiedziec dopiero po badaniach prenatalnych.
W sumie dziś juz 9t5d wiec pewnie do prenatalnych coraz bliżej.
Zobaczymy co jutro na wizycie powie ginekolog. -
Megipta wrote:Cudownie ♥️! A jak się czujesz? 4 cm to naprawdę już coś 🥹
Ja kochana jakbym w ciąży nie była. Jakby ktoś mi powiedział, że tak będzie u mnie ciąża przebiegać to bym nie wierzyła.
Nie mam ani dolegliwości ani mdłości. Wiadomo, że jak coś się nadzwigam to boli mnie brzuch ale tak to nic mi nie doskwiera 🍀
Jestem wdzięczny człowiek za tą ciążę
A ten bobas jest bardzo łaskawy 🥹Megipta, meowne, Aune, Mala_Kasija, mar.1 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, powiedzcie mi jaki kolor macie śluzu?😕 dzisiaj zauważyłam u siebie żółty śluz, ale nie mam żadnego pieczenia czy swędzenia. Już oczywiście mam wkrętkę, że coś może być nie tak i siedzę zestresowana😅👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja kochana jakbym w ciąży nie była. Jakby ktoś mi powiedział, że tak będzie u mnie ciąża przebiegać to bym nie wierzyła.
Nie mam ani dolegliwości ani mdłości. Wiadomo, że jak coś się nadzwigam to boli mnie brzuch ale tak to nic mi nie doskwiera 🍀
Jestem wdzięczny człowiek za tą ciążę
A ten bobas jest bardzo łaskawy 🥹
Ja tak miałam w pierwszej ciąży za to synek okazał się od razu znacznie mniej łaskawy jak już się urodził 😅 za to teraz już rozumiem co to znaczą wszelkie dolegliwości ciążowe i prawdę mówiąc mam cichą nadzieję, że teraz będzie na odwrót i dzidzia daje w kość, ale jak już się urodzi to trochę odpuści i nie będzie tak źle jak ze starszym bratem🫣😂KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺
-
Mandoriana wrote:Jedyne co mi zbadali to mocz i wyszło że mam infekcje pęcherza ale też nic nie dal lekarz powiedział że mam dużo pić wody i soku z żurawiny żadnych leków mi nie wolno a wiem że. W Polsce dają antybiotyk dedykowany dla ciężarnych..to tak w ramach ciekawostki pisze
Akurat po tym, czym się z nami tutaj dzielisz o sobie, spodziewałabym się, ze naturalne metody wpiszą się w Twoje podejście. Jeśli będziesz odczuwała bol przy oddawaniu moczu lub będziesz mieć temperaturę, to oczywiście ja bym się zgłosiła po leczenie, a póki co myślę, że możesz być odrobine spokojniejsza i zwiększyć ilość płynów 🙂Mandoriana lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Hej dziewczyny! 😊
Odzywam się po kilkudniowej nieobecności, ale na bieżąco Was podczytywałam.
Gratulacje za udane wizyty, obyśmy w takiej aurze dobrych informacji dotrwały wszystkie do grudnia 😀
Ja aktualnie przebywam na L4, lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że mam prowadzić oszczędny tryb życia, a że w pracy muszę dużo dźwigać to poszłam na zwolnienie. Na początku miałam wyrzuty sumienia, że nie chodzę do pracy, ale zrozumiałam, że nikt mi za to medalu nie da, a zdrowie dziecka jest teraz dla mnie najważniejsze 😊
Ja też wykupiłam badanie nifty 30.04 żeby tylko załapać się na promocyjną cenę, a tu patrzę, że promocja trwa nadal 🙈 pobranie krwi na nifty mam w poniedziałek 13.05
Megipta na Twojej jutrzejszej wizycie na pewno będzie wszystko dobrze, ja tez na wizytę w zeszłym tygodniu szlam przestraszona, bo minęły mi prawie wszystkie objawy, lekarz na początku wizyty mierzył mi ciśnienie, a tam tętno 123, zaczął się śmiać, że dużo we mnie emocji 🙈 ale na usg się okazało, że wszystko dobrze, dzidziolek pięknie rośnie wiec jestem pewnie, że i u Ciebie tak będzie 🥰Megipta lubi tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie mi jaki kolor macie śluzu?😕 dzisiaj zauważyłam u siebie żółty śluz, ale nie mam żadnego pieczenia czy swędzenia. Już oczywiście mam wkrętkę, że coś może być nie tak i siedzę zestresowana😅
Bialeekk lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja już po wizycie, bobas ma 4cm zasłaniał się rączkami. No cudo 🥰😍
[…]🍀
Mam nadzieję, że nasze bobasy czują jak bardzo nas cieszy kazdy jeden ich milimetr🤪
Moje dzieci bardzą lubią patrzec na aplikacji ciążowej jakiej wielkości owocem jest bobas w danym momencie ciąży i zawsze się nad tym bardzo rozczulają😁Aune, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Bialeekk wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie mi jaki kolor macie śluzu?😕 dzisiaj zauważyłam u siebie żółty śluz, ale nie mam żadnego pieczenia czy swędzenia. Już oczywiście mam wkrętkę, że coś może być nie tak i siedzę zestresowana😅
Bialeekk lubi tę wiadomość