X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję na własnej działalności w Holandii mam firmę 1os sprzątająca i ogólnie zapalnowany już dawno 4tygodniowy urlop w Polsce z partnerem pod koniec lipca także albo do tego urlopu tylko będę pracować albo jak wrócę w sierpniu to jeszcze kilka tygodni i koniec zależy jak się będę czuła mam nadzieję że długo będę pełna energii narażie jest ok nawet nie przerwałam treningów ( jestem pasjonatka tańca z ogniem, w wolnych chwilach zajmuje się kuglarstwem, występami artystycznymi i z tym też przez to lato nie chce stopowac) a na początku sierpnia jedziemy na tydzień w góry zrobić kilka nie bardzo wymagających tras także planów i zamiarów dużo ale z zachowaniem czujności na samopoczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 12:38

preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w holenderskiej przychodni zrobić progesteron, beta HcG i ogólny wymaz krwi na witaminy i minerały i powiedział mi tam lekarz że oni takich badań nie robią w Holandii jeśli nie widzą potrzeby skoro dbam o siebie i dobrze się czuje. Mam iść do centrum położnictwa i tam wybrać już położna ona mnie pokieruje do rozwiązania ale żebym się ni nastawiała na dużą ilość badań póki nie będzie coś nie tak z moim samopoczuciem🤔 i za co człowiek tyle płaci za to ubezpieczenie prywatne🙈

Paula9463 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam wcześniej ,że na L4 przeszłam od razu z racji szkodliwych warunków w pracy,np. RTG. I tak mam wyrzuty sumienia,że byłam przy zabiegach z RTG prawdopodobnie będąc już w ciąży, na szczęście tak się złożyło,że tydzień przed pozytywnym testem najmłodszy złapał bostonke i byłam z nim w domu. Choć to też był stres czy nie złapie od niego🙈

preg.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 7 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co mi zbadali to mocz i wyszło że mam infekcje pęcherza ale też nic nie dal lekarz powiedział że mam dużo pić wody i soku z żurawiny żadnych leków mi nie wolno a wiem że. W Polsce dają antybiotyk dedykowany dla ciężarnych..to tak w ramach ciekawostki pisze

Paula9463 lubi tę wiadomość

preg.png
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 7 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dopiero jutro mam USG u innego lekarza (jednorazowo) i już odliczam.
    Odliczam też do mojego Nifty, które wykupilam szybko 30.04 w promocji, a promocja nadal jest 🙈

Ciekawa jestem czy przesunie mi się termin porodu - z pierwszego usg wychodzi 19/20.12.
    Przesuwa Wam się data z każdym usg czy zawsze macie tę samą?🤔

Cieszę się, że u Was wszystko dobrze <3

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dzień doberek Kobietki 💐
    Kciuki za wizyty 🤞
    KarolinaAnastazja u mnie jutro ten stres i te same obawy, że serduszko przestało bić, też 3 tyg nie widziałam bobo 🥹
    Co do brzucha mam wrażenie, że wyskoczył mi tylko z początku ale to reakcja na duphaston I luteinę. Teraz macam ale nie czuje uwypuklenia macicy ani nic 🙄 mam nadzieję, że to się zmieni, za to 1,5kg na plusie - zapewne piersi sporo się przyczyniły.

Ja już po wizycie, bobas ma 4cm zasłaniał się rączkami. No cudo 🥰😍
    Za tydzień prenatalne 13maja
    U mnie waga bez zmian

Trzymam kciuki za wizytację Twoją 😊🤞🍀

Likela, Mag_len, rybka8, Megipta, Amra, meowne, aambrozjaa93, Merida Waleczna, MummyYummy, Bialeekk, Dariaa29, hakorośl, businesscare, Elewina, Nina_02, Malina1111, Paula9463, Aune, AniaŁ123, KoKos, Mala_Kasija, mar.1 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U mnie waga bez zmian

Cudowne wieści 🥰

KarolinaAnastazja, Aune lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dopiero jutro mam USG u innego lekarza (jednorazowo) i już odliczam.
    Odliczam też do mojego Nifty, które wykupilam szybko 30.04 w promocji, a promocja nadal jest 🙈

Ciekawa jestem czy przesunie mi się termin porodu - z pierwszego usg wychodzi 19/20.12.

Ja szczerze mówiąc nie zwracam uwagi na przesuwające się terminy bo im bobas będzie większy tym te terminy będą bardziej się zmieniać a to już potem nie jest miarodajne. Ja mam woisdne w książeczkę dwa,jeden z om i drugi z pierwszego USG na którym widać zarodek z serduszkiem. Różnica jednego dnia w terminie. Z tego co pamiętam to chyba do 12 tygodnia jest to jeszcze w miarę obiektywne a potem już nie.

rybka8 lubi tę wiadomość

preg.png
  • meowne Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:

Ja tak samo, wykupiłam w emocjach to nifty, a promocja trwa.. Brzydko z ich strony, że nawet przerwy nie zrobili, ale trochę się spodziewałam :D

Ale macie już duże bobaski 😍 Bardzo się cieszę, że wszystko idzie tak dobrze u Was! Ja będę mieć usg dopiero jakoś pod koniec maja, ale korci mnie podejrzeć wcześniej, gdy widzę, że u Was już takie duże dzieciaczki ☺️

rybka8 lubi tę wiadomość

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    U mnie waga bez zmian

Cudownie ♥️! A jak się czujesz? 4 cm to naprawdę już coś 🥹

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
  • Amra Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do L4 to ja pracuje w szkole, więc moim planem jest pracować do 21.06 i razem z końcem roku najpierw pójść na urlop a później już na zwolnienie, ale na ten moment czuję się kiepsko, więc nie wiem co będzie. Być może będę musiała iść wcześniej 🤷🏻‍♀️

Gratuluję wszystkich udanych wizyt ♥️

Ja mam wizytę w piątek i już przebieram na nią nogami 😂

Aune, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Wanda_89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć w pracy.
    Z jednej strony chciałabym już powiedzieć ze wzgledu na to, że czuje sie kiepsko przez co współpracownicy moga sie domyśleć bo kto ma ciągle mdłości i wymiotuje, pozatym mam dużo badań wiec często muszę odpracowywać godziny i kręcić.
    Z drugiej strony boje się ze coś pójdzie nie tak, i chciałabym powiedziec dopiero po badaniach prenatalnych.
    W sumie dziś juz 9t5d wiec pewnie do prenatalnych coraz bliżej.
    Zobaczymy co jutro na wizycie powie ginekolog.

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Cudownie ♥️! A jak się czujesz? 4 cm to naprawdę już coś 🥹

Ja kochana jakbym w ciąży nie była. Jakby ktoś mi powiedział, że tak będzie u mnie ciąża przebiegać to bym nie wierzyła.

Nie mam ani dolegliwości ani mdłości. Wiadomo, że jak coś się nadzwigam to boli mnie brzuch ale tak to nic mi nie doskwiera 🍀

Jestem wdzięczny człowiek za tą ciążę
    A ten bobas jest bardzo łaskawy 🥹

Megipta, meowne, Aune, Mala_Kasija, mar.1 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi jaki kolor macie śluzu?😕 dzisiaj zauważyłam u siebie żółty śluz, ale nie mam żadnego pieczenia czy swędzenia. Już oczywiście mam wkrętkę, że coś może być nie tak i siedzę zestresowana😅

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja kochana jakbym w ciąży nie była. Jakby ktoś mi powiedział, że tak będzie u mnie ciąża przebiegać to bym nie wierzyła.

Nie mam ani dolegliwości ani mdłości. Wiadomo, że jak coś się nadzwigam to boli mnie brzuch ale tak to nic mi nie doskwiera 🍀

Jestem wdzięczny człowiek za tą ciążę
    A ten bobas jest bardzo łaskawy 🥹

Ja tak miałam w pierwszej ciąży za to synek okazał się od razu znacznie mniej łaskawy jak już się urodził 😅 za to teraz już rozumiem co to znaczą wszelkie dolegliwości ciążowe i prawdę mówiąc mam cichą nadzieję, że teraz będzie na odwrót i dzidzia daje w kość, ale jak już się urodzi to trochę odpuści i nie będzie tak źle jak ze starszym bratem🫣😂

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

30.03.24 ⏸️ 5cs
    02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
    18.04🩺 2,8mm🥰
    29.04🩺 jest ❤️
    13.05🩺 3,22cm😍
    28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
    06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
    24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
    22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
    05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
    26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
    23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
    30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
    21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
    18.11🩺

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandoriana wrote:
    Jedyne co mi zbadali to mocz i wyszło że mam infekcje pęcherza ale też nic nie dal lekarz powiedział że mam dużo pić wody i soku z żurawiny żadnych leków mi nie wolno a wiem że. W Polsce dają antybiotyk dedykowany dla ciężarnych..to tak w ramach ciekawostki pisze
    W drugiej ciąży mając bardzo złe wyniki moczu dostałam faktycznie antybiotyk, ale byłam tez w trzecim trymestrze. Natomiast w trzeciej ciąży mając po prostu bakterie w moczu w pierwszym trymestrze, dostałam dokładnie takie zalecenia jak Ty.
    Akurat po tym, czym się z nami tutaj dzielisz o sobie, spodziewałabym się, ze naturalne metody wpiszą się w Twoje podejście. Jeśli będziesz odczuwała bol przy oddawaniu moczu lub będziesz mieć temperaturę, to oczywiście ja bym się zgłosiła po leczenie, a póki co myślę, że możesz być odrobine spokojniejsza i zwiększyć ilość płynów 🙂

Mandoriana lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😊
    Odzywam się po kilkudniowej nieobecności, ale na bieżąco Was podczytywałam.
    Gratulacje za udane wizyty, obyśmy w takiej aurze dobrych informacji dotrwały wszystkie do grudnia 😀

Ja aktualnie przebywam na L4, lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że mam prowadzić oszczędny tryb życia, a że w pracy muszę dużo dźwigać to poszłam na zwolnienie. Na początku miałam wyrzuty sumienia, że nie chodzę do pracy, ale zrozumiałam, że nikt mi za to medalu nie da, a zdrowie dziecka jest teraz dla mnie najważniejsze 😊

Ja też wykupiłam badanie nifty 30.04 żeby tylko załapać się na promocyjną cenę, a tu patrzę, że promocja trwa nadal 🙈 pobranie krwi na nifty mam w poniedziałek 13.05

Megipta na Twojej jutrzejszej wizycie na pewno będzie wszystko dobrze, ja tez na wizytę w zeszłym tygodniu szlam przestraszona, bo minęły mi prawie wszystkie objawy, lekarz na początku wizyty mierzył mi ciśnienie, a tam tętno 123, zaczął się śmiać, że dużo we mnie emocji 🙈 ale na usg się okazało, że wszystko dobrze, dzidziolek pięknie rośnie wiec jestem pewnie, że i u Ciebie tak będzie 🥰

Megipta lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi jaki kolor macie śluzu?😕 dzisiaj zauważyłam u siebie żółty śluz, ale nie mam żadnego pieczenia czy swędzenia. Już oczywiście mam wkrętkę, że coś może być nie tak i siedzę zestresowana😅
    Ja tez mam czasem żółty, a czasem biało żółty śluz, ale lekarz na każdej wizycie mówi, że śluz prawidłowy.

Bialeekk lubi tę wiadomość

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    […]🍀
    4 cm to już poważny rozmiar człowieka 😍
    Mam nadzieję, że nasze bobasy czują jak bardzo nas cieszy kazdy jeden ich milimetr🤪
    Moje dzieci bardzą lubią patrzec na aplikacji ciążowej jakiej wielkości owocem jest bobas w danym momencie ciąży i zawsze się nad tym bardzo rozczulają😁

Aune, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Amra Autorytet

Wysłany: 7 maja, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Ja też mam taki żółty, czasem biało żółty i lekarz mówi , że jest ok 😊

Bialeekk lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ