Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KsiążKara trzymam kciuki. Ja też wczoraj miałam chwilę zwątpienia z ruchami, czy nie jechać na IP ale wieczorem mi udowodniła że nic jej nie jest 🙃.
Mini ile po terminie każą się stawić na indukcję u ciebie w szpitalu? U mnie to było dopiero 8 doba po, więc jak u Ciebie podobnie to jeszcze duuuuuzo czasu masz 😉 nie ma co się stresować odrazu indukcją, bo stresem tylko możesz faktycznie wszystko “przytrzymać” 😉 -
U mnie 12 na plusie i się martwię że dużo 😂 Chciałabym te 8! Tyle miałam w ciąży z Rysiem. A Henio..Henio koksuje jak dzik.😅
Na black friday zamówiłam kilka koszulek do karmienia mimo że raczej nastawiam się na kpi. I w sumie jestem bezpruderyjna więc zwykłą bluzkę też na luzie podniosę.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Po 5 latach starań jest Rysiu 💙
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Ksiazkara trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Taterniczka - za Ciebie też!
Teraz to już dnia wytchnienia nie ma 🙈
Ja też mam opuchnięte stopy, nie jakoś mocno, ale widać że takie spulchnione, po chodzeniu/staniu chyba bardziej, ale też swoje przytyłam, bo 15 kg 😱 nigdy nie miałam 6 z przodu na wadze, mam nadzieję że szybko zgubię 😳🫠 na szczęście na razie ani jednego rozstępu, co mnie dziwi, bo w całej rodzinie wszyscy mają, chyba że po porodzie się pojawia.
Jeszcze muszę ogarnąć prezenty świąteczne, wczoraj się nachodzilam, to tak mnie stopy bolały, dziś gotuje rosół dla małża, bo nadal chory, na szczęście się nie zaraziłam 😀
Mam takie czarne myśli ostatnio przed snem, że kompletnie nie jestem przygotowana na niemowlaka, nawet zmiana pampersa i ciuchów mnie stresuje. Ta szkoła rodzenia to była totalna klapa, na zaufajpoloznej oglądałam, ale już nie pamiętam i nie chce mi się znów 🙈 do porodu też odpuściłam ćwiczenia, bo się skupiłam na tym CC, a mała na sam koniec mi fiknie obrót i będę w czarnej d.... Ale ciężko mi się do czegokolwiek zmobilizować, jak flaki z olejem się czuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:55
-
Jak ja wam zazdroszczę tej wagi. Przed ciążą ważyłam 54kg a teraz 80 😱😭 ale mimo wszystko brzucha nie mam dużego też nie widać po mnie żebym tyle ważyła.
Brzuch mam jak w pajęczynie takie rozstępy mnie dopadły, nie pomógł balsam, oliwka ani pilling no trudno chyba to genetyka -
Książkara to ja podobnie z tymi odczuciami i opuchlizną. Palce bolą i mrowieja, stopy właśnie też. Co do ciśnienia to jak zmierzyłam dziś od razu po tym jak się podniosłam na szybko to miałam 139/75 i sobie myślę oooo, wysoko. Ale odczekałam 5 minutek było już okej.
Co do wagi to ja po sobie dopiero widzę, że nie ma co porównywać która przytyła 8, 15, a która 20, bo to w wyglądzie nie ma w ogóle odbicia. Śmieszne to 😅 Ja ważyłam ciągle 65 kg mając 168 cm wzrostu, szczuplutka całe życie, a teraz +90 kg i tego nie widać. Nawet brzucha nie mam dużego 😅 Każdy ze znajomych, rodziny i nawet lekarz nie dowierzają gdzie te kilogramy. Ja noszę koszulki i biustonosze sprzed ciąży, więc dziwne to. Po prostu woda się zatrzymuje i tyle. Podejrzewam, że to w ciągu kilku tygodni wszystko zleci ze mnie 😀
Pierniczka - piątka! Mam te same myśli, ale ponoć to normalne. Szkoły rodzenia oglądałam, a już nie pamiętam nawet jak pielęgnację wieczorną czy ranną robić dziecku 😅 Nie wiem nic, masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:11
Pierniczka lubi tę wiadomość
-
tęczynka wrote:Jak ja wam zazdroszczę tej wagi. Przed ciążą ważyłam 54kg a teraz 80 😱😭 ale mimo wszystko brzucha nie mam dużego też nie widać po mnie żebym tyle ważyła.
Brzuch mam jak w pajęczynie takie rozstępy mnie dopadły, nie pomógł balsam, oliwka ani pilling no trudno chyba to genetyka
W pierwszej ciąży miałam identyczne wartości, 54kg przed ciążą i przy porodzie 80kg. Oczywiście przejmowałam się w trakcie, miałam wrażenie, że przybywa mi kilogramów od samego patrzenia na jedzenie, ale po porodzie od razu było -10kg, a pół roku po już miałam wagę sprzed ciąży (może nawet szybciej, ale nie wchodziłam na wagę za często)
Tak szczerze nie ma na to reguły, jedna przytyje dużo i wszystko zniknie po ciąży, drugiej zostaną kilogramy, trzecia przytyje stosunkowo mało i też może być podobnie, coś jej zostanie po porodzie lub będzie wszystko tak, jak przed ciążą.
KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Willsee byłam cały czas przekonana, że to lekarz daje skierowanie na indukcję i dopiero jak powie kiedy to się idzie. Nie sądziłam, że to szpital decyduje. Maksymalnie tydzień mogę przetrzymać dzidzię w brzuszku, później już chcę działać.
Rozstępów nie mam, przytyłam 8 kg, obawiam się, że mogą wyjść po porodzie.
Ja również nie pamiętam nic ani o przewijaniu, ani o kąpieli ani o codziennej pielęgnacji z racji tego, że nie jestem typem wzrokowca a to, że przebrałam kilka razy lalkę to nic nie wniosło. Mam dużo notatek i trzeba do nich wrócić a obsługi noworodka nauczę się jak zdecyduje się w końcu wyjść. -
Mi żadne czytanie i oglądanie filmików za wiele nie dało. Najwięcej ogarnęłam sama na czuja a czego nie wiedziałam to konsultowałam z położną i fizjoterapeutą. Niestety ale jestem wzrokowcem ale też muszę coś zrobić żeby „poczuć”.
Właśnie dopakowalam torby. Już nic tam nie będę zmieniać. Jedynie zostało mi dopakowanie przekąsek, wody i wyniki badań do torby takiej podręcznej. Od przyszłego poniedziałku już nic nie robię 😂 catering dietetyczny ogarnięty, więc dosłownie leżę i pachnę.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Ja po wizycie się melduję.
Generalnie mała rośnie dzisiaj już 3560 g (37+5)
I to by było na tyle… nic się u mnie nie szykuje według dziejszej wizyty. Szyjka wysoko, wszystko pozamykane.
„ czasem pacjentki wychodzą z gabinetu i na nic się nie szykuje a dzień później bum i rodzą” tak Pani doktor powiedziała.
Także nooo wizytę mam wstępnie na 17 grudnia ale czy skorzystam zobaczymy.
Rodzic idę naturalnie a jak się skończy życie pokaże
PoskromionaZłośnica, Mini94, Wilga27 lubią tę wiadomość
👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
2 punkcja
3 punkcja Eurofertil Czechy
6 transfer❌
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20
6dpt beta 44,70 prog 30
9dpt beta 89,60 prog 39,28
12dpt beta 312 peog 17
14dpt beta 797,30 prog 17
20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
30dpt CRL 0,93 cm

-
Ja z Rysiem byłam na kontroli, szyjka zamknięta prawie 3cm. A dobę później Rysiek był na świecie 😂
Madzik_, Mini94, Wilga27 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja z Rysiem byłam na kontroli, szyjka zamknięta prawie 3cm. A dobę później Rysiek był na świecie 😂
Ooooo no właśnie i tym mówiła 😂😂😂
Więc czekamy cierpliwie 🫢🫢😁
Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość
👨🦱 36l.
👩34l.
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
Podchodzimy do In vitro.
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
3 transfer ❌️
4 transfer ❌️
5 transfer❌️
😭😭😭😭😭
2 punkcja
3 punkcja Eurofertil Czechy
6 transfer❌
7 transfer 02.04
5dpt beta 11 prog 14,20
6dpt beta 44,70 prog 30
9dpt beta 89,60 prog 39,28
12dpt beta 312 peog 17
14dpt beta 797,30 prog 17
20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
30dpt CRL 0,93 cm

-
Madzik_ wrote:Ooooo no właśnie i tym mówiła 😂😂😂
Więc czekamy cierpliwie 🫢🫢😁
No stety niestety tak to bywa
Jedne z nas na to czekają a inne (ja 😂) chce doczekać jeszcze te 11 dni do terminu.
PoskromionaZłośnica lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Będzie zdrowy Chłopczyk
Henio.💙

-
U mnie szyjka 2 cm ale już wg Pani doktor powoli się szykuje i wg niej urodzę przed terminem - ale czy się sprawdzi zobaczymy.
I to tyle z dobrych wieści. Poza tym znowu byłam 1,5h na ktg. Cos wyszło nie tak i znowu muszę iść na IP na powtórkę więc identyczna sytuacja jak w zeszłym tyg..
szkoda gadać. 😕👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Jeju, a co się dzieje na tym ktg?Wilga27 wrote:U mnie szyjka 2 cm ale już wg Pani doktor powoli się szykuje i wg niej urodzę przed terminem - ale czy się sprawdzi zobaczymy.
I to tyle z dobrych wieści. Poza tym znowu byłam 1,5h na ktg. Cos wyszło nie tak i znowu muszę iść na IP na powtórkę więc identyczna sytuacja jak w zeszłym tyg..
szkoda gadać. 😕
Jadłaś coś przed?
Trzeba coś zjeść. Ale nie słodkie.2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-