Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy są tu już świeżaczki z terminem na grudzień?
U mnie zaczął się 5 tydzień. ❤️❤️Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46. -
Hej u mnie też dziś 5 tydzień według kalendarza
31.03 (12dpo) test pozytywny beta 33.60 a progesteron 11.90.
02.04 beta 111 a progesteron 10.80
Martwię się że jest niski bo od tego 31.03 mam lekkie plamienia na papierze jedynie widoczne. Dwa dni temu i wczoraj tylko wieczorem wystąpiły. Biorę od 01.04 duphaston dwa razy dziennie.
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Cześć dziewczyny 😊 ja też się nieśmiało witam. W Prima Aprilis zrobiony test a dzień później beta, która potwierdziła że to prawda. Wynosiła 203.5, w sobotę zrobię przyrost 🙂 nie mam regularnych cykli ale mniej więcej data jest od 1/12 do 5/12. Zobaczymy u lekarza😉
-
Cześć dziewczyny, w końcu widzę grudniowy wątek 🫶
Ja pod koniec marca zobaczyłam dwie kreski, tak jak w stopcebeta przyrasta tak namiętnie, że mam przeczucie, że tam jest więcej niż 1 fasolka. Zwłaszcza, że jestem po inseminacji, stymulacji i monitoringu na którym było widać 3 dojrzałe pęcherzyki.
Potencjalny termin przypada na 3.12, ale to do potwierdzenia przez lekarza. A pierwsze USG mam zaplanowane na 9.04, liczę, że już coś będzie widać.
Paulina to może być plamienie implementacyjne, ponoć się zdarza w czasie oczekiwanej @PaulinaNnn, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
25.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml 🍀
26.03 betaHCG 577 mIU/ml ❤️
9.04 - czekamy na USG -
Szu_szu wrote:Cześć dziewczyny, w końcu widzę grudniowy wątek 🫶
Ja pod koniec marca zobaczyłam dwie kreski, tak jak w stopcebeta przyrasta tak namiętnie, że mam przeczucie, że tam jest więcej niż 1 fasolka. Zwłaszcza, że jestem po inseminacji, stymulacji i monitoringu na którym było widać 3 dojrzałe pęcherzyki.
Potencjalny termin przypada na 3.12, ale to do potwierdzenia przez lekarza. A pierwsze USG mam zaplanowane na 9.04, liczę, że już coś będzie widać.
Paulina to może być plamienie implementacyjne, ponoć się zdarza w czasie oczekiwanej @
Tak właśnie wiem i chcę żeby to było to. Martwi mnie to trochę w sumie mam też nadżerkę to też może być winowajcą tych plamien. Ogólnie były 31 marca tak przez cały dzień ale troszeczkę nie zawsze i to na papierze to wtedy byłby gdzieś 12dpo 1,2.04 tylko wieczorami trochę w ciągu dnia nic.💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
I jeszcze ten niski progesteron….💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
A jak u Was z objawami? Ja jestem wiecznie zmęczona i mam bolące piersi. Czasami mnie mdli ale nie jakoś bardzo.
To będzie Wasze pierwsze czy kolejne dzieciątko? Ja już mam dwie córki 10 i 9 lat także będzie spora różnica wieku 😉 miłego dnia Wam życzę 😊 -
U mnie od 31.03 lekkie plamienia najpierw były jasnoróżowe myślałam że okres się rozkręca (12dpo) zrobiłam test pozytywny, beta tego dnia 33.60. No i teraz też mam plamienia ale lekkie dziś już bardziej takie brązowe ale one cały czas są na papierze tylko. Nie wiem co myśleć o tym ale podobno tak jest. Wcześnie wyłapałam😁
To jest moja pierwsza ciąża i bardzo martwię się tymKsiążkara_w_ciąży, zosiasamosia lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Oj ja też jestem wiecznie zmęczona, potrafię wstać o 8, a o 11 już ładować się na drzemkę (pracuję głównie popołudniami).
Mam delikatne mdłości, ale raczej pojawiają się w trakcie jedzenia i ewidetnie zmienia mi się smak, bo to głównie po słodkim takie akcje, a normalnie to śniadania zawsze jadłam na słodko, owsianki, naleśniki itp.
Ja też biorę progesteron od 2 cykli, który dawał mi takie skutki uboczne 🙈 jedyne co się zmieniło to, że momentami mam skurcze w brzuchu, ale wyczytałam, że to normalne.
Pierwsza ciąża
Ksiazkara to faktycznie spora różnica wieku wyjdzieKsiążkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
25.03 ⏸️
9.04 - czekamy na USG -
Witam
Już z niecierpliwością czekałam na wątek grudniowy ❤️ test pozytywny pod koniec marca, Beta przyrasta ladnie. Powtórzę jeszcze przed wizytą w przyszłym tygodniu.
Mam roczniaka na stanie - mala różnica wieku ale mam nadzieję że z mężem sobie poradzimySzu_szu, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211 -
Robicie przy becie też progesteron ?
Moj wczoraj lekko spadł. 😟
💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
PaulinaNnn wrote:Robicie przy becie też progesteron ?
Moj wczoraj lekko spadł. 😟
Ja nie robię, klinika nie dała takich zaleceń. Kazali tylko przyjmować od dnia inseminacji przez 2 tygodnie, a w razie dodatniego kontynuować jeszcze 2.
Jak Cię to tak bardzo martwi to umów się chociaż na teleporadę, myślę, że my nic mądrzejszego niż lekarz to nie powiemyPaulinaNnn lubi tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
25.03 ⏸️
9.04 - czekamy na USG -
PaulinaNnn wrote:Robicie przy becie też progesteron ?
Moj wczoraj lekko spadł. 😟PaulinaNnn lubi tę wiadomość
-
Szu_szu to prawda i nie są jakoś zachwycone na myśl o rodzeństwie ale myślę że przyzwyczają się do tej myśli.😉
Ja nie robiłam proga, przy żadnej ciąży. Ponoć lubi skakać więc dopiero jak są jakieś niepokojące sygnały to każą zrobić.
Dla mnie to pierwsza ciąża w Polsce. Dwie pierwsze były prowadzone w Irlandii a tam wszystko inaczej.
17 kwietnia mam pierwszą wizytę prywatnie ale badania będę robić na NFZ bo nie wydolę z pieniędzmi.
Co do mdłości to u mnie nasilają się kiedy zaczynam robić się głodna 🫣😅PaulinaNnn lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
Miałam teleporade i w sumie powiedział to co Wy tutajże wydziela się skokowo i że za dwie h mógłby być wyższy.
Ja idę na 1 wizytę 17 kwietniaSzu_szu, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Ksiazkara mają jeszcze czas
a w Irlandii jakoś częściej/rzadziej kontrolę? Napisz coś więcej, bo jestem zaintrygowana!
Paulina no! Trzeba spokojnie, bo jeszcze będziemy miały dużo stresów, wystarczy 😂
Fajnie by było, żeby w 1 poście były nasze daty potencjalne i wizyty żeby tego nie pogubić, bo póki jest nas mało to jeszcze spamiętam, ale potem może być trudniej 😅PaulinaNnn, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
25.03 ⏸️
9.04 - czekamy na USG -
Ale wiecie jak gdzieś lekkie plamienie było i czasami coś się pokazuje to już człowiek panikuje 🫨
Wiadomo pierwsza ciąża niewiadomo co i jak 🙄
Ale zobaczcie nasze mamy z nami były z 3 razy wciągu tych 9 miesięcy i wszystko dobrze 🤣 a tu człowiek panikuje. Jutro idę jeszcze zrobię betę jaki przyrost.💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
W Irlandii pierwsza wizyta jest dopiero w 12 tygodniu. Do tej wizyty trzeba być na czczo i dużo wypić bo pobierają krew, ważą i robią USG. Wizyty są raz na miesiąc ale USG jest tylko 3 razy chyba że coś się dzieje. Już na pierwszej wizycie dostaje się plan porodu gdzie na pierwszym miejscu jest pytanie : "Poród naturalny czy cesarka". Tam samemu się decyduje jak chce się urodzić. Tak samo jest ze znieczuleniem i gazem rozweselającym. A no i oczywiście poród w wodzie jest również do wyboru. Każdy szpital położniczy ma minimum 5 sal z basenami. 🙂 Przez całą ciążę właściwie o niczym mnie nie informowali, tzn nie miałam pojęcia po co i na co pobierają mi krew itp. Mówili tylko wtedy kiedy coś się działo poważnego a tak to im mniej matka wiedziała tym lepiej spała według nich😉
Szu_szu lubi tę wiadomość
-
Wiadomo, że panika się włącza, ale ja staram się nie myśleć za dużo, nie analizować. Dużo wiem, ale być może właśnie, jakbym wiedziała mniej to bym lepiej spała 😂
Ksiazkara jaki lux huhu, można sobie wybierać, sedacja fiu fiu. Jak miałabym powiedzieć co mnie najbardziej przeraża to właśnie poród w polskim szpitalu 😂 nawet nie sam ból, ale to że atmosfera będzie nerwowa, będą drzeć na mnie japę bez powodu i będą bezczelni. Różne historie już czytałam 🫣Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
25.03 ⏸️