Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka30 wrote:Tak czytam Wasze kreatywne zakomunikowanie drugiej połówce tego, że się spodziewacie dziecka, że aż zazdroszczę. Ja po paru latach starań poszłam z pozytywnym testem i po prostu pokazałam 🫣 chyba nie wytrzymałabym z tych emocji
Taaak, z mężem miałam tak samo, szturchałam go żeby wstawał, bo nie mogłam dospać i machałam testem przed twarzą 🫣 dlatego liczę, że może chociaż innym osobom powiem kreatywniej👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml 🍀
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯 -
moooonaa wrote:W poniedziałek będzie 6 tydzień to jak na potwierdzenie ciąży pęcherzykiem ciążowym to okej termin, serduszka może jeszcze nie być
A to 6 już będzie! Coś chyba źle policzyłamjeszcze nie do końca ogarniam jak liczyć te tygodnie
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
23.03 ⏸️
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
Ja jak zobaczyłam cień drugiej kreski to prawie zemdlałam
A potem stwierdziłam, że pewnie widzę tą kreskę testową i jestem tą typową kobietą która się dopatruje kreski której nie ma 😂 Ale przetarłam oczy i ona nadal tam była
Potem szybko do szpitala na betę i miałam godzinę aby ogarnąć mini prezent dla narzeczonego 🙈Książkara_w_ciąży, MimiM29 lubią tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Tak mąż na wyjazdach czasami. Teraz tak wypadło długo że go nie będzie
Ja to ogólnie zrobiłam test w pon. Najpierw plamienie się rozkręciło mówię oho już okres no i później nie było. Koleżanka zaprosiła mnie na piwko wieczorem mówię a zrobię sobie test dla sportu 🤣🤣🤣 jeszcze jakiś z action miałam ja patrzę a tu kreska mówię nie wierzę jadę na betę, później do rossmana po pinka. Znowu kreska i to takie nawet nawet konkretne już. Wyniki bety po 19:00 były, siedziałam jak na szpilkach i myślałam co tu zrobić ale zadzwoniłam zaraz po wynikach. Chłop w szoku był 😳😂Mini94, Książkara_w_ciąży, MimiM29 lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml-> 834.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
moooonaa wrote:Ja też pod Warszawą, a masz jakiegoś lekarza do polecenia?
Czy polecam ? Ciężko powiedzieć, byłam póki co raz, ale ufam lekarzom z tej placówki, baaaardzo nam pomogli. Przez rok wyprowadzili nas na prosta.🧍♀️30🧍♂️30
2021 💔
Po 4 latach pierwszy pozytywny test 28.03.2025
Beta 31/03/2025- 5 004,3 mlU/ml
Beta 02/04/2025- 8 373,0 mlU/ml
Beta 04/04/2025- 13 933 mlU/ml -
Cześć dziewczyny
W końcu dotarłam na fioletowa stronę 😄
To moja 1 ciąża, obecnie kalendarz wskazuje 4t0d.
Przychodzę do Was z pytaniem.. czy to normalne że boli mnie prawa cześć podbrzusza? Ból mam nieprzyjemny, kłujący, boli mnie jakby jajnik? Z prawej strony była owulacja.. Oczywiście zaczęłam się martwic i pisać czarne scenariusze... Ale może to normalne? I za bardzo panikuje? Może, któraś z Was też tak miala i minęło? Boją się brać leki przeciwbólowe... -
MimiM29 wrote:Cześć dziewczyny
Przychodzę do Was z pytaniem.. czy to normalne że boli mnie prawa cześć podbrzusza? Ból mam nieprzyjemny, kłujący, boli mnie jakby jajnik? Z prawej strony była owulacja.. Oczywiście zaczęłam się martwic i pisać czarne scenariusze... Ale może to normalne? I za bardzo panikuje? Może, któraś z Was też tak miala i minęło? Boją się brać leki przeciwbólowe...
Jeśli mogę się wtrącić to tak to raczej normalne. Też tak mialam na samym początku ciazy.. I również pozniej przez I trymestr. Takze nie martw się na zapas. Ciągnięcie.. bol jajnika.. tez panikowałam ale jak widać wszystko.ok☺️ ale jeśli coś Cie niepokoi zawsze możesz skonsultować to z Lekarzem prowadzącym .
Chcialam wam życzyć udanych i nudnych ciaz.. 🧡💙💚 jestem z wrzesnowego wątku.. I mój wątek byl ostatni pamietam jak dzis..🥹🥹 a teraz tyle wątków powstało ze powoli czuje się jak Dinozaur😄😄😅
Pozdrawiam Was wszystkie. I życzę Udanych wizyt🤞💙💚💕
Szu_szu, MimiM29, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
Przychodzę do Was z pytaniem.. czy to normalne że boli mnie prawa cześć podbrzusza? Ból mam nieprzyjemny, kłujący, boli mnie jakby jajnik? Z prawej strony była owulacja.. Oczywiście zaczęłam się martwic i pisać czarne scenariusze... Ale może to normalne? I za bardzo panikuje? Może, któraś z Was też tak miala i minęło? Boją się brać leki przeciwbólowe...
Gratulacje ❤️ mnie też ciągnie co jakiś czas, ale są to na tyle krótkie bóle i nieregularne, że nie myślę o lekach, natomiast nospę można brać. Polecam apkę albo sobie poczytać na jakieś stronie o objawach w danym tygodniu, na mnie to działa uspokajająco:)MimiM29 lubi tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
23.03 ⏸️
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
Dziękuję dziewczyny, czuje się trochę spokojniejsza. Tłumaczę sobie, że tak powinno być, bo dzieją się tam duże zmiany, ale wiadomo jak to jest 🫠 Dzięki za otuche ❤️
-
Hej dziewczyny, dłuższy czas nie odwiedzałam forum, ale tym razem może zostanę na dłużej 🥺.
Ja mam podobnie, nie przeszkadza mi bardzo, ale do tej pory nieznane uczucie, wg kalendarza 4t2d. Dodatkowo wieczne uczucie mokrosci… czy tez Wam towarzyszy?MimiM29 lubi tę wiadomość
-
Mimi i Bloosomka witamy i gratulujemy😘
Ja również czuję czasami kłucia w jajnikach ale że to już trzecia ciąża to wiem że to jest normalne więc mnie to nie martwi. Co do mokrego uczucia to też jak najbardziej normalna sprawa. Śluzu jest więcej na początku ciąży 🙂Blossomka, MimiM29 lubią tę wiadomość
-
Tak, też wyczytałam, ze śluzu jest więcej i do tego jeszcze u mnie dochodzi luteina dopochwowo, to już w ogóle pływam tam 😂
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
23.03 ⏸️
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
I ja się witam
U mnie to dopiero początek ciąży, beta 45,8. Terminu jeszcze nie znam ale powinien być okolo 10 - 20 grudnia. Też jestem z Warszawy, na razie chodzę do ginekologa prywatnie ale chciałabym się zapisać gdzieś na NFZ albo do Medicover. Jeśli macie jakieś polecenia koniecznie dajcie znać. Aktualnie mieszkam na Włochach ale jakoś w wakacje przeprowadzamy się pod Piaseczno i w sumie zastanawiam się czy warto chodzić do lekarza w szpitalu w Piasecznie, jeśli jakimś cudem ktoś coś wie to dajcie znać
MimiM29 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30&35
🌷 2cs
07.03.25🩸
26.03.25 ⚪
03.04.25 ⏸️
05.04.25 bHCG 45,8
13.04.25 bHCG 1420
07.05.25 1 wizyta u LP 👩⚕️
Luteina 50 2x2 + Euthyrox 25 1x 💊 -
[uzyskałam zgodę od OvuFriend na publikację]
Szanowne Panie,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety oraz udział w badaniach do mojej pracy magisterskiej pt. "Satysfakcja z życia oraz postawy kobiet leczących się z powodu niepłodności".
Celem badania jest lepsze zrozumienie doświadczeń i postaw kobiet, które przechodzą proces leczenia niepłodności.
Ankieta jest anonimowa, a jej wypełnienie zajmuje tylko kilka minut. Wasze odpowiedzi będą cennym wkładem w realizację mojego projektu badawczego i pomogą w zgłębieniu tematu.
Link do ankiety (proszę skopiować i wkleić w przeglądarkę) : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceNAQXcdYYrcvNerubdJAsdtL4Ldy2vmJVcGvvGzLU3gecXw/viewform?usp=dialog
Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc!
Pozdrawiam serdecznie,
Wiktoria Dubiel -
Mnie też ciągnie. Podobne uczucie jak przy okresie.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Hej dziewczyny, mi te się chyba udało choć wyniku bety jeszcze nie mam.
Mój progesteron z 1 kwietnia to 20.65 a z 5 kwietnia 29.34.
Niestety ciągle są jakieś plamienia. Mam juz jedno dziecko i w pierwszej ciazy tak nie miałam ale brałam luteine i mój progesteron mieścił się w granicy 45.
Czy wy też plamicie? Nic poza tym mnie nie boli -
Wisienka95 wrote:Hej dziewczyny, mi te się chyba udało choć wyniku bety jeszcze nie mam.
Mój progesteron z 1 kwietnia to 20.65 a z 5 kwietnia 29.34.
Niestety ciągle są jakieś plamienia. Mam juz jedno dziecko i w pierwszej ciazy tak nie miałam ale brałam luteine i mój progesteron mieścił się w granicy 45.
Czy wy też plamicie? Nic poza tym mnie nie boli31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
Beta
19.03-43
21.03-141
23.03-397
30.03-6217