Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinaNnn wrote:Jeej
Ja też czekam do wizyty 🫣 jeszcze dwa tygodnie.
Nadal nikomu nie powiedziałam 🤭Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w niedzielę 😊 jak Wasze samopoczucie? A apetyt? U mnie średnio, nie potrafię dokończyć żadnego posiłku 🫣
Dzisiaj idziemy do moim rodziców żeby im powiedzieć że kolejny raz będą dziadkami😁MimiM29, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
MimiM29 wrote:U mnie to samo, choć wczoraj widziałam się ze znajomymi i nie piłam, a kolega do mnie czy w ciąży jestem? 😄 Nie zaprzeczyłam i nie potwierdziłam 🫡
Haha to samo u mnie jest bo paliłam IQOS to już dziwne że nie palę 🤣 powiedziałam że zepsuł mi się i w sumie nie palę już kilka dni i nie ciągnie mnie,a co do alko to mówię że nie piję do świąt 😁
Powiem swoim przyjaciółkom ale dopiero po tym jak rodzicom powiemy. Aleeeee najpierw muszę usłyszeć serduszko ❤️MimiM29 lubi tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml-> 834.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Książkara_w_ciąży wrote:Dzień dobry w niedzielę 😊 jak Wasze samopoczucie? A apetyt? U mnie średnio, nie potrafię dokończyć żadnego posiłku 🫣
Dzisiaj idziemy do moim rodziców żeby im powiedzieć że kolejny raz będą dziadkami😁Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
PaulinaNnn wrote:Haha to samo u mnie jest bo paliłam IQOS to już dziwne że nie palę 🤣 powiedziałam że zepsuł mi się i w sumie nie palę już kilka dni i nie ciągnie mnie,a co do alko to mówię że nie piję do świąt 😁
Powiem swoim przyjaciółkom ale dopiero po tym jak rodzicom powiemy. Aleeeee najpierw muszę usłyszeć serduszko ❤️ -
MimiM29 wrote:Ja rzuciłam w lipcu papierosy, więc z tym mam lżej 😄 nie muszę już się z tego tłumaczyć 🫠 my byśmy chcieli na Wielkanoc wszystkim ogłosić, ale nie wiem czy będzie już serduszko. Planuje iść do lekarza w 5+5 ale czy będzie coś widać...
My też planujemy na Wielkanoc.
Mam nadzieję że już może być coś widać
Idę na wizytę 17 kwietnia akurat przed samymi świętami 😁💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
PaulinaNnn wrote:My też planujemy na Wielkanoc.
Mam nadzieję że już może być coś widać
Idę na wizytę 17 kwietnia akurat przed samymi świętami 😁 -
Książkara_w_ciąży wrote:Dzień dobry w niedzielę 😊 jak Wasze samopoczucie? A apetyt? U mnie średnio, nie potrafię dokończyć żadnego posiłku 🫣
Dzisiaj idziemy do moim rodziców żeby im powiedzieć że kolejny raz będą dziadkami😁
Super, czekamy na relację 😃😃😃
Ja przed świętami będę badać betę jak będzie wysoka to idę na potwierdzenie do ginekologa, oczywiście nikomu nie powiemy, jak będzie coś widać dowiedzą się w święta 🙂 u mnie rodzina i przyjaciele wiedzą, że jest to wczesna ciąża i trzymają kciuki by wszystko było w porządku. To moja pierwsza ciąża.MimiM29, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
-
Mini94 wrote:Super, czekamy na relację 😃😃😃
Ja przed świętami będę badać betę jak będzie wysoka to idę na potwierdzenie do ginekologa, oczywiście nikomu nie powiemy, jak będzie coś widać dowiedzą się w święta 🙂 u mnie rodzina i przyjaciele wiedzą, że jest to wczesna ciąża i trzymają kciuki by wszystko było w porządku. To moja pierwsza ciąża.Mini94 lubi tę wiadomość
-
MimiM29 wrote:Idziesz na 1 wizytę z partnerem?
Nie. Ja jestem raczej z tych Zosia samosia 😁💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
Książkarka w ustawieniach uzupełnij swój profil o podstawowe informacje
abyśmy wiedziały w jakim tygodniu jesteś itp ❤️
Czyli macie podejście takie, ze jak serduszko to mówicie? Nie wiem kiedy zmniejsza się ryzyko poronienia… aby już tak mieć jakakolwiek pewność ze powinno być ok.Pszczółka1900 lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Witajcie przy niedzieli
Mi apka pokazuje na 5.12, zobaczymy co tam w środę na wizycie usłyszę
Idę z mężem, niech się chłop zaangażuje też, a nie sama będę latać.
Ksiazkara daj relację z odwiedzin:)
Widzę, że ta Wielkanoc to ogólnie dobry termin na jakieś ogłoszenia 😂
Odnośnie ryzyka poronienia - w kilku źródłach już mi mignęło, że zmniejsza się przy bijącym serduszku z 10-15% (w zależności od wieku kobiety) do 3%
A potem po 12 tygodniu do 1%👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml 🍀
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯 -
Jak jest już serduszko to jest mniejsza możliwość poronienia, stąd wiele osób na tym etapie uznaje by poinformować o ciąży. Znam osoby, które powiedziały o ciąży dopiero w 3 miesiącu, w drugim trymestrze i takie co powiedziały we wczesnej ciąży. Trzeba się cieszyć ciążą i być dobrej myśli. Ja nie umiałabym dusić w sobie i nie powiedzieć najbliższym, reszta świata dowie się w 2 trymestrze. Wiedzą tylko Ci w których mam wsparcie.
Szu_szu, Pszczółka1900 lubią tę wiadomość
-
Szu_szu wrote:Witajcie przy niedzieli
Mi apka pokazuje na 5.12, zobaczymy co tam w środę na wizycie usłyszę
Idę z mężem, niech się chłop zaangażuje też, a nie sama będę latać.
Bardzo słusznie 🙂 ja na pierwszą wizytę też poszłam z narzeczonym bo chciałam, by mnie wspierał i bardzo mi to pomogło. -
Cześć dziewczyny. Z dobrymi nowinami to jest różnie. Ja też najchętniej bym wszystkim powiedziała dopiero pod koniec 1 trymestru. Ale lekarz odrazu dał mi zwolnienie więc w pracy musiałam powiedzieć no i rodzinie też bo jakby się dowiedzieli od kogoś niż odemnie to trochę głupio by wyszło. Trudno będzie co będzie. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że donoszę ta ciążę. Serduszka jeszcze nie słyszałam.
A jak u was z objawami? Ja do dziś się czułam bardzo dobrze a od rana to normalnie jakby mnie walec przejechał, nie mam na nic siły, w głowie mi się kręci.31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
Beta
19.03-43
21.03-141
23.03-397
30.03-6217 -
Moniczka38 wrote:Książkarka w ustawieniach uzupełnij swój profil o podstawowe informacje
abyśmy wiedziały w jakim tygodniu jesteś itp ❤️
Czyli macie podejście takie, ze jak serduszko to mówicie? Nie wiem kiedy zmniejsza się ryzyko poronienia… aby już tak mieć jakakolwiek pewność ze powinno być ok. -
Julciaa14 wrote:Cześć dziewczyny. Z dobrymi nowinami to jest różnie. Ja też najchętniej bym wszystkim powiedziała dopiero pod koniec 1 trymestru. Ale lekarz odrazu dał mi zwolnienie więc w pracy musiałam powiedzieć no i rodzinie też bo jakby się dowiedzieli od kogoś niż odemnie to trochę głupio by wyszło. Trudno będzie co będzie. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że donoszę ta ciążę. Serduszka jeszcze nie słyszałam.
A jak u was z objawami? Ja do dziś się czułam bardzo dobrze a od rana to normalnie jakby mnie walec przejechał, nie mam na nic siły, w głowie mi się kręci.
Dlatego ja wychodzę z założenia, że wiedzą osoby (tudzież będą wiedzieć), które wiem, że będą mnie wspierać w potencjalnej trudnej sytuacji, a nie, że kisiłabym to wszystko w sobie, bo nikt by nie wiedział.
A dalsi znajomi, dalsza rodzina czy w pracy dowiedzą się kiedyś tam.
O biedna z tymi objawami! Ja dziś na szczęście normalnie, bezobjawowo👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml 🍀
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯 -
Tak ja w sumie tylko zamierzam powiedzieć w święta rodzicom i tam będzie też bliska rodzina, a później przyjaciółkom. A dalej to już znając życie samo się rozniesie 🤣
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍