Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela1108 wrote:My dzisiaj zebraliśmy pierwsze truskawki w tym roku ze swojego ogródka. A tak to zero weny do czegokolwiek
Ale mega z truskawkami 😋
To możemy łączyć się w braku weny 😉 u nas jeszcze zaczęło padać , więc dziś leżanka…..
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam ogromną ochotę na chłodnik albo kapuśniak, mąż podjechał do naszej lokalnej knajpy, ale okazało się, że nie mają na wynos
no więc były schabowe, puree ziemniaczane, ogórki kozackie i ja do tego buraczki i zsiadłe mleko 🤣🤣🤣 czekam co na to mój układ trawienny, ale na razie cisza. Czekam jeszcze a się ciasto upiecze, oczywiście truskawkowe, bo to ostatnio mój ulubiony owoc 😁 kompot też mam z truskawek 🤩
W ogóle jak mieszkaliśmy w bloku to mieliśmy taki większy ogrodek i w nim skrzynkę z warzywami, ale tak nam nie szła uprawa, że szkoda gadać. Natomiast teraz mi odbija, najchętniej zrobiłabym szklarnię, ale mój projekt ogrodu nigdy jej nie przewidywał 🤪 -
My mamy taki mały z tyłu domu i w tym roku mowie do męża siejemy duzo ogórków i kopru bo bede robić swoje kiszone bo te sklepowe to nie to 😂 gorzej jak mi minie faza na ogórki kiszone i zostaniemy z tą plantacja ogórków 😂😂Kfiatuszek666 wrote:Ja miałam ogromną ochotę na chłodnik albo kapuśniak, mąż podjechał do naszej lokalnej knajpy, ale okazało się, że nie mają na wynos
no więc były schabowe, puree ziemniaczane, ogórki kozackie i ja do tego buraczki i zsiadłe mleko 🤣🤣🤣 czekam co na to mój układ trawienny, ale na razie cisza. Czekam jeszcze a się ciasto upiecze, oczywiście truskawkowe, bo to ostatnio mój ulubiony owoc 😁 kompot też mam z truskawek 🤩
W ogóle jak mieszkaliśmy w bloku to mieliśmy taki większy ogrodek i w nim skrzynkę z warzywami, ale tak nam nie szła uprawa, że szkoda gadać. Natomiast teraz mi odbija, najchętniej zrobiłabym szklarnię, ale mój projekt ogrodu nigdy jej nie przewidywał 🤪 -