Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam taki dzień, jak już dawno nie. Rano zakupy, potem pojechałam na pedixa, potem wracając naszło mnie na rosół (bo przecież zimno na dworze 🤣) więc znów sklep, drób, wołowina, wróciłam do domu i jak włożyłam to wszystko do wielkiego gara to się zaczęłam zastanawiać co ja robię? Ale wnet zauważyłam radość w oczach i merdający ogon i już wiem kto nam pomoże zjeść te 5 litrów rosołu (a przede wszystkim to całe mięso z niego 🤣🤣🤣). Poza tym pralka, zmywarka, drobne prace domowe i jeszcze maz wymyślił, że jedziemy na pizzę. Obok jest plac zabaw więc jedno jadło, a drugie ganiało za córką. I co 10 minut zmiana 🫣🫣 tym sposobem nogi wchodzą mi w tyłek, skończę pisać tę wiadomość i spać! 😁

• Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Botanika przodujące łożysko, a łożysko znajdujące się na przedniej ścianie macicy to co innego 🙂 ja mam akurat łożysko znajdujące się na przedniej ścianie... To moja trzecia ciąża i myślałam, że ruchy będę czuła jak poprzednio ok. 15tc. A dopiero teraz co czuję ruchy tak na 100%. Ale też nie są one mocno odczuwalne...raczej takie delikatne muśnięcia.
    No i gratuluje dziewczynki 🩷
    Dziękuję 🩷 A rodziłaś przez to przez cc?

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosia wrote:
    Dziękuję 🩷 A rodziłaś przez to przez cc?

Nie, to nic nie zmienia. Możesz jedynie czuć później ruchy i tyle. 🙂 ale też niekoniecznie.

Mama Antosia lubi tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych ruchów 🥺 ja czasami się wsłuchuje i juz mam wrażenie, że to może jakieś muśniecie było,ale z takich objawów to pobolewanie brzucha, ale to chyba rozciąganie, brzuch coraz bardziej widoczny, ale jest inny jak z chłopcami, z chłopakami miałam taki bardziej rozlany,a tu już od góry się zaczyna i taki bardziej kształtny 😅

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    Ale Wam zazdroszczę tych ruchów 🥺 ja czasami się wsłuchuje i juz mam wrażenie, że to może jakieś muśniecie było,ale z takich objawów to pobolewanie brzucha, ale to chyba rozciąganie, brzuch coraz bardziej widoczny, ale jest inny jak z chłopcami, z chłopakami miałam taki bardziej rozlany,a tu już od góry się zaczyna i taki bardziej kształtny 😅
    Tak to prawdą tez zauważyłam ze brzuch jest inny niż z synem teraz mam taką piłkę jakby a z synem byl szerszy taki

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po wizycie u lekarza .. jakoś tak te dwa dni mnie zmogły … wymiotowałam wieczorem .. mam mdłości wieczorne nadal .. fizjo mi pozaklejala plecy bo mnie bolał , a do tego na USG dowiedziałam się a pro po widzę poruszanego tematu że mam łożysko przodujące (tak wiem co to przodujące a na przedniej ścianie ) jest przodujące i wizyta za miesiąc lekarz liczy że się przesunie bo ma jeszcze ostatnią szansę ale strasznie mnie to zmartwiło bo jak pisałam okropnie nie chce cc lekarz wyjaśnił od razu co to oznacza .. i tak wiem że ciążę kończy się szybciej itd ok .. ale cc to dla mnie tragedia obecnie i modle się o przesunięcie tego łożyska w głowie 😭🙏🏻🙏🏻🙏🏻 trzymajcie kciuki .. ja mam nadzieję że jutro was trochę nadrobię a mam już kilka stron 🫢 a co do wyników pappa sanco itd to wszystko super , płeć potwierdzona już nie długo się dowiemy kto tam się kryje 🫣🫣🫣🫣

Wiolami, Mama Antosia lubią tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:

Ja też mam brzuszek i to spory ,do tego mam wyrzucony już pod piersiami rano jeszcze ale popołudniu to dosłownie piłka jak w 6 miesiącu.Podejrzewam że to też i leki , bo całe moje ciało jest opuchnięte-buzia jakby było z 10 kg na plusie a jest 2,5kg.

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
    3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hej, jestem po wizycie u lekarza .. jakoś tak te dwa dni mnie zmogły … wymiotowałam wieczorem .. mam mdłości wieczorne nadal .. fizjo mi pozaklejala plecy bo mnie bolał , a do tego na USG dowiedziałam się a pro po widzę poruszanego tematu że mam łożysko przodujące (tak wiem co to przodujące a na przedniej ścianie ) jest przodujące i wizyta za miesiąc lekarz liczy że się przesunie bo ma jeszcze ostatnią szansę ale strasznie mnie to zmartwiło bo jak pisałam okropnie nie chce cc lekarz wyjaśnił od razu co to oznacza .. i tak wiem że ciążę kończy się szybciej itd ok .. ale cc to dla mnie tragedia obecnie i modle się o przesunięcie tego łożyska w głowie 😭🙏🏻🙏🏻🙏🏻 trzymajcie kciuki .. ja mam nadzieję że jutro was trochę nadrobię a mam już kilka stron 🫢 a co do wyników pappa sanco itd to wszystko super , płeć potwierdzona już nie długo się dowiemy kto tam się kryje 🫣🫣🫣🫣
    Współczuję mdłości i wymiotów 😞 co do CC mialam dwa i mimo że nie jest to poród marzeń to najważniejsze żeby maluszki przyszły na swiat bezpiecznie może przed porodem warto porozmawiać z lekarzami ze szpitala o naszych obawach chociaż trzymam kciuki abyś nie musiała tego robic i żeby łożysko sie podniosło i dało możliwość SN ❤️

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy ❤️❤️
  • przyszłamama96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:

Mamy ten sam termin, też się wsłuchuję w ciało i wyczekuję ruchów, ale chyba takich typowych jeszcze nie czułam, może coś mi się czasem wydawało jednak to nie było na 100% to, także czekam razem z Tobą i mam nadzieję że już niedługo ❤️

👩🏼30 🧔🏻‍♂️33

01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
    02.2023 I FET bhcg 0
    03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
    07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
    09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
    12.2023 immunologia, dr Paśnik
    02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
    03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
    05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
    07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty

09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
    09.2024 immunologia, dr Jarosz
    10.2024 polip w USG
    12.2024 histeroskopia
    01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
    12+0 prenatalne 5,44cm
    6.10.2025 córka na świecie 🩷

event.png
  • Mama Antosia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    No właśnie u mnie to samo wcześniej tak się nie określiłam mi też mówił że powinno się przesunąć teraz czekam na połówkowe i sama się tym denerwuje 😖

👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
    ⏸️ 07.04.2026

age.png

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:

Ale Cię męczy :( współczuję bardzo.
    Trzymam kciuki,żeby na następnej wizycie okazało się, że jednak sie przesunęło ✊✊✊
    Kiedy planujecie odkryć karty?😁

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Mamy ten sam termin, też się wsłuchuję w ciało i wyczekuję ruchów, ale chyba takich typowych jeszcze nie czułam, może coś mi się czasem wydawało jednak to nie było na 100% to, także czekam razem z Tobą i mam nadzieję że już niedługo ❤️

Jak to wczoraj napisałam, parę razy poczułam takie puknięcie, ale jeszcze nie ma regularności, ale może to to 💗 czekamy 😍

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
‹‹ 158 159 160 161 162
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ