Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie chłopcy to Michał i Antoni😀 gdyby był kolejny chłopiec byłby Ignacy (Ignaś) bardzo mi się podobało. Co do dziewczynki zawsze marzyła mi się Olusia ale przez tyle lat już mi się nie podoba 😂 więc nie miałam żadnego imienia 😂 zanim się dowiedzieliśmy o płci to chłopcy zwracali się do brzucha Nadia i jak się okazało, że to dziewczynka tak chyba przy Nadii zostaniemy... Moja rodzina jest duża i wszystkie takie imiona jak Zosia, Lena, Maria, Laura, Alicja, Amelka, Anielka są wykorzystane 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 15:56
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
A co do kształtu brzucha to z chłopakami miałam taki jakby doczepiony 😂 śmiałam się, że to pancerz żółwia 😂 teraz jest inny... Bardziej kraglejszy... No ale jestem teraz też wieksza niż z chłopakami 😂 z chłopakami miałam 60 i 65kg jak zaszłam w ciążę a teraz to wstyd mówić 😂🫣 hahaha
Dziś moje dzieci wracają z wakacji od dziadków i powiem Wam, że już się stęskniłam i w domu jakoś tak cicho i dziwnie... Z okazji tego upiekłam drożdżówkę z malinami 😉 znaczy pół z malinami a pół bez bo starszy nie lubi 😂 i do tego zimne mleko 🤤 no mniam....
Rosalinda, Ritaaa, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
O, w końcu ktoś kto nie lubi malin 😂 Wszyscy zawsze się tak dziwią, że nie lubię a widzę, że jednak nie jestem jedyna 😂boys' mum wrote:A co do kształtu brzucha to z chłopakami miałam taki jakby doczepiony 😂 śmiałam się, że to pancerz żółwia 😂 teraz jest inny... Bardziej kraglejszy... No ale jestem teraz też wieksza niż z chłopakami 😂 z chłopakami miałam 60 i 65kg jak zaszłam w ciążę a teraz to wstyd mówić 😂🫣 hahaha
Dziś moje dzieci wracają z wakacji od dziadków i powiem Wam, że już się stęskniłam i w domu jakoś tak cicho i dziwnie... Z okazji tego upiekłam drożdżówkę z malinami 😉 znaczy pół z malinami a pół bez bo starszy nie lubi 😂 i do tego zimne mleko 🤤 no mniam....

Co do wagi to u mnie podobnie - w pierwszą ciążę zaszłam ważąc 61 kg, w drugą 65, w trzecią 70 🫣🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Ignaś też bardzo mi się podoba 🤩boys' mum wrote:U mnie chłopcy to Michał i Antoni😀 gdyby był kolejny chłopiec byłby Ignacy (Ignaś) bardzo mi się podobało. Co do dziewczynki zawsze marzyła mi się Olusia ale przez tyle lat już mi się nie podoba 😂 więc nie miałam żadnego imienia 😂 zanim się dowiedzieliśmy o płci to chłopcy zwracali się do brzucha Nadia i jak się okazało, że to dziewczynka tak chyba przy Nadii zostaniemy... Moja rodzina jest duża i wszystkie takie imiona jak Zosia, Lena, Maria, Laura, Alicja, Amelka, Anielka są wykorzystane 😂🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
No ja jeszcze ciut więcej 🫣😂Rosalinda wrote:O, w końcu ktoś kto nie lubi malin 😂 Wszyscy zawsze się tak dziwią, że nie lubię a widzę, że jednak nie jestem jedyna 😂
Co do wagi to u mnie podobnie - w pierwszą ciążę zaszłam ważąc 61 kg, w drugą 65, w trzecią 70 🫣 -
Angela1108 wrote:Dziewczyny zerknijcie na pierwszą strone kogo gdzie dopisać jutro bede miala taki wolniejszy dzien to nadrobię tam i powpisuje bo ja zapominam
U mnie jak coś połówkowe przeniesione na 23.07 Izia, bo wpisane 21go Iza
I nie widzę w ogóle siebie w 1 wgranym obrazku kto zostanie mamą, teraz zauważyłam😆.
My wróciliśmy już do PL, podróż katorga, bo mnie ciągle na sen łamało i na maxa fotel odginałam, bo jeszcze rwa kłuła, ale już w domu odespane. Jutro jadę rano na usg do luxmedu sprawdzić co u małego, ale już zauważyłam, że zazwyczaj ok 12 robi się aktywny. Pierwsze smyrania są właśnie wtedy, potem coś w ciągu dnia i na wieczór po 23, więc mały chyba lubi pospać do południa😆.
No i nieświadomie zaliczył debiut na ekranie. Śmieszna sytuacja, bo my się z mężem ukrywamy z tą informacją przed wszelkimi znajomymi, a tu najpierw okazało się, że w Austrii na meczu pojawiła się siostra znajomej męża i mnie dojrzała z brzuszkiem widocznym, a dziś znajomy męża pisze do niego czy ja jestem w ciąży i my szok... okazało się, że robiąc zdjęcia backstagowe dosłownie na parę sek weszłam mężowi w tle nagrania wywiadu, który poszedł już na yt. A ten znajomy zna mnie i wie, że fotografuję i od razu przyuważył ten brzuch wbijający w tle😂. Akurat miałam obcisłą sukienkę, więc już ukryć się nie da, jeszcze ponoć konsultował z żoną czy to aby ciąża nie dodatkowe kilogramy buhaha Mąż już zdążył wyedytować nagranie i mnie wyblurować, więc się śmieję, że kiedyś synkowi pokażę jak się go tata pozbył z nagrania.👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Angela1108 wrote:Mam narazie tak :
1). Anielka I Amelka
2). Pola I Ola
3). Pola I Amelka
4). Lilka I Emilka
5). Nina I Nadia
Aaa i moj wymyślił
Kasia i Basia ale tego nawet nie biorę pod uwage 😂
Laura, Lena
Maja, Pola
Emilka Amelka
Amelia Aurelia
Lena Nela
Julia Maja
Pola Lila🤷♀️
Angela1108 lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
U nas juz raczej zostaje Pola I OlaLunaaa12 wrote:W ogóle dla dziewczynek jest tyle pięknych imion i gdyby nie to,że od dawna mamy swoje top 1,to poza tym miałabym w czym wybierać 😍
Jakby jakimś cudem byli chłopcy to Milan i Mikołaj
boys' mum, Wiolami lubią tę wiadomość
-
Pola i Ola super 🥰 zawsze marzyłam o córce Olusi 🙂🫣 ale, że u nas w rodzinie jest już Olek (Aleksander) i w sumie nam już jakoś nie koniecznie pasowało tak nazwać córkę to była zmiana 😉 mężowi się podobało Natalia, Emilia a mi za to Majka 🙂 kiedyś też myśleliśmy o Zuzi i Agatce 🙂 jest mnóstwo pieknych imion ale jakoś żadne nie łapie mnie za serce 🫣Angela1108 wrote:U nas juz raczej zostaje Pola I Ola
Jakby jakimś cudem byli chłopcy to Milan i Mikołaj -
My też mieliśmy wybrane i jak okazało się, że dziewczynka tak żaden z nas nie pomyślał o tym imieniu 😅 chyba nam się już nie podoba 😂Lunaaa12 wrote:My dla dziewczynki od dawna mamy wybrane,od paru lat🙈a dla chłopca nie mamy, mało co mi się już podoba 😏
Ale to na prywatnej grupie kiedyś napiszę 😊
Teraz to aż mnie ciekawość zżera z tym imieniem dla Twojej córci🫣😂 -
boys' mum wrote:U mnie chłopcy to Michał i Antoni😀 gdyby był kolejny chłopiec byłby Ignacy (Ignaś) bardzo mi się podobało. Co do dziewczynki zawsze marzyła mi się Olusia ale przez tyle lat już mi się nie podoba 😂 więc nie miałam żadnego imienia 😂 zanim się dowiedzieliśmy o płci to chłopcy zwracali się do brzucha Nadia i jak się okazało, że to dziewczynka tak chyba przy Nadii zostaniemy... Moja rodzina jest duża i wszystkie takie imiona jak Zosia, Lena, Maria, Laura, Alicja, Amelka, Anielka są wykorzystane 😂
Nadię kiedyś chciałam:)
Mój starszy syn zapytał wczoraj: a może Misia? Akurat Pucia oglądaliśmy 😆 Michalina Misia tez ładnie:)2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Imiona to ciężki temat u nas - pierworodny ma tak dobry zestaw imion po dziadkach - moim i męża, że ciężko nam wymyślić kolejny dla młodszego, gdzie pierwsze i drugie imię będą miały znaczenie oraz dobrze brzmiały i w Polsce i w UK. Mamy kilka typów ale wciąż nie jestem do nich przekonana 🫣
Mam nadzieję że z czasem odpowiednie imię samo do nas przyjdzie -
Też ładnie 🙂 ale ja już mam Michała więc Michalina odpada 😉 tak samo jak Tosia - Antonina 😉 oj z tymi imionami problem 🫣😅Lunaaa12 wrote:Nadię kiedyś chciałam:)
Mój starszy syn zapytał wczoraj: a może Misia? Akurat Pucia oglądaliśmy 😆 Michalina Misia tez ładnie:) -
Na pewno każda z nas do porodu wybierze idealne,a jak nie do porodu to czasem na dziecko trzeba spojrzeć, żeby powiedzieć to jest na pewno.. tu imie:) moja kumpela tak miala, mieli dwa imiona i nie mogli się zdecydować, dopiero jak corka się urodziła to od razu wiedzieli jakie imię jej pasuje:)boys' mum wrote:Też ładnie 🙂 ale ja już mam Michała więc Michalina odpada 😉 tak samo jak Tosia - Antonina 😉 oj z tymi imionami problem 🫣😅
Ktoś po niedzieli wizytuje?
Jak wytrzymać jeszcze 3 tygodnie do wizyty?🙈🙈2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Imię dla dziecka ma sie podobać nam a nie mamie babci koleżance czy koledze i każde imie jest ładne może niekoniecznie nam pasuje ale dla innych bedzie idealne.Lunaaa12 wrote:Na pewno każda z nas do porodu wybierze idealne,a jak nie do porodu to czasem na dziecko trzeba spojrzeć, żeby powiedzieć to jest na pewno.. tu imie:) moja kumpela tak miala, mieli dwa imiona i nie mogli się zdecydować, dopiero jak corka się urodziła to od razu wiedzieli jakie imię jej pasuje:)
Ktoś po niedzieli wizytuje?
Jak wytrzymać jeszcze 3 tygodnie do wizyty?🙈🙈
Ja mam jutro wizyte w poradni kontrolna z wynikami i pewnie usg zeby sprawdzić maluszki a później dopiero 28 połówkowe.
Wiolami lubi tę wiadomość