Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Kfiatuszek666 wrote:Bardzo ładny wózek.
11.1 w ciąży to już anemia. Nie jest Ci słabo, nie czujesz się źle?
Na NFZ idziesz do ogólnego, skierowanie i dopiero umawiasz się na szczepienie. Też muszę to ogarnąć.
Również współczuję straty kotka. Ja mam psa od 10 lat i nie wyobrażam sobie aby kiedyś jej zabrakło
Hmm nie powiedziałabym, że źle, ale szybciej się męczę, bardziej dopada zadyszka. Dzisiaj akurat byłam kierowcą 40min, więc te stanie w korku mnie wymęczyło, bo brzuch uciskał i tak trudniej oddech się brało. No zobaczymy co jutro lekarz powie, byłam przekonana, że jak bez picia żelaza było 12 to jak zacznę pić to pójdzie w górę, albo utrzyma poziom, a nie że 11.1. Zastanawiam się czy to się w ogóle wchłania. Wiem, że lepiej byłoby na czczo z rana, ale to się nijak ma do robienia odstępu 6h od euthyrox czy śniadania na bazie nabiału. Więc dlatego piłam przed snem.
Z tym skierowaniem na szczepienia to ciekawe ile zajmie umówienie, bo z tego co czytam niby do 36 tydz się powinno szczepić, żebym zdążyła oba ogarnąć.
Finalnie z fotelikiem zdecydowaliśmy się na cybexa, będzie ciężej, ale jednak 5gwiazdek w testach zderzeniowych dłuższy wymiar wygrały. Jeszcze była ciekawa opcja z Be Safe, ale tu już fotelik jeszcze cięższy, nie na moje ręce.
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Izia wrote:Hmm nie powiedziałabym, że źle, ale szybciej się męczę, bardziej dopada zadyszka. Dzisiaj akurat byłam kierowcą 40min, więc te stanie w korku mnie wymęczyło, bo brzuch uciskał i tak trudniej oddech się brało. No zobaczymy co jutro lekarz powie, byłam przekonana, że jak bez picia żelaza było 12 to jak zacznę pić to pójdzie w górę, albo utrzyma poziom, a nie że 11.1. Zastanawiam się czy to się w ogóle wchłania. Wiem, że lepiej byłoby na czczo z rana, ale to się nijak ma do robienia odstępu 6h od euthyrox czy śniadania na bazie nabiału. Więc dlatego piłam przed snem.
Z tym skierowaniem na szczepienia to ciekawe ile zajmie umówienie, bo z tego co czytam niby do 36 tydz się powinno szczepić, żebym zdążyła oba ogarnąć.
Finalnie z fotelikiem zdecydowaliśmy się na cybexa, będzie ciężej, ale jednak 5gwiazdek w testach zderzeniowych dłuższy wymiar wygrały. Jeszcze była ciekawa opcja z Be Safe, ale tu już fotelik jeszcze cięższy, nie na moje ręce.
Mi jak zaczęła hemoglobina zjeżdżać to czułam się fatalnie. 2h po wstaniu zaczynało robić mi się słabo, miałam wrażenie, że prąd mi odcina, mogłam spać pół dnia. I po prostu źle się czułam.
Czy się wchłania… być może nie. Ja mam przepisany w tabletkach i do picia, na razie kończę ten w tabletkach, też biorę na wieczór, koleżanki radziły bez kawy, herbaty, nabiału, za to z witaminą c (więc piję jakiś sok albo jem owoce). Chyba idzie w górę, ale przekonamy się w przyszłym tygodniu bo samopoczucie dużo lepsze.
Już pisałam - miałam cybexa łupinę, teraz dostanie go synuś, córka jeździła w niej rok, potem dostała następny fotelik też Cybex, a to dlatego, że dla mnie testy i ich wyniki są po prostu najważniejsze. -