Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Izia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Bardzo ładny wózek.

11.1 w ciąży to już anemia. Nie jest Ci słabo, nie czujesz się źle?
    Na NFZ idziesz do ogólnego, skierowanie i dopiero umawiasz się na szczepienie. Też muszę to ogarnąć.
    Również współczuję straty kotka. Ja mam psa od 10 lat i nie wyobrażam sobie aby kiedyś jej zabrakło :(

Hmm nie powiedziałabym, że źle, ale szybciej się męczę, bardziej dopada zadyszka. Dzisiaj akurat byłam kierowcą 40min, więc te stanie w korku mnie wymęczyło, bo brzuch uciskał i tak trudniej oddech się brało. No zobaczymy co jutro lekarz powie, byłam przekonana, że jak bez picia żelaza było 12 to jak zacznę pić to pójdzie w górę, albo utrzyma poziom, a nie że 11.1. Zastanawiam się czy to się w ogóle wchłania. Wiem, że lepiej byłoby na czczo z rana, ale to się nijak ma do robienia odstępu 6h od euthyrox czy śniadania na bazie nabiału. Więc dlatego piłam przed snem.

Z tym skierowaniem na szczepienia to ciekawe ile zajmie umówienie, bo z tego co czytam niby do 36 tydz się powinno szczepić, żebym zdążyła oba ogarnąć.

Finalnie z fotelikiem zdecydowaliśmy się na cybexa, będzie ciężej, ale jednak 5gwiazdek w testach zderzeniowych dłuższy wymiar wygrały. Jeszcze była ciekawa opcja z Be Safe, ale tu już fotelik jeszcze cięższy, nie na moje ręce.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Hmm nie powiedziałabym, że źle, ale szybciej się męczę, bardziej dopada zadyszka. Dzisiaj akurat byłam kierowcą 40min, więc te stanie w korku mnie wymęczyło, bo brzuch uciskał i tak trudniej oddech się brało. No zobaczymy co jutro lekarz powie, byłam przekonana, że jak bez picia żelaza było 12 to jak zacznę pić to pójdzie w górę, albo utrzyma poziom, a nie że 11.1. Zastanawiam się czy to się w ogóle wchłania. Wiem, że lepiej byłoby na czczo z rana, ale to się nijak ma do robienia odstępu 6h od euthyrox czy śniadania na bazie nabiału. Więc dlatego piłam przed snem.

Z tym skierowaniem na szczepienia to ciekawe ile zajmie umówienie, bo z tego co czytam niby do 36 tydz się powinno szczepić, żebym zdążyła oba ogarnąć.

Finalnie z fotelikiem zdecydowaliśmy się na cybexa, będzie ciężej, ale jednak 5gwiazdek w testach zderzeniowych dłuższy wymiar wygrały. Jeszcze była ciekawa opcja z Be Safe, ale tu już fotelik jeszcze cięższy, nie na moje ręce.

Mi jak zaczęła hemoglobina zjeżdżać to czułam się fatalnie. 2h po wstaniu zaczynało robić mi się słabo, miałam wrażenie, że prąd mi odcina, mogłam spać pół dnia. I po prostu źle się czułam.
    Czy się wchłania… być może nie. Ja mam przepisany w tabletkach i do picia, na razie kończę ten w tabletkach, też biorę na wieczór, koleżanki radziły bez kawy, herbaty, nabiału, za to z witaminą c (więc piję jakiś sok albo jem owoce). Chyba idzie w górę, ale przekonamy się w przyszłym tygodniu bo samopoczucie dużo lepsze.

Już pisałam - miałam cybexa łupinę, teraz dostanie go synuś, córka jeździła w niej rok, potem dostała następny fotelik też Cybex, a to dlatego, że dla mnie testy i ich wyniki są po prostu najważniejsze.

‹‹ ‹ 237 238 239 240 241
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ