Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Hashimoto
Odpowiedz

Hashimoto

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mira.huntrix Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zapytać jak wygląda Wasze leczenie/prowadzenie ciąży przy Hashimoto, co ile sprawdzacie hormony? Jak często macie wizyty u endokrynologa? Mój lekarz zleca mi tylko tsh i zastanawiam się czy nie powinnam porozglądać się za innym lekarzem.
    Czy przyjmujecie jakieś dodatkowe suplementy typu selen cynk ? Czy jedynie suple ciążowe ? Moje TSH wzrosło w ciągu 7 tygodni z 0,7 na 2,7 i lekarz kolejne badanie zalecił dopiero za 8 tygodni.... Zastanawiam się czy to nie za późno.

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niedoczynność tarczycy od prawie 9 lat regularnie wizyty u endokrynologów. W przeszłości miewałam nawet poziom 7-8, przyjmuję euthyrox. Przed każdym kolejnym transferem sprawdzaliśmy aktualny poziom, jeśli był powyżej 3 zwiększano mi dawki. Leczyłam się u różnych lekarzy (ginekolog najczęściej tez był endokrynologiem) i większość podtrzymywała wersję, żeby nie przekraczać 2.5 (niektórzy sugerowali poniżej 2). Obecnie jestem w 14tyg ciąży. Tsh miałam skontrolować przed transferem, potem ponownie przy pozytywnej becie. Wzrosło, więc zmiana dawkowania i po kilku tyg znów kontrola. Obecnie poziom 2.1 więc mam nie zmieniać dawek. Kolejna wizyta usg za miesiąc i wtedy znów sprawdzić tsh. Z innych suplementów biorę jedynie wit D, Pregna DHA i kwas foliowy. Przed ciążą byłam na diecie hashimoto, nie jadłam glutenu laktozy i cukru. Obecnie nie trzymam diety, jem wszystko na co mam ochotę, a przy ciąży wiadomo jak te zachcianki się zmieniają. Na bieżąco kontrolujemy morfologię, mocz, glukozę.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Mel 456 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie ciąży miałam wizyty co ok. 4 tygodnie. Na każdą wizytę kontrola TSH, ft3 i ft4.
    Całą ciążę brałam euthyrox, dawkę endokrynolog mi dostosowywał zgodnie z wynikami badań krwi.

💙 10.11.2025

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ