X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Herbatka z liści malin
Odpowiedz

Herbatka z liści malin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AdaZ91 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dużo czytałam ostatnio o tym, że pity regularnie od 32tc napar z liści malin a od 37tc olej z wiesiołka wspomagają macicę i zmiekczają szyjkę, powiedzcie jak to było u Was? Czy w jakikolwiek sposób usprawnilo to poród albo złagodzilo ból?

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja stosowałam tę herbatkę i olej z wiesiołka ale dopiero w terminie porodu, bo już byłam zdesperowana aby urodzić, a nic się nie działo ;) Urodziłam jakieś 5 dni później, więc nie wiem czy pomogło, czy to tylko taki zbieg okoliczności, ale pierwsze skurcze przepowiadające dostałam rzeczywiście w dzień, w który rano zaczęłam stosować te wszystkie metody (plus długi spacer, chodzenie po schodach itd.) Co do porodu to myślę, że jak na pierwszy poród to był całkiem ok, co prawda ja miałam znieczulenie więc ciężko powiedzieć... Ale nie mam pojęcia czy wspomaganie się tymi metodami w jakikolwiek sposób wpłynęło.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ