X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Herbatka z liści malin
Odpowiedz

Herbatka z liści malin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AdaZ91 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dużo czytałam ostatnio o tym, że pity regularnie od 32tc napar z liści malin a od 37tc olej z wiesiołka wspomagają macicę i zmiekczają szyjkę, powiedzcie jak to było u Was? Czy w jakikolwiek sposób usprawnilo to poród albo złagodzilo ból?

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja stosowałam tę herbatkę i olej z wiesiołka ale dopiero w terminie porodu, bo już byłam zdesperowana aby urodzić, a nic się nie działo ;) Urodziłam jakieś 5 dni później, więc nie wiem czy pomogło, czy to tylko taki zbieg okoliczności, ale pierwsze skurcze przepowiadające dostałam rzeczywiście w dzień, w który rano zaczęłam stosować te wszystkie metody (plus długi spacer, chodzenie po schodach itd.) Co do porodu to myślę, że jak na pierwszy poród to był całkiem ok, co prawda ja miałam znieczulenie więc ciężko powiedzieć... Ale nie mam pojęcia czy wspomaganie się tymi metodami w jakikolwiek sposób wpłynęło.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ