Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Herbatka z liści malin
Odpowiedz

Herbatka z liści malin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AdaZ91 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dużo czytałam ostatnio o tym, że pity regularnie od 32tc napar z liści malin a od 37tc olej z wiesiołka wspomagają macicę i zmiekczają szyjkę, powiedzcie jak to było u Was? Czy w jakikolwiek sposób usprawnilo to poród albo złagodzilo ból?

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja stosowałam tę herbatkę i olej z wiesiołka ale dopiero w terminie porodu, bo już byłam zdesperowana aby urodzić, a nic się nie działo ;) Urodziłam jakieś 5 dni później, więc nie wiem czy pomogło, czy to tylko taki zbieg okoliczności, ale pierwsze skurcze przepowiadające dostałam rzeczywiście w dzień, w który rano zaczęłam stosować te wszystkie metody (plus długi spacer, chodzenie po schodach itd.) Co do porodu to myślę, że jak na pierwszy poród to był całkiem ok, co prawda ja miałam znieczulenie więc ciężko powiedzieć... Ale nie mam pojęcia czy wspomaganie się tymi metodami w jakikolwiek sposób wpłynęło.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ