Imię Gabriel - jak mówią na dorosłego i nastolatka?
-
Czy macie wśród znajomych osoby o imieniu Gabriel (dorosłych lub nastolatków)? Zastanawiam się nad takim imieniem dla synka i chciałabym wiedzieć jakie formy są zazwyczaj używane w okresie nastoletnim i w dorosłości: pełna wersja imienia, zdrobnienie "Gabryś" albo jeszcze jakaś inna forma? Słyszałam, że często zdrobnienie "Gabryś" z przyzwyczajenia zostaje już do dorosłości. Czy tak jest w przypadkach, o których wiecie?
(Nie oceniajcie proszę tego imienia pod kątem tego czy wam się podoba czy nie, bo to kwestia gustu, chodzi mi tylko o informacje jak wyżej). Z góry dziękuję -
Levelof wrote:Czy macie wśród znajomych osoby o imieniu Gabriel (dorosłych lub nastolatków)? Zastanawiam się nad takim imieniem dla synka i chciałabym wiedzieć jakie formy są zazwyczaj używane w okresie nastoletnim i w dorosłości: pełna wersja imienia, zdrobnienie "Gabryś" albo jeszcze jakaś inna forma? Słyszałam, że często zdrobnienie "Gabryś" z przyzwyczajenia zostaje już do dorosłości. Czy tak jest w przypadkach, o których wiecie?
(Nie oceniajcie proszę tego imienia pod kątem tego czy wam się podoba czy nie, bo to kwestia gustu, chodzi mi tylko o informacje jak wyżej). Z góry dziękuję
Szefostwo już mówili Gabriel. -
Miałam kolegę w liceum na którego mówili zawsze Gabriel
ale fakt, włosy mu się kręciły i grał na fortepianie jak anioł 😇
villemo_gbm, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
-
02.03. urodziłam synka, któremu nadaliśmy imię Gabriel. Mówimy do niego Gabryś, Gabriel, albo Brysiek. 😊 To jak zdrobnisz to jest Wasza sprawa. Chociaż też spędzało mi to sen z powiek, bo pełne imię jest oficjalne, a zdrobnień jednak ograniczoną ilość. 😊
🙋🏼♀️
IO, PCOS
HyCoSy - ✅
Kariotyp - ✅
Regularne cykle, własne owulacje
🙋🏼
Obniżone parametry nasienia
Kariotyp - ✅
3x inseminacja
28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
23.07. beta - 28,2
25.07. beta - 64,42
27.07. beta - 166, progesteron 42
29.07. beta - 315
31.07. beta - 676, progesteron 48
03.08. beta - 1803
06.08. beta - 3799
09.08. USG - zarodek 🥰 -
Mam siostrzeńca Gabriela (14l) 🙃
Normalnie mówimy Gabryś/Gabron, jak był młodszy to Gabronek.👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 prenatalne, ryzyka niskie 🩷 CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
🩺23.04 20+4 USG połówkowe -
Hajkonk wrote:Mam siostrzeńca Gabriela (14l) 🙃
Normalnie mówimy Gabryś/Gabron, jak był młodszy to Gabronek.
Dlaczego Gabron? 🙈 To chyba nawet nie jest zdrobnienie od tego imienia, pierwsze słyszę.
Mam siostrzeńca o tym imieniu i mówimy na niego Gabriel, Gabryś i tyle. Kolega ze szkoły też miał na imię Gabriel i przez całe lata szkolne i do tej pory mówimy Gabryś mimo, że ma 30 lat 😂 -
abrakadabra wrote:Dlaczego Gabron? 🙈 To chyba nawet nie jest zdrobnienie od tego imienia, pierwsze słyszę.
Mam siostrzeńca o tym imieniu i mówimy na niego Gabriel, Gabryś i tyle. Kolega ze szkoły też miał na imię Gabriel i przez całe lata szkolne i do tej pory mówimy Gabryś mimo, że ma 30 lat 😂
Czy kolega nie narzekał, że jego imię jest zdrabiane od dziecka do dorosłości? -
Levelof wrote:Czy kolega nie narzekał, że jego imię jest zdrabiane od dziecka do dorosłości?
Raczej nie, nigdy się nie skarżył. Sam też przedstawiał się jako 'Gabryś' -