X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Immunoglobulina
Odpowiedz

Immunoglobulina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwia1989 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy jest tu jakaś mama z konfliktem krwi z ojcem dziecka? Mam pytanie odnośnie podania immunoglobuliny... Na ostatniej wizycie dowiedziałam się że podaje się ją teraz już także w ciąży. Nie dopytałam jakoś a teraz się zastanawiam jak to się odbywa? Dostaje receptę na zastrzyk i mam go zrealizować w swojej przychodni? Chodzę prywatnie, czy będę musiała za niego zapłacić? I czy to jest podawane raz w ciąży?

• migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chodziłam na wizytę prywatnie, lecz w czasie kiedy podaje się immunoglobuline, miałam wizytę w przychodni na NFZ, i tam dostajesz zastrzyk , masz go bezpłatnie, bo jest refundowany.

Immuno podaje się raz w ciąży pomiędzy 28 a 30 tc, i po porodzie do 72h.

sylwia1989 lubi tę wiadomość

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ