X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Immunoglobulina
Odpowiedz

Immunoglobulina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwia1989 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy jest tu jakaś mama z konfliktem krwi z ojcem dziecka? Mam pytanie odnośnie podania immunoglobuliny... Na ostatniej wizycie dowiedziałam się że podaje się ją teraz już także w ciąży. Nie dopytałam jakoś a teraz się zastanawiam jak to się odbywa? Dostaje receptę na zastrzyk i mam go zrealizować w swojej przychodni? Chodzę prywatnie, czy będę musiała za niego zapłacić? I czy to jest podawane raz w ciąży?

• migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chodziłam na wizytę prywatnie, lecz w czasie kiedy podaje się immunoglobuline, miałam wizytę w przychodni na NFZ, i tam dostajesz zastrzyk , masz go bezpłatnie, bo jest refundowany.

Immuno podaje się raz w ciąży pomiędzy 28 a 30 tc, i po porodzie do 72h.

sylwia1989 lubi tę wiadomość

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ