Imprezy rodzinne w ciąży
-
Mam parę wątpliwości i byłabym serdecznie wdzięczna za Wasze opinie:
1) mam komunię w maju (6 miesiąc ciąży) - jak się ubrać? nie lubię spodni, najchętniej wybrałabym sukienkę, ale nie wiem kompletnie jaka moda obowiązuje aktualnie na komuniach; czy mogę poszukiwać stroju trochę wcześniej czy raczej się nie opłaca, bo nie wiadomo czy się w niego zmieszczę jak kupię wcześniej? i sprawa poza ciążowa - jakiej wartości prezent powinna dać chrzestna?
2) w czerwcu mam wesele (7 miesiąc ciąży) - czy uda mi się założyć to samo, co na komunię miesiąc wcześniej? Czy raczej nastawić się na kupno 2 sukienek...
3) we wrześniu mam kolejne wesele (wypada tydzień po terminie porodu) - czy nastawiać się, że dam radę pójść przynajmniej na sam ślub tak szybko po porodzie? A co jeśli bobas postanowi posiedzieć w brzuchu dłużej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:19
Syla -
Na komunie, chrzty itp. uroczystości zazwyczaj zakłada się ubrania w jasnych kolorach, skromne Na Twoim miejscu kupiłabym sukienkę odciętą pod biustem tak, żeby i na 1. i na 2. imprezę pasowały (po co wydawać kasę 2x)?
A co do wesela, to nie nastawiaj się na bycie na nim. Na moim weselu miały być dwie ciężarne, ale obie rozpakowały się przed imprezą i niestety nie dały rady przyjść. Przypuszczam, że Ty też nie będziesz miała ochoty ani siły, nawet jeśli jeszcze nie urodzisz.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-