X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak długo czekałyście?
Odpowiedz

Jak długo czekałyście?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Jak długo czekałyście na upragnione dwie kreski ?
    Czy ktoś się wypowie a może i mnie pocieszy ?

W skrócie o nas
    Ja 23 lata
    Mąż 28 lat
    Starania od 6 msc
    Problemem też jest praca męża- w delegacji zjeżdża na piątek, sobota, niedziela
    Mamy probkem żeby trafić w owulacje, teraz mąż przez pół roku będzie brał wolne na moje dni plodne

Robię testy owulacyjne od 2 cykli, mierze temperaturę
    Wizyta u ginekologa i wszystko ok, mamy dać sobie 4-6 msc i jeśli się nie uda to przyjść
    Mąż w piątek będzie robił badania nasienia

Witaminy
    Ja
    Cynk, kwas foliowy, magnez, wit d3,

Mąż
    Cynk, kwas foliowy, magnez, selen, wit d3, omega3, wit e

• ola_r2024 Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie parę lat, a jesteśmy grubo Po 30 obecnie.
    Był czas, że ja się już poddałam i nie chciałam. Po prostu odpuściłam...
    A dziś? Jestem obecnie w 30 tc i będziemy mieć blizniaki 😊
    Po prostu pewnego dnia się udało. Nie wiem, moze bez stresu i ciągłego myślenia o ciąży i nakręcania się człowiek się jakoś odblokował.
    Także głową do góry. Uda sie napewno 😊

• Letycja Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez myślałam, że przez pracę męża będzie ciężko się wstrzelić. Udało nam się za 1 razem, niestety ciąża biochemiczna. W kolejnym cyklu znowu się udało, jestem teraz w 20 tc, a co najlepsze to testy owulacyjne były wtedy negatywne. Nam się po prostu udało. Może u Was faktycznie jest to kwestia wstrzelenia się w odpowiedni czas. Super jeśli mąż będzie mógł sobie pozwolić brać wtedy wolne, oczywiście badanie nie zaszkodzi, w razie czego szybko podejmiecie leczenie. Trzymam kciuki!

7.11.2024 II
    9.11.2024 BHCG 20
    12.11.2024 BHCG 135
    16.11.2024 BHCG 1028
    26.11.2024 pierwsza wizyta
    10.12.2024 ❤️
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ