X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak nauczyć malucha picia z bidonu
Odpowiedz

Jak nauczyć malucha picia z bidonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie. Córka pije wodę jedynie z butelki a powinna juz raczej pić z bidonu

• Evli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nauczyć heh samo musi się nauczyć 🫣 ja dałam mojej córce bidon BBox w okolicy 6mc, synowi 5 mc, pierwsze dni gryzli słomkę, po paru dniach sami załapali jak to działa 🤗

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Anetpis Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzbroić się w cierpliwość i codziennie proponować picie z kubeczka lub bidonu. Kupić jakiś fajny kubeczek z ulubionym misiem/bohaterem, bidon np jakiś zwykły z pepco ale ma bardziej wytrzymała słomkę od bboxa lub Avent i jak już pokrycie to nie przegryzie jej - miałam to samo z moim, pić pil z kubka i z bidonu ze słomka właśnie avent, ale nie chciał przestawić się całkiem z butli. No i pewnego pięknego dnia, posialam gdzieś rurke od tego bidonu, skazany był na kubek ale to było tylko doraźnie bo co na podwórko, więc kupiłam bidon od Contigo: https://kubekcontigo.pl/pol_m_Dla-Dzieci-1015.html W końcu się nauczył. Same bidony polecam, są łatwe w utrzymaniu w czystości bo można w całości myć w zmywrace.
    pol_il_Bidon-butelka-dla-dzieci-Contigo-Easy-Clean-420ml-Juniper-64719.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 07:04

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ