X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak to odczytać? Jak to rozumieć? Pomóżcie
Odpowiedz

Jak to odczytać? Jak to rozumieć? Pomóżcie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Juciak Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie przyszłe mamusie :)
    Zrobiłam dziś test i dostałam cudowny prezent na Nowy Rok w postaci dwóch kresek :*
    Według BellyBestFriend jestem w 5 tygodniu ciąży (4 tyg i 3 dni), ale wiek płodu wynosi 2 tyg.
    Według moich obserwacji do zapłodnienia doszło najprawdopodobniej po stosunku dnia 13 grudnia lub 16 grudnia. Czyli 20 lub 17 dni temu. Skąd takie rozbieżne informacje? Belly mierzy ciąże od ostatniej miesiączki? Można to jakoś zmienić? Bo tak właściwie to nie jestem w drugim miesiącu ciąży :D
    Jak wy to rozumiecie?
    Drugie pytanie - kiedy iść do ginekologa?
    Pracuję w specjalnych warunkach, z rentgenem i koagulacją elektryczną na bloku operacyjnym. Kierownik bloku sam dla bezpieczeństwa proponuje przejście na szybkie zwolnienie. Jakie powinny być teraz moje pierwsze kroki?
    Byłabym Wam bardzo wdzięczna za waszą pomoc, to moja pierwsza, wyczekana ciąża, wciąż drżą mi ręce i jeszcze nikt o niczym nie wie :)
    Pozdrawiam :*

7 cykli starań o pierwsze maleństwo ❤
    Sukces <3
    Termin porodu : 7 września 2018 z miesiączki, 3 września 2018 z USG
    Hashimoto, Letrox 62,5
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,belly liczy od okresu bo jest to jedyna miarodajna data poczatku cyklu no chyba,ze mialas monitoring owulacji i lekarz okreslil jej termin. Warunki masz kompletnie nie na czas ciazy a teraz w szczegolnosci bo to czas tworzenia sie narzadow. Do ginekologa mozna pojsc w 5 tyg.by okreslil czy ciaza jest w macicy i w okolicach 7 tygodnia ciazy na usg potwierdzajace czynnosc serduszka.

Edit: tak poza tym pracodawca wedlug prawa powinien oddelegowac Cie na bezpieczne dla ciazy miejsce pracy,ale w naszych realuach to smutny,pusty zapis....pracodawca "wysyla" Cie na zwolnienie.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę oblicza się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. A wiek płodu jest od owulacji tak, lecz nigdy nie ma pewności kiedy ta owulacja była więc ginekolodzy liczą ciążę tak jak napisałam wyżej.
    Gratuluję Ci i ja bym poszła do lekarza jak najszybciej potwierdzić ciążę i na zwolnienie bo te warunki pracy uniemożliwiają prawidłowy rozwój płodu

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie dojdę, jak to jest z wypłatą na L4. U mnie L4 okazało się korzystniejsze, dostawałam lepszą pensję niż jak pracowałam :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ