Jak to odczytać? Jak to rozumieć? Pomóżcie
-
Drogie przyszłe mamusie
Zrobiłam dziś test i dostałam cudowny prezent na Nowy Rok w postaci dwóch kresek :*
Według BellyBestFriend jestem w 5 tygodniu ciąży (4 tyg i 3 dni), ale wiek płodu wynosi 2 tyg.
Według moich obserwacji do zapłodnienia doszło najprawdopodobniej po stosunku dnia 13 grudnia lub 16 grudnia. Czyli 20 lub 17 dni temu. Skąd takie rozbieżne informacje? Belly mierzy ciąże od ostatniej miesiączki? Można to jakoś zmienić? Bo tak właściwie to nie jestem w drugim miesiącu ciąży
Jak wy to rozumiecie?
Drugie pytanie - kiedy iść do ginekologa?
Pracuję w specjalnych warunkach, z rentgenem i koagulacją elektryczną na bloku operacyjnym. Kierownik bloku sam dla bezpieczeństwa proponuje przejście na szybkie zwolnienie. Jakie powinny być teraz moje pierwsze kroki?
Byłabym Wam bardzo wdzięczna za waszą pomoc, to moja pierwsza, wyczekana ciąża, wciąż drżą mi ręce i jeszcze nikt o niczym nie wie
Pozdrawiam :*7 cykli starań o pierwsze maleństwo ❤
Sukces
Termin porodu : 7 września 2018 z miesiączki, 3 września 2018 z USG
Hashimoto, Letrox 62,5
-
Tak,belly liczy od okresu bo jest to jedyna miarodajna data poczatku cyklu no chyba,ze mialas monitoring owulacji i lekarz okreslil jej termin. Warunki masz kompletnie nie na czas ciazy a teraz w szczegolnosci bo to czas tworzenia sie narzadow. Do ginekologa mozna pojsc w 5 tyg.by okreslil czy ciaza jest w macicy i w okolicach 7 tygodnia ciazy na usg potwierdzajace czynnosc serduszka.
Edit: tak poza tym pracodawca wedlug prawa powinien oddelegowac Cie na bezpieczne dla ciazy miejsce pracy,ale w naszych realuach to smutny,pusty zapis....pracodawca "wysyla" Cie na zwolnienie.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 13:09
-
nick nieaktualnyCiążę oblicza się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. A wiek płodu jest od owulacji tak, lecz nigdy nie ma pewności kiedy ta owulacja była więc ginekolodzy liczą ciążę tak jak napisałam wyżej.
Gratuluję Ci i ja bym poszła do lekarza jak najszybciej potwierdzić ciążę i na zwolnienie bo te warunki pracy uniemożliwiają prawidłowy rozwój płodu -