X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jaka herbata dobra w ciąży
Odpowiedz

Jaka herbata dobra w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka herbata jest dobra dla organizmu kobiety w ciąży?

• Britka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam tradycyjna czarną herbatę. Mam wrażenie, ze wiele osob jej nie docenia, a herbata taka ma bardzo dobry wpływ na organizm mianowicie
    reguluje układ trawienny ( polecam jako naturalny srodek przy zatruciach pokarmowych)
    dodaje energii
    obniża poziom chlesterolu
    zmniejsza ciśnienie krwi
    jak również zawiera w sobie flawonaidy, które skutecznie obniżają poziom wolnych rodników w organizmie

Całkiem dobre działanie na organizm ma napar z pokrzywy, polecam jednak organiczać się do jednego kubeczka dziennie.
    https://home-sklep.pl/blog/niezwykle-wlasciwosci-czarnej-herbaty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 13:50

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam zwykla czarna tylko slaba.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja pilam zwykla czarna tylko slaba.

ja też

hibiskus nie jest polecany ciężarnym a występuje w wielu herbatach owocowych, warto czytać składy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 16:33

dqprgu1royghdo7j.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata Rooibos - dla każdego się nadaje, zawiera wiele minerałów i nie zawiera szkodliwej teiny (czarna herbata zaburza wchłanianie wapnia, magnezu więc odradzam!!!) i ja serdecznie polecam :-) Jest pyszna, miodowa w smaku, nie wymaga słodzenia, dzieci ją lubią. Kupuję firmy Astra np. w intermarche lub przez internet duże opakowania 75torebek i czasem w Biedronce upoluję jakiegoś Rooibosa biedronkowego z dodatkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 19:45

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też piłam rooibosa, bo przeczytałam, że jest najbezpieczniejszy w ciąży, ale z umiarem to można praktycznie kazda (ewentualnie zrezygnowałabym z czerwonej)

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britka pisała o pokrzywie - też jest zalecana w ciąży bo zawiera mnóstwo żelaza. Ja piłam jej sporo, na tydziań przed porodem planowanym (CC), odstawiłam bo działa przeciwzakrzepowo..
    Pokrzywa zawiera:
    makro- i mikroelementy:
    - magnez
    - fosfor
    - wapń
    - siarkę
    - żelazo
    - potas
    - jod
    - krzem
    - sód
    witamina A
    witamina K
    witamina B2
    witamina C
    związki aminowe i garbnikowe
    kwas pantotenowy (witamina B5)
    kwasy organiczne (m.in. mrówkowy, glikolowy, glicerolowy)
    olejki eteryczne
    sole mineralne
    chlorofil
    serotonina
    histamina
    acetylocholina
    karotenoidy
    fitosterole
    flawonoidy

https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/metody-alternatywne/pokrzywa-wlasciwosci-lecznicze-i-prozdrowotne-pokrzywy-aa-yvde-1WJh-G41i.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:13

da8300b52b.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin zakazala mi pic mojej ulubionej zielonej herbaty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 21:34

Coreczka 11.2019 <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka wrote:
    Gin zakazała mi pic mojej ulubionej zielonej herbaty :D
    ha ha jak jedną dziennie wypijesz (a można ją zalewać kilka razy (nigdy wrzątkiem) i jest nawet smaczniejsza) to nic się nie stanie :-)

da8300b52b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ