X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kadzidła i olejki zapachowe
Odpowiedz

Kadzidła i olejki zapachowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie znalazłam tego tematu na forum, dlatego poruszam, uznajac za istotny. Temat pojawił mi się przed chwilą, całkiem przypadkiem. Otóż dawno nie paliłam w kominku olejków zapachowych i zapomniałam jakie właściwości mają te, które posiadam. Wygooglałam sobie ich nazwy i co widzę? Olejków nie powinny używać kobiety w ciąży! To samo dotyczy kadzideł (które osobiście uwielbiam i palę namiętnie)...
    Polecam zatem Waszej uwadze kilka tekstów:
    http://ziolowyzakatek.com.pl/aromaterapia-olejki-eteryczne/
    http://www.astromagia.pl/component/content/article/2877
    choć tu twierdzą, że mogą być niektóre stosowane: http://www.chinmed.com/archiwum/arch_art/aromaterapia.htm

Chyba lepiej dmuchać na zimne i rzeczywiscie nie uzywaćich wcale. A żałuję, bo dzięki kadzidłom wyprowadziły się ode mnie mole przylatujące od sąsiadów...
    Krótko mówiąc - taki temat ku przestrodze.

• Nalka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się jeśli chodzi o kadzidła i olejki. Niekoniecznie dotyczy to wszystkich świeczek. Na szkole rodzenia położna powiedziała, że jeśli lubimy bardzo jakiś zapach, który nas uspakaja to możemy w czasie porodu go użyć, zapalając właśnie zapachową świeczkę. Ale ile szkół tyle opinii.
    Aczkolwiek nie mam zamiaru używać tego typu rzeczy, bo zapachy mnie drażnią, więc mam problem z głowy.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szkole mówili dokładnie to, co Nalka. Położna wymieniała te najbardziej zakazane, ale ich nie pamiętam :/ myślę, że na wszelki wypadek warto poszukać w necie. Ja od zawsze i w czasie ciąży też palę kadzidełka waniliowe plus używam olejku lawendowego (do kąpieli i do worków w odkurzaczu).

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • kot Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kadzidła wypędziły mole? :) Bo do mnie też niestety przyłażą...

A z olejków - na niektórych olejkach pisze czy można czy nie można używać w ciąży. W ten sposób w ciężkich chwilach ratowałam się mieszanką olejku cytrynowego z eukaliptusowym oraz innymi cytrusowymi - pomarańczowym i grejpfrutowym. To wyłącznie na bazie informacji umieszczonej na opakowaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie moli: palimy głównie naturalne indyjskie kadzidła "Vrindaban Flower", ale też zwykłe sandałowe. Wydaje mi się, że odstraszająco na mole działa przede wszystkim sam dym i intensywny zapach.
    :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ