X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kiedy słychać bicie serduszka?
Odpowiedz

Kiedy słychać bicie serduszka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • california.girl Nowa

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

chciałam się zapytać, kiedy można usłyszeć bicie serduszka maleństwa ?

Jestem w 10 tc, w poniedziałek byłam u lekarza, Pani doktor przyłozyła mi taką głowicę do brzucha jak przy usg i włączyła głośnik (nie mam pojęcia co to za urządzenie), jednak niestety nic nie było słychać.
    Niby lekarka powiedziała że sprawdzimy na kolejnej wizycie i powinno juz być slychać, to nie ukrywam że przestraszyłam sie że coś może być nie tak?

To moja pierwsza ciąża, więc wszystkiego sie obawiam i nie wiem czego się spodziewać ;)

Jak było u Was?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 7 tyg już powinno być słychać, jeśli robi Ci usg, proponuje jak najszybciej skonsultować się z innym lekarzem.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • california.girl Nowa

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 7 tyg miałam usg i było widać serduszko na monitorze.
    teraz miałam sprawdzane nie usg tylko innym urządzaniem (aparat z głowicą i głośnikiem) i na tym jeszcze nie było słychać nic ;(

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale była akcja serca? bo o też widać.
    Ważne tez jest ile jest uderzeń na minute na takim poczatku ciązy.
    Ja pomimo wszystko skonsultowałabym to z innym lekarzem,dla własnego spokoju.

ex2bi09komf7ydjp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ