Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Konsultacja internistyczna
Odpowiedz

Konsultacja internistyczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolcia91 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chciałam się zapytać co Wam wpisał internista w karcie ciąży w rubryce "konsultacja internistyczna". Miejsca nie jest za wiele, a moja ginekolog nalega by tego typu notatka się znajdowała :).

Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
    0d1y3e3kskzr7fqw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ani tego, ani kosultacji u dentysty, miejsce na karcie ciąży jest nie wiadomo po co. Najważniejsze są badania na gbs, hbv, hiv, toxo itp itd

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia91 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Chciałam się zapytać co Wam wpisał internista w karcie ciąży w rubryce "konsultacja internistyczna". Miejsca nie jest za wiele, a moja ginekolog nalega by tego typu notatka się znajdowała :).

Nie miałam nigdy nic wpisane w rubryczkę. Przepraszam,ale mam pyranie z zupełnie innej beczki. Widzę,że po stracie dość szybko znowu udało Ci się zafasolkować. Miałaś zabueg łyżeczkowania? Ze staraniami czekałaś do pierwszej @? Brałaś jakueś leki podczas starań i kolejnej ciąży? Nam lekarz w szpitalu powiedział,żebyśmy wstrzymali się z seksem do @ a starania zaczęli po drugiej @ od zabiegu,ale ja chciałabym zacząć jak najszybciej,najchętnuej już,ale dopiero minęły 2 tyg od zabiegu,więc już poczekam do @

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Karolcia91 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało poronić bez łyżeczkowania. Przyjechałam na Izbę Przyjęć już z bardzo silnymi skurczami i dużym krwawieniem, także przez noc praktycznie sama się oczyściłam. Później jeszcze podali mi tylko tabletki poronne aby wyindukować dalsze złuszczenie endometrium i obeszło się bez zabiegu...Starania zaczęliśmy po pierwszej @. W pierwszym cyklu się nie udało, ale zaskoczyło w kolejnym :).
    Żadnych leków nie brałam, monitorowałam sobie tylko temperaturę i śluz.
    Powodzenia życzę!!! Będzie dobrze! Daj sobie tylko czas :).

Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
    0d1y3e3kskzr7fqw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ