X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kontrola L4 w ciazy
Odpowiedz

Kontrola L4 w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • tuonela Autorytet

Wysłany: 7 marca, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Tuonela ja przyjdę z nieco innym pogladem sytuacji. Sama też mialam dwie kontrole w ciazy.
    To, ze L4 jest chodzące nie znaczy, ze mozesz chodzić wszędzie i na spacery. Najważniejsze sa zalecenia lekarza, jesli w nich jest wzmianka, ze spacery sa wskazane to okej, ale jesli nie to moze to byc argument dla ZUS.
    Ja pamiętam jak pytałam właśnie o to czy mogę regularnie jeździć do fizjo i jest to uzasadnienie dla ZUS w przypadku nieobecności. Odpowiedź byla jasna - jeśli jest zalecenie lekarza to tak, jesli nie to nie.. 🤷‍♀️

Nie mniej jednak nie stresuj sie poki co, napisz wyjaśnienie, ze byłaś na spacerze celem zapobiegniecia chociażby zakrzepicy i tyle. 😊

A ze kontrolują kobiety w ciąży to juz od jakiegoś czasu.. Bo gro kobiet bierze L4 zaraz po dwóch kreskach, nie mając żadnych wskazań, a potem biegają po sklepach albo na wakacje i co gorsza.. Chwala się tym na lewo i prawo.
    Wiem też mi mówiły o tych wakacjach bo masa kobiet nawet nie odpowie na co ma L4 bo ciąża w to nie jest powód nie mam nic do kontorli tylko do tego sposobu dzwonienia i uciekania:)
    Dlatego powiedziałam tym Paniom że może lepiej komisję mnie wezwać przyjadę z dokumentami i będzie jasna sprawa bo one same stwierdziły że nie wiedzą na co mam L4 i jakie są jego powody . Nie mam nic do ukrycia i wiem że ludzie kombinują same uznały że system też losowo wybiera i widocznie na mnie padlo.
    Mowie sposob kontorli i że jak coś list zwykly który znając naszą pocztę polską może dojdzie może nie dojdzie a masz termin na odpowiedź.
    Nigdzie na wakacje nie wyjezdzam czasem się przespaceruje coś pójdę kupić ale jak coś miesiąc mam myśleć że może przyjdą a ja będę np pod prysznicem itp to krew mnie zalewa.

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 7 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Wiem też mi mówiły o tych wakacjach bo masa kobiet nawet nie odpowie na co ma L4 bo ciąża w to nie jest powód nie mam nic do kontorli tylko do tego sposobu dzwonienia i uciekania:)
    Dlatego powiedziałam tym Paniom że może lepiej komisję mnie wezwać przyjadę z dokumentami i będzie jasna sprawa bo one same stwierdziły że nie wiedzą na co mam L4 i jakie są jego powody . Nie mam nic do ukrycia i wiem że ludzie kombinują same uznały że system też losowo wybiera i widocznie na mnie padlo.
    Mowie sposob kontorli i że jak coś list zwykly który znając naszą pocztę polską może dojdzie może nie dojdzie a masz termin na odpowiedź.
    Nigdzie na wakacje nie wyjezdzam czasem się przespaceruje coś pójdę kupić ale jak coś miesiąc mam myśleć że może przyjdą a ja będę np pod prysznicem itp to krew mnie zalewa.

Jak sprawdza raz i będzie zamknięta sprawa to malo prawdopodobne, zeby przyszły znowu. 😊 Takze uwazam, ze po Twoich wyjaśnieniach cala sprawa sie zakończy.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ani razu, a w tym czasie...
    Zamawiałam i skręcałam takie rzeczy ;-)
    https://timbersky.pl/kategoria/meble/szafki-rtv-loftowe/
    Ale nigdy nie miałam tyle wolnego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 12:58

• tuonela Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Jak sprawdza raz i będzie zamknięta sprawa to malo prawdopodobne, zeby przyszły znowu. 😊 Takze uwazam, ze po Twoich wyjaśnieniach cala sprawa sie zakończy.
    Mały up date mojej sytuacji:
    Miałam kontrole w lutym
    Potem kolejnego w marcu
    Teraz miałam jakoś na początku kwietnia czyli statystycznie 2 tyg przed porodem
    W wtorek byłam u lekarza ktory mi powiedzial ze zus przetrzepał moja dokumentacje medyczna która u niego prowadze na szczęście jestem tam od lat wiec jest tam wszystko .Dziś na pue zobaczyłam dopiero decyzje o dacie wypłaty zasilku więc może się odczepili.
    Niestety nie jest to ani kwestia donosu ani pracodawcy tylko zwiekszosnych kontroli zwolnien ciezanrych co od stycznia miejsce sprawdzone info.
    Po ostatniej kontroli poszli do sąsiadki która też jest w ciazy i od nadawana przebywa na L4... I prowadzi ciążę w zupełnie innym miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 11:33

sofiz lubi tę wiadomość

❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    08.12.2022 5 transfer
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... 22.04.25 czekamy na ciebie synek
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Miałam kontrole w lutym
    Potem kolejnego w marcu
    W wtorek byłam u lekarza ktory mi powiedzial ze zus przetrzepał moja dokumentacje medyczna która u niego prowadze na szczęście jestem tam od lat wiec jest tam wszystko .Dziś na pue zobaczyłam dopiero decyzje o dacie wypłaty zasilku więc może się odczepili.
    Niestety nie jest to ani kwestia donosu ani pracodawcy tylko zwiekszosnych kontroli zwolnien ciezanrych co od stycznia miejsce sprawdzone info.
    Po ostatniej kontroli poszli do sąsiadki która też jest w ciazy i od nadawana przebywa na L4... I prowadzi ciążę w zupełnie innym miejscu.

Masakra :( tyle razy kontrola... A Tobie zasiłek wypłaca pracodawca czy ZUS?

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Miałam kontrole w lutym
    Potem kolejnego w marcu

Najważniejsze, że jest decyzja i będzie wypłacony zasilek. Cieszę się, ze sie udalo. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Miałam kontrole w lutym
    Potem kolejnego w marcu
    Mogę zapytać z jakiego regionu pochodzisz ?

Po_prostu_Ola lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 09.04 - 280g 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • tuonela Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Mogę zapytać z jakiego regionu pochodzisz ?
    Okolice trojmaista

❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    08.12.2022 5 transfer
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ